nem fizet a végrehajtó

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.19. 10:50

Hát ne vond vissza! A te döntésed.

goldengate # 2013.12.19. 10:41

Nekem is tele van vele a tököm!
Ha nem szórakozna velem, már rég túl vagyunk mindenen. Nevetséges, ahogy visszaélt a joggal, és utána én vonjam vissza a panaszom? ...mert megsértődik az ártatlan lelkecskéje oszt bosszút áll?
Azt hiszem, ez a legnagyobb baj!
Mert ugye, ha valakinek hatalom kerül a kezébe, az egyik tud vele élni, míg mások tudnak vele visszaélni....

gerbera317 # 2013.12.18. 15:39

Mi az az elfogultság ebben az esetben?

Nagyjából azt jelenti, hogy tele van veled a töke, ezért nem tud úgy intézkedni, hogy a törvényes keretek között maradva ne akarja a kellemetlenkedéseidet megbosszulni. Ezért, ha nem kattansz le róla sürgősen, akkor kérni fogja a kamarát, hogy más végrehajtóra ossza át az ügyet. Az is eltart néhány hónapig, a pénzedet pedig addig sem kaphatod meg. Továbbra is te döntöd el, mi legyen...

goldengate # 2013.12.18. 15:29

Tegnap érdeklődtem a végrehajtónál, mizu? Okt.9.-én Kúria meghozta az ítéletet. nov.25.-én megkapta a bíróság, és kikézbesítette - nekem (?)
Azt mondta, Ő bizony nem kapott semmit....
Mondtam, átküldöm.
Azt mondta, az nem hivatalos, neki futár viszi a bíróságról.
Beszéltem bírósággal, utánanéznek, miért nem kapott egy példányt?
Ma felhívta az ügyvédemet a végrehajtó, és fenyegetőzött, hogy elfogultságot fog bejelenteni....
, ha nem vonom vissza a Kamaránál a panaszom....
Mi az az elfogultság ebben az esetben?
Köszi, ha választ kapok.

gerbera317 # 2013.12.16. 11:53

...és már indok sincs...

Már hogyne volna. Te magad írod, hogy részben okafogyott a visszatartás. Tegyél róla, hogy teljesen okafogyott legyen.

goldengate # 2013.12.16. 05:28

....és akkor sem fizet....

gerbera317 # 2013.12.13. 21:28

És akkor?

goldengate # 2013.12.13. 15:43

Beszéltem a Kamarával!
NINCS HALASZTÓ HATÁLYA A BEADVÁNYOMNAK!
A végrehajtási kifogás pedig okafogyottá vált egyik részben.
Mivel a kifizetés továbbra sincs eszközölve....
...és már indok sincs...

gerbera317 # 2013.12.09. 12:48

Tehát a Kúria döntése megérkezett, és így a kifizetés feltételei fennálnának, ha közben nem kezdeményeztél volna 2 további jogorvoslatot. Ez az az eset, amira azt fogják mondani, hogy nem kerültél volna ebbe a helyzetbe, ha nyugton maradsz, és kivárod a kifizethetőség megnyíltát. Nem vártál, így jártál. Ebből így már nem lesz karácsonyi pénz.

Egy megoldás mégiscsak van: visszavonod a xaraidat. Hálás lesz érte a bíróság, az illetéket is visszakapod, hálás lesz a kamara is, meg a végrehajtó is kiutalja neked a járandóságodat. Te döntöd el, mit akarsz...

goldengate # 2013.12.09. 11:40

Nos! Újabb végrehajtási kifogás beadva.
Közben megérkezett a Kúria ítélete is. Mindenben nekem van igazam!
Tehát a végrehajtónak, aki a Kúria ítéletéig tartotta vissza a pénzemet, mostmár fizetnie kellene....
De nem fizet!!!!
Indok: Szerinte csak az anyaszentegyháznál nem jelentettem fel, tehát a Kamara döntéséig visszatarthatja a pénzt, mert szerinte ennek halasztó hatálya van....
Közben végrehajtási kifogás visszavonva, mert ugye okafogyottá vált...
Végrehajtói Kamara szerint nincs halasztó hatálya a feléjük beadott panaszomnak.
Nos?
Akkor most mi van?
Milyen jogi háttér kell még a végrehajtónak, hogy fizessen????

gerbera317 # 2013.11.25. 16:38

A legelején már megírtam, nem kívánok ismételni. A többit megtudod a bíróságtól. Ne feledkezz meg az illetékről, és majd írd meg ide az eredményt is!

goldengate # 2013.11.25. 15:43

Ez mi? :" A végrehajtó azért nem fizeti ki a pénzt, mert nem állnak fenn a kifizetés jogszabályi feltételei."

Mi kell a végrehajtónak? Milyen jogszabályi feltétel? Tényleg nem értem!
Van I.és II. fokú, jogerős ítéletem, hogy a pénz megillet engem.
Van I. és II. fokú végzésem, hogy nincs alapos végrehajtási kifogás, és a pénz megillet engem.
Van a Kúriától egy elutasító határozat, hogy a végrehajtás felfüggesztéséhez nem járul hozzá, tehát a pénz megillet engem!
Mind ezek ellenére döntött úgy a végrehajtó, hogy letéti számlán tartja a pénzem a Kúria döntéséig. (amit ugye a Kúria már régebben elutasított).
Akkor mi a fészkes fene kell még, hogy a "jogszabályi feltételek" megvalósuljanak?

gerbera317 # 2013.11.25. 12:27

Mennyi idő alatt kell elbírálni a panaszomat a Kamarának? A Törvényszék elnökének? A végrehajtási kifogás újabb jogerős végzéseket fog produkálni?

Még mindig nem érted. A végrehajtó azért nem fizeti ki a pénzt, mert nem állnak fenn a kifizetés jogszabályi feltételei. Kérelmedre a végrehajtó továbbította a (szerintem egyébként alaptalan) panaszodat a kamarának, ahol jól el fognak utasítani, és tájékoztatnak, ha nem tetszik a ki nem fizetés, terjessz elő végrehajtási kifogást. Meg az ilyesmi elbírálása egyébként sem a kamra hatásköre. A kamarai beterjesztés költségeit az adós állja, de nyilvánvaló, hogy a neked kifizetendő összegből kerül levonásra.

A törvényszékre hiába írtál, nem fog válaszolni, legfeljebb annyit, hogy szégyenszemre elhajtanak a hatáskörrel rendelkező foganatosító bírósághoz. Illetve már el is hajtottak, sőt, fel is szólítottak, hogy fizesd meg az illetéket, különben nem vizsgálják meg a (szerintem egyébként alaptalan) kifogásodat.

Hány bíróságnak kell végzést hoznia,

Nagyon rossz kérdés. Egyetlen hatóság jogosult a panaszodat elbírálni, ez pedig a foganatosító bíróság, a kérelmet pedig úgy hívják, hogy végrehajtási kifogás. Illetéke 15 ezer forint (a sok alaptalan kifogás miatt van ez így kb. 2 év óta), amit, ha mégis jogos a kifogásod, akkor visszakapsz, ha alaptalan, akkor pedig köszönettel elteszi a t. bíróság. A beterjesztés költségeivel szintén saját magadat rövidítetted meg.

A téma túl van tárgyalva, további kérdésedre én már nem fogok válaszolni.

Ha valami csoda folytán mégis neked ad igazat a bíróság, azt írd meg ide, hadd tudjuk meg mi is!

goldengate # 2013.11.25. 11:24

Nos, folytatom a kálváriát. Ma kaptam a Végrehajtói Kamarától egy tájékoztatást, hogy ügyemet a Kamara Országos Felügyeleti Tanácsa elé terjesztették.
A Törvényszék még nem válaszolt a panaszomra, viszont a végrehajtási kifogásra kaptam egy levelet,miszerint fizessek be 15 ezer forintot (nekem tartoznak), több jogerős ítélet és végzés van a kezembe, és a végrehajtó önhatalmúlag úgy döntött, visszatartja a pénzem.
Kérdésem: Mennyi idő alatt kell elbírálni a panaszomat a Kamarának? A Törvényszék elnökének? A végrehajtási kifogás újabb jogerős végzéseket fog produkálni?
Meddig lehet ezt nyújtani? Mert ez egy egér.macska játék. Megkockáztatom, hogy ez már a joggal való visszaélés.
Hány bíróságnak kell végzést hoznia, hogy a végrehajtó végre oda adja a pénzemet?
Köszi, ha valaki segít nekem.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.14. 06:20

Ne sírj már, hanem nyújts be azt a kifogást.

goldengate # 2013.11.13. 23:33

Miért kell visszatartani a pénzt, ha már megítélte a bíróság, ha már eldöntötte, hogy nem engedélyezi a végrehajtás felfüggesztését??
Nem értem!
Minden fórumon nekem adtak igazat, 2010 óta görgetik az ügyet, én meg nem kapom meg a pénzem.
Miért?

gerbera317 # 2013.11.13. 18:52

Na, hát ilyenkor kell bevonni a bíróságot a kérdésbe. A végrehajtó számára tét nélküli a kérdés, ezért inkább kivár. A kérdező számára viszont van tétje és kockázata, ezért mindenképpen megfontolandó, érdemes-e belevágni.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.13. 17:26

Saját véleményem szerint, vissza kell tartani a pénzt.
Szerintem nem. Csak a rendes jogorvoslatra vonatkozik az a szabály.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.13. 17:25

újabb végrehajtási kifogást?
Újabb? Mert már adtál be egyet?

gerbera317 # 2013.11.13. 13:37

Kamara? Törvényszék elnök? Az ombudszmant már érdemesre sem találtad a megkeresésre?

Nem, nem, egyik sem. Ha nem értesz egyet a visszatartással, végrehajtási kifogást kell előterjesztened a végrehajtónál, de a foganatosító bíróságnak címezve, és majd ő fog végzésben dönteni, helye van-e a visszatartásnak vagy nem. Saját véleményem szerint, vissza kell tartani a pénzt.

És itt nem perről van szó, I. és II. fokoon, ami aztán a Kúria előtt folytatható, hanem a végrehajtó eljárásának a vizsgálatáról.

goldengate # 2013.11.13. 12:26

Köszönöm a hozzászólásokat!
A helyzet az, hogy a volt munkáltató az I. és II. fokú ítéletet megfellebbezte (felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához). Másodlagosan kérte a végrehajtás felfüggesztését, na ezt a Kúria elutasította. Ez után a munkáltató az I. fokú bírósághoz egy újabb beadványt adott be, melyben megkifogásolta a végrehajtást.... Ezt is elutasították I és II. fokon!!!
Most egy jegyzőkönyvet küldött, hogy a Kúria döntéséig letéti számlán tartja a pénzem, mert ezt a Bíróság nem tartotta jogellenesnek... Szóval erről a beadványukban szó sem volt...
Ennek alapján azért is visszatarthatja, mert nem vagyok szőke????... mert ugye ez sem jogellenes....
Írtam a Végrehajtói Kamarának és a Törvényszék Elnökének,de nem tudom, most adjak-e be újabb végrehajtási kifogást??? Azt újabb I és II fokú vizsgálatot eredményez.
Mennyi ideje van a két fórumnak intézkedni? Van-e lehetősége a Kamarának, vagy a Törvényszék Elnökének kötelezni a végrehajtót a haladéktalan kifizetésre????

Valahol úgy érzem, ez a joggal való visszaélés...
Köszi, ha továbbra is a segítségemre lennétek!

gerbera317 # 2013.11.12. 15:16

van egyáltalán kúriai felülvizsgálat végrehajtási kifogásra nézve?” - A Vht.-ban nincs nyoma, hogy lenne.

Ha a Kúria el is utasította a felfüggesztés iránti kérelmet, azzal magát a jogorvoslat iránti kérelmet nem bírálták el, tehát az összeg visszatartható.

A végrehajtó az ilyesmit "határeset"-ként kezeli. Arra vár, inkább a bíróság utasítsa az összeg kifizetésére (mellesleg, a lent idézett jogszabály szerint havonta kell emlékeztetnie a bíróságot), mintsem saját hatáskörben kifizesse a pénzt, aztán kiderüljön, hogy mégsem kellett volna.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.12. 13:25

Ez a szabály. Ha szerinted a végrehajtó ettől eltér, végrehajtási kifogással megtámadhatod.
Ha a Kúria valóban elutasította a végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmet, akkor bizony helye van a kifogásnak.

De van egyáltalán kúriai felülvizsgálat végrehajtási kifogásra nézve?

gerbera317 # 2013.11.11. 21:08

A végrehajtó az eljárása során a felektől közvetlenül felvett vagy a végrehajtói letéti számlára befizetett,
illetőleg átutalt (a továbbiakban: befizetett) összegeket köteles a rendeltetésüknek megfelelően kezelni és a kifizetéseket attól az időponttól számított 15 napon belül teljesíteni, amikor a kifizetés előfeltételei biztosítottak (pl. a jogorvoslatot elbírálták).
Ha a kifizetés akadálya az, hogy a végrehajtási ügyben előterjesztett jogorvoslati kérelmet nem bírálták el
jogerősen, a végrehajtó a pénzösszeg kezelésének tényét 6 hónap elteltével jelzi a végrehajtást foganatosító bíróságnak. Ha ezt követően nem történik döntés a jogorvoslati kérelemről, a végrehajtó 30 naponként újra jelzi a bíróságnak az összeg kezelésének tényét.

Ez a szabály. Ha szerinted a végrehajtó ettől eltér, végrehajtási kifogással megtámadhatod.

goldengate # 2013.11.07. 13:27

Megnyertem I. II. fokon egy munkaügyi pert. A volt munkáltatóm nem akart fizetni, ezért végrehajtást kértem.
A végrehajtó letéti számlára hajtotta végre a pénzem.
A volt munkáltatóm végrehajtási kifogással élt, melyet szintén I. és II fokon elutasítottak.
Fizetnie kellene a végrehajtónak, de arra hivatkozik, hogy a Kúria döntéséig (mert a munkáltatóm a Kúriánál fellebbezett - és kérte a végrehajtás felfüggesztését, melyet a Kúria elutasított), szóval a Kúria döntéséig a végrehajtói letéti számlán tartja a pénzem.
Nem értem! Elutasították a végrehajtás felfüggesztését, elutasították a végrehajtói kifogást, akkor milyen jogon tartja vissza a végrehajtó a pénzem?????
Köszönöm, ha valaki segít nekem.