Követeléskezelő mit tehet?

hitelkarosult10 # 2013.11.16. 18:36

A történetem újabb fordulatot vett!

A végrehajtó átadta a követelést egy követeléskezelőnek. A kérdéses autó (amit a bank vinni szeretne) volt feleségem használatában van, így én nem tudom, hogy mikor, hol, merre szokta használni azt.

A követeléskezelő hívott engem is (adósként én szerepelek) hogy vinné az autót. Én mondtam neki, hogy nem nálam van az autó. Hívta a volt feleségemet is, ő pedig elküldte őket a francba.

Mint írtam az autó közös tulajdon, a rajta lévő hitel is közös. A hitelt elsősorban rajtam fogják követelni. (Vagyonmegosztás keretében én meg majd volt feleségemtől az ő részét)

Azóta kiderült, hogy volt feleségem egy zárt garázsban tartja az autót, bujkál, önszántából nem akarja átadni az autót.

Kérdésem, hogy mit tehet a követeléskezelő, hogy megszerezze az autót?

gerbera317 # 2013.11.16. 19:16

A végrehajtó átadta a követelést egy követeléskezelőnek.

Nem is olvastam tovább. Innentől a sztori csak kamu lehet.

hitelkarosult10 # 2013.11.17. 15:47

Köszönöm szépen a választ! Nem tudom miért kell kamu kérdéssel vádolni.

A bank felmondta a hitel szerződést, és átadta egy követelésbehajtónak. A kérdésem arra irányult, hogy a követelésbehajtó mit tehet akkor ha a kérdéses tárgyat (jelen esetben az autót) nem tudja lefoglalni ilyen olyan trükközésekk, rejtegetések miatt.

Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.17. 16:06

Csakhogy az előbb nem bankot írtál, hanem végrehajtót. És a végrehajtás rovatban kérdezted.

hitelkarosult10 # 2013.11.17. 16:55

Igen valóban rosszul írtam! Nézzék el nekem már nehezen tudom követni, hogy mikor ki keres meg, ki hív.

Igen a bank adta át egy követelésbehajtónak az ügyet!

Tehát tudnának segíteni, hogy mi történik akkor amikor nem tudja elszállíttatni az autót a behajtó? Meddig próbálkoznak?

gerbera317 # 2013.11.17. 18:29

Vagy úgy...

A behajtó nem viheti el az autót. A végrehajtó (majd) annál inkább. Annak is megvan a módja, hogy az asszony hogyan adja elő az autót.

De mit szeretnél? A kérdésből egyelőre az sem derül ki, hogy te mennyire akarsz együttműködő lenni.

hitelkarosult10 # 2013.11.17. 19:51

Köszönöm!

Én együttműködő vagyok a végrehajtóval, hisz én magam sem tudom fizetni a hitelt már. Mivel közös tulajdon, így rajtam is befogják hajtani (illetve sajnos először rajtam, hisz az én nevemen van a hitel)

Éppen ezért nekem is hátrányom származik abból, hogy csiki csukit játszik a kocsival volt feleségem és dugdossa azt.

Tehát sajnos nem rajtam múlik az, hogy "előkerüljön a kocsi."

Köszönöm akkor a behajtó jogszerűen nem foglalhatja le az autót csak a végrehajtó? Akkor a behajtó átadja majd előbb utóbb a végrehajtónak? És nekik már több eszközük lesz mint a behajtónak?

Egyébként taktikailag érdemes lenne feljelentést tennem a rendőrségen, mondván, hogy lopás történt? (persze előtte ezt a szándékomat jelezném volt feleségemnek, hogy úgy dugdossa továbbra is az autót, hogy a rendőrség segítségét fogom kérni)

Nézzék el nekem az esetleges hozzá nem értést, de nem tudom hogyan lehetne "ráijeszteni" volt feleségemre, hogy ne dugdossa az autót. Talán a rendőrség ténye ráijeszt? Hisz volt feleségem tudja jól, hogy nem lopás történt.