amerikai kórházi számla

porcmistrec # 2014.01.11. 19:58

A hitelkártyához tartozó biztosítás ennyit ér. Sajnos sokan nem értik miért kell normális utasbiztosítást kötni. Többek közt ezért. USA-ba meg méginkább kell, mert magasabbak az orvosi költségek az európai átlagnál. Jogvégzettek majd megerősítik, de tudtommal egy agilis amerikai ügyvéd el tudja érni, hogy édesapád házára emiatt jelzálogot jegyezzenek be a tartozás kiegyenlítéséig.

oldman2014 # 2014.01.09. 03:13

Tisztelt Fórum!
Sajnos 69 éves nyugdíjas édesapámat az USA-ban tartózkodásunk alatt baleset érte. Elesett és eltört a combcsontja. Mivel csak a hitelkártyájához tartozó utas-biztosítása volt, és az is lejárt, egyszóval nem volt az adott időben utasbiztosítása, saját erőből kellene kifizetni a számlát. A kórház kiállított egy 120.000 USD-ről szóló számlát, amelynek 90 %-át elengedték, szóval 12.000 USD lenne a kifizetendő összeg. Addig nem is végezték el a műtétet, amig valamiféle egyezségre nem jutottunk. A kórház engedélyezte, hogy 3000 dollár depozit azonnali befizetése mellett elvégzik a műtétet, hiszen a turisták nem járkálnak több millió forinttal a zsebükben, majd ha hazaértünk, utaljuk át a fennmaradó 9000 usd-t. Amikor ezt kifizettem, azonnal vitték apámat a műtőbe. Tulajdonképpen nem igazán volt más választásom, bár szerintem ez is életmentő műtét, hiszen törött combcsonttal nem lehet élni. Majd közölték, hogy ez csak a sürgősségi ellátás és a kórházi számla, még számíthatok az orvos 27-30 ezer dolláros számlájára is. Hát azt gondolom, azt már végképp nem tudjuk majd kifizetni. Az a kérdésem:
milyen eszközei lesznek édesapámmal szemben a kórháznak illetve az orvosnak? Hiszen vagy mindkettőnek részben fizetek, vagy egyiknek semmit, ha mondjuk a kórházat kfizetem, az orvosnak nem tudok majd fizetni. Mire számíthatok?
Válaszát előre is köszönöm