Kijátszható - e a végrehajtás?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.02. 16:19

Egyáltalán nem lehetetlen.

Ha ennyi és ilyen viszonylag nagy értékű jogvitád van, és ennyire nem értesz hozzá, miért nem bízol meg egy ügyvéded.

Zsuzsanna69 # 2013.12.02. 16:11

Na ez az, amit szinte lehetetlen megtudnom. Egy nagyvárosban szerintem nagyon sok közjegyző van, fogalmam sincs, hogy tudnék ennek utánanézni.

gerbera317 # 2013.12.02. 15:45

A végrehajtó marad ugyanaz. Azt derítsd ki, melyik közjegyző előtt folyik és milyen ügyszámon a hagyatéki eljárás, majd ezt közöld a végrehajtóval, hogy intézkedjen a lefoglalás iránt.

Zsuzsanna69 # 2013.12.02. 14:31

Akkor ehhez érdemes már most felvenni a végrehajtóval a kapcsolatot?
A mostani árverés egy Vas megyei ingatlanra vonatkozott, és szombathelyi végrehajtó intézte. A kilátásban lévő hagyaték azonban Hajdú Bihar megyei, pontosabban debreceni ingatlanról van szó. Melyik városban lévő végrehajtóhoz forduljak?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.12.02. 12:55

Pert indíthatsz annak megállapítás iránt, hogy az örökség visszautasítása fedezetelvonó jellegű volt. (Megkockáztatnám, hogy a végrehajtó a hagyaték megnyílta után azonnal lefoglalhatja az örökséget egy a közjegyzőhöz intézett átirattal, és akkor már nincs is mód a visszautasításra.)

Zsuzsanna69 # 2013.12.02. 09:49

Volt férjem nagyon sok pénzzel tartozott/tartozik nekem. Közös családi házunk fele tulajdonjogára végrehajtást kértem, árverezés útján megszereztem az ingatlan másik felét is. Azonban még maradt 3 millió forint tartozása. A végrehajtó tájékoztatott, hogy kérhetem majd a folytatását. Volt férjem várhatóan örökölni fog. A végrehajtó tájékoztatott, hogy exem kijátszhatja az örökölt ingatlanára a további végrehajtást úgy, hogy lemond az örökségéről a gyerekei vagy a testvére javára. Megteheti ezt úgy, hogy van további tartozása?
Mit lehetne tennem?