Adóságöröklés

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.24. 21:07

Van e esély arra, hogy elengedjék a tartozást!?
Nem nagyon. De csak az örökség erejéig feleltek az örökhagyó tartozásaiért.

Tamás 86 # 2014.02.22. 15:34

Kedves hozzászólók!

Édesanyám 11 éve elvált Édesapámtól. Édesapám nem foglalkozott velünk, nem fizetett gyerek tartást..... nem tartottuk a kapcsolatot! Sajnos 2012.december elején elhunyt, 2013.szeptemberében megtörtént a hagyatéki tárgyalás ahol megörököltük a jelenlegi lakásunk ráeső részét, azonban most 2014. januárjában kaptunk egy felszólító levelet egy végrehajtó cégtől, hogy közel 2600 svájci frank alapú hitelt örököltünk meg, úgy hogy előzőleg semmilyen felszólítást vagy értesítést nem kaptunk és a hagyatéki tárgyaláson sem tartott a behajtó cég igényt a tartozásra így nem is foglalták bele a hagyatéki papírokba! E levél kézhez vétele után szinte azonnal írtunk a végrehajtó céghez egy kérelmet, hogy nehéz anyagi körülményeink miatt töröljék el vagy enyhítsék az összeget! Eltelt körülbelül 3 hét hivatalos választ nem kaptunk, de én telefonon azóta beszéltem az ügyintézővel aki nem volt hajlandó nyilatkozni a levél érkezéséről sem! Sajnos nehéz anyagi körülmények között élek édesanyámmal és 2 testvéremmel, akik közül az egyik még tanul, a másiknak pedig nincs bejelentett munkahelye, én pedig minimálbérért dolgozom! Apai nagyszülőm felkeresése során megtudtam, hogy még édesapám élt már behajtás alatt volt a tartozás, mikor meghalt nagymamám elküldte a halotti anyakönyvi kivonatot 2012 december közepén, szinte édesapám halála után rögtön! Azóta nekik nem jött semmilyen válasz hanem a hármunknak jött a felszólítás! Mit lehet ilyenkor tenni? Van e esély arra, hogy elengedjék a tartozást!? Ki volt már esetleg hasonló helyzetbe!?