végrehajtás közös tulajdonon

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.14. 13:19

Akkor add el azt az autót, és fizesd ki a tartozást még a végrehajtás előtt. Tudod, a hitelezőnek nem az autóra, nem az ingatlanra van szüksége, hanem a pénzre.

outstep01 # 2014.02.13. 09:15

Tisztelt gerbera317.

A hitelem jelenleg abban a szakaszban van hogy kaptam egy levelet hogy törlesszek különben elveszíthetem ingóságaimat, ingatlanjaimat.
Ezt a levelet körülbelül egy hónapja kaptam egy üres csekkel együtt de sajnos semmiképpen nem tudom kifizetni jelenleg a hitelem és mivel már törölték a hitelszerződésem így nincs lehetőségem a részletfizetésre.
A szóban forgó összeg egy összegben vált esedékessé.

A kérdésem az lenne hogy mivel az utolsó levél óta még nem kaptam semmiféle felszólítást, van-e még lehetőségem átíratni a tulajdonrészem a páromra így övé lenne a ház 100%-ban és a bank nem tudna hozzányúlni semmiképp.?
Erre van lehetőségem vagy akkor már az egész házat vihetik?
Esetleg már nem írathatom át a ház tulajdonjogát mert eljárás folyik?

(Van egy személyautóm aminek az értéke ugyan nem éri el a hitel összegét de úgy vagyok vele hogy inkább azt vigye a bank ha akarja mint a házat.)

Ezzel együtt másik kérdésem hogy ezek tudatában ön szerint jelenleg van teher a házon vagy nincs?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel.

gerbera317 # 2014.01.27. 14:44

Az értékesítés megkísérlése elkerülhetetlen, ugyanakkor nem valószínű, hogy bárki is megveszi az ingatlant.

outstep01 # 2014.01.24. 17:02

Tisztelt fórumozók.
Szeretném feltenni a kérdésem egy végrehajtással kapcsolatban.

Van egy a hitelem az otp banknál (615 ezer ft) amit egyik pillanatról a másikra lenulláztak mert el veszítettem az állásom. A bank azt mondta hogy egy éven belül vissza kell törlesztenem.
Be is állítottak egy elég nagy törlesztőrészletet amit egyáltalán nem tudtam fizetni.

Nemrégen kaptam a banktól egy levelet hogy fizessek különben elveszíthetem ingatlanjaimat - ingóságaimat.

Idő közben a párommal vettünk egy házat aminek a tulajdonjoga 50 - 50%.

A párommal csak élettársi kapcsolatban vagyunk de nem vagyunk házasok.
Az ingatlanba csak ő van bejelentve mint egyedüli lakos én még az édesanyámék címére vagyok bejelentve.

A kérdésem az lenne hogy így el árverezheti a bank a házat hogy csak fele részben az enyém a másik része pedig ha úgy nézzük jogilag egy idegené vagy sem?

Ha igen akkor mit lehet tenni ellene a fizetésen kívül ha van egyáltalán valami mód az árverezés kikerülésére.

Előre is köszönöm a megtisztelő válaszokat.

üdvözlettel.

pazs # 2014.01.20. 12:49

El.

anyama # 2014.01.20. 12:28

Tisztelt Fórumozók!

Az lenne a kérdésem ha van egy lakásban 1/4 öröklött részem, elárverezhetik-e azt az 1/4 részt úgy hogy a 3/4 rész tulajdonosa lakik benne egy másik felvett lakáshitelem miatt? Vagy csak végrehajtási záradékot jegyeznek be rá?
Köszönöm