Egyáltalán nem lehetetlen.
Ha ennyi és ilyen viszonylag nagy értékű jogvitád van, és ennyire nem értesz hozzá, miért nem bízol meg egy ügyvéded.
Egyáltalán nem lehetetlen.
Ha ennyi és ilyen viszonylag nagy értékű jogvitád van, és ennyire nem értesz hozzá, miért nem bízol meg egy ügyvéded.
Na ez az, amit szinte lehetetlen megtudnom. Egy nagyvárosban szerintem nagyon sok közjegyző van, fogalmam sincs, hogy tudnék ennek utánanézni.
A végrehajtó marad ugyanaz. Azt derítsd ki, melyik közjegyző előtt folyik és milyen ügyszámon a hagyatéki eljárás, majd ezt közöld a végrehajtóval, hogy intézkedjen a lefoglalás iránt.
Akkor ehhez érdemes már most felvenni a végrehajtóval a kapcsolatot?
A mostani árverés egy Vas megyei ingatlanra vonatkozott, és szombathelyi végrehajtó intézte. A kilátásban lévő hagyaték azonban Hajdú Bihar megyei, pontosabban debreceni ingatlanról van szó. Melyik városban lévő végrehajtóhoz forduljak?
Pert indíthatsz annak megállapítás iránt, hogy az örökség visszautasítása fedezetelvonó jellegű volt. (Megkockáztatnám, hogy a végrehajtó a hagyaték megnyílta után azonnal lefoglalhatja az örökséget egy a közjegyzőhöz intézett átirattal, és akkor már nincs is mód a visszautasításra.)
Volt férjem nagyon sok pénzzel tartozott/tartozik nekem. Közös családi házunk fele tulajdonjogára végrehajtást kértem, árverezés útján megszereztem az ingatlan másik felét is. Azonban még maradt 3 millió forint tartozása. A végrehajtó tájékoztatott, hogy kérhetem majd a folytatását. Volt férjem várhatóan örökölni fog. A végrehajtó tájékoztatott, hogy exem kijátszhatja az örökölt ingatlanára a további végrehajtást úgy, hogy lemond az örökségéről a gyerekei vagy a testvére javára. Megteheti ezt úgy, hogy van további tartozása?
Mit lehetne tennem?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02