„Leráncigálhatod a lovat a folyóhoz, de erőszakkal megitatni nem tudod.”
De van, aki újra és újra megpróbálja. :) Azt hiszem, ezt nevezik pedagógiai optimizmusnak.
„Leráncigálhatod a lovat a folyóhoz, de erőszakkal megitatni nem tudod.”
De van, aki újra és újra megpróbálja. :) Azt hiszem, ezt nevezik pedagógiai optimizmusnak.
Eleve nem jó a topikcím sem, hiszen egy végrehajtás nem lehet "törvénytelen", ha az jogerős bírósági határozat alapján indult. Vagy ha mégis az, akkor is megvan annak az alkalmas jogorvoslati útja, ami nem azonos a végrehajtási kifogással.
Az, hogy a negyedik gyereknek nem jut az 50 százalékból, nem a végrehajtó törvénysértése, hanem a negyedik gyerek anyjának a passzív magatartása miatt van. Jelenleg a három gyerekre vonnak 37,5 százalékot, a maradék 12,5-öt pedig ugyanezeknek az elmaradására osztják fel, tehát gyakorlatilag 16.67 százalékot kapnak fejenként. Legalább is nekem ez jött le az előzményből.
Zizz lejjebb már megírta a megoldást: A negyedik gyerek anyja is indítson végrehatjást, de legalább bírósági letiltást, és akkor a háromé lemegy 12,5-re, és az utolsó egy is megkapja ugyanezt.
A jelenlegi "törvénytelen" állapot a végrehajtó érdekkörén kívüli körülmények folytán, az egyik jogosult mulasztása és a kérdező töketlensége miatt alakult ki, ezért a végrehajtási kifogást el fogják utasítani. Kár volt beleugatni a végrehajtó meg a bíróság dolgába, ez most 15 ezerbe fog fájni. Még nem késő elállni a kifogástól!
Leráncigálhatod a lovat a folyóhoz, de erőszakkal megitatni nem tudod.
De hogy te is értsd: már az antréval elrontottad. Aztán meg még rá is tettél néhány lapáttal. Ennek ellenére segítettem. Hogy nem érted, az már nem az én problémám.
Én azt gondoltam,hogy ha itt kérdeznifogok,akkor segitséget fogok kapni és nem pedig a szabadidejüket másképpen eltölteni nemtudó emberek fognak gúnyolódni az én problémámon.Persze tisztelet a kivételnek,mert van olyan is,aki valóban segitett,ezúton is köszönöm
Ha Önnek bárki jogtalanul elvenné a fele fizetését,akkor Önnek mindegy lenne???
Jól van Ügyvéd Úr ,Köszönöm eddigi segitö válaszait.Ennek a beszélgetésnek nemsok értelme van a továbbiakban.
Továbi szép estét!
„végrehajtói kifogással éltem még október 2-án érkezett be a biróságra,amiröl még a mai napon sem született döntés”
Ahogy gerbera már célzott rá: nem mindegy neked, mikor utasítják el?
Egyébként leirtam a kérdésem elején,hogy végrehajtói kifogással éltem még október 2-án érkezett be a biróságra,amiröl még a mai napon sem született döntés.Az elöbbi logika alapján gondolom ez meg nem a biróság dolga.De ez engem nem érdekel,hogy kinek a dolga,de valószinüleg azt a gyermekemet sem,aki hónapok óta törvénytelenség miatt nem kap gyermektartást.És had ne inditgassak eljárást itt meg ott 15 ezrekért,akkor amikor tisztán láthatóan törvénysértö módon megy a végrehajtás.Feltételeztem,hogy egy állitólagos jogállamban van arra lehetöség,hogy azt amit a végrehajtás kezdetén tévesen alkalmaztak,azt korrigálják ha már maguktól nem is veszik észre
Nem a végrehajtó dolga,hogy az amit csinál az törvénytelen-e vagy sem????
Na ezért tartunk itt
Az a baj,hogy egy átlag emberrel bármit meg lehet tenni.
Köszönöm a segitségét Ügyvéd Úr!
Minden rosszindulat nélkül kivánom,hogy kerüljön ilyen helyzetbe egyszer Ön is!!
Akkor majd biztosan másképpen fogja látni
Ne haragudjon,ha megbántottam nem ez volt a szándékom
Ez nem a végrehajtó dolga. Te meg annyira nem értesz hozzá, hogy nem fogsz vele egyedül boldogulni. Ami nem szégyen, de akkor ideje lenne megbízni egy ügyvédet.
(Még mielőtt jön, hogy neked arra nincs pénzed, mondom, hogy ha rászorulsz, a megyei kormányhivatal igazságügyi szolgálatától kérhetsz támogatást, amivel jogi segítő szolgáltatásait veheted igénybe.)
De ez miért nem megy ebben az országban normálisan?Arra hivatkozva indult el a végrehajtás ellenem,hogy az eddigi 3 felé,de onnantól már 4 felé osztott tartási kötelezettségemnek nem teszek eleget.Ez alapján úgy tilt le 50 %-ot a végrehajtó,hogy abbol az 50-böl 12,5 a 4.-ik gyermekemé.Azt nem kellene tudni a végrehajtónak,hogy ez igy törvénytelen?Ha már magától nem veszi észre,akkor ha már többször is jelzem felé akkor nem kellene már korrigálni azt,ami törvénytelen?A 4.-ik gyerek érdeke ilyenkor nem számit?Az eddig levont 12,5 %-okat pl. honnan fogja visszakapni a gyermek?
Köszönöm a válaszokat
Pont ez az. Ha ő is végrehajtást kér, akkor ő is kap az 50%-ból.
Nemtudom mire menne vele,mert 50 %-nál többet nemlehet vonni,azt meg elviszi 3 gyerekre,ráadásul az egyik gyerek már nem is jogosult ráÉs az eddig jogtalanul elvett 12,5 %okat ki fogja visszaadni???
A negyedik gyerek anyja is kérjen végrehajtást/letiltást.
Ja és persze nemcsak arra a 3 vagy 4 hónapra kérte a végrehajtást,hanem onnan visszamenöleg 6 hónapra(ez 2010 szeptember) és onnantól a mai napig folyamatosan,ez több mint 860 ezer Ft,ezt akarják tölem tiltani.Közben a végrehajtási kifogásomra meg azt nyilatkozta a biróságnak,hogy ö csak 4 havit kért,2010 november-december és 2011 január-február.Ez pedig nemnagyon lesz 860 ezer Ft.Senkit nem érdekel,hogy folyamatosan hazudik,amiröl már papir is van,Senki nem tesz semmit,a biróság 4 hónapja ül a kifogáson,a végrehajtó meg csak tilt és kész.December 11.-én kértem,hogy 8 napon belül függesszék fel a letiltást addig,amig el nem birálják a végrehajtói kifogást,de arról sem jött válasz még a mai napig sem.
Köszönöm váaszod,a helyzet a következö:
3 gyermekem van a volt feleségemtöl és 1 a volt élettársamtól.A biróság az eddig 3 felé osztott 50 % gyermektartást igy már 4 felé osztotta,ami fejenként 12,5 %.A volt feleségem végrehajtást kért ellenem,mert szerinte nem fizetek gyermektartást.Arra a végzésre hivatkozott,amin a 4 felé osztás szerepel,mondván hogy én annak a végzésnek nem teszek eleget.Tölem mindig vontak gyermektartást,amikor dolgoztam de volt 3 vagy 4 hónap,amikor nem dolgoztam,ekkor fizetni sem tudtam.Tehát most olyat tiltanak le tölem,amit már korábban 2010-töl tltás utján kifizettem.A végrehajtó viszi a fizetésem 50 %-át úgy,hogy abban a 4.ik gyermek 12,5 %-a is benne van.Igy most a 4.-ik gyermekem felé nemtudok teljesiteni.
Sürgösnek meg csak azért sürgös,mert olyan pénzt húznak le tölem ,amit már kifizettem,igy nem jogszerü,amit csinálnak.Volt feleségem a rendörségen is feljelentett,hogy nem fizetek gyermektartást és most gyanusitott vagyok tartásdij elmulasztása vétségében.A rendörségen el is ismerte,hogy minden olyan hónapban kapott gyermektartást ,amikor dolgoztam,de se a biróságot,se a végrehajtót nem tájékoztatta erröl,mint ahogy arról sem,hogy a 3 közül a legnagyobb már több,mint 1 éve nem tanul és nagykorú,igy rá már jogtalanul venne fel gyermektartást.Igy most csak vonnak és vonnak bármit teszek én.Ez a nagy magyar jogállam.4.-ik gyermekemnek lassan fél éve elviszi a pénzét a végrehajtó,igy tulajdonképpen belekényszerit az ujabb tartásdij elmulasztása vétségbe,ez ellen nem lehet tenni semmit???
„a tavaly október 2-án érkezett kifogásnak még nem született eredménye a mai napig sem”
Majd elutasítják. Mi olyan sürgős?
Nem egészen világos, hogy kényszerít téged a tartás elmulasztásába az, hogy tiltják a fizetésedet. Abból elvileg a gyerektartás az első, amit utalnak és a maradékot kapja a többi hitelező.
Sziasztok,segitséget szeretnék kérni.
Lassan fél éve úgy tiltják le a fizetésem 50 %-át,hogy abban benne van a fiamnak járó 12,5% gyermektartás is.
Ezt már sokadik alkalommal jeleztem a végrehajtónak már telefonon is és e-mail-ben is,ám semmi nem változott.Benyújtottam végrehajtói kifogást is,ám a tavaly október 2-án érkezett kifogásnak még nem született eredménye a mai napig sem.Pedig ha jól tudom 60 nap alatt be kellene fejezni.Ezzel engem a végrehajtó belekényszerit a tartásdij elmulasztása vétség elkövetésébe,de ez sem érdekel senkit.Kérdésem az lenne,hogy mennyi ideje van a végrehajtónak arra,hogy a tudomására jutott törvénytelenséget megszüntesse és hová fordulhatok,ha ezt nem teszi meg?Köszönöm a segitséget
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02