mikor szünteti meg a végrehajtó a végrehajtást

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.07. 21:53

Az árverési bevételből elsőként a végrehajtás megelőlegezett költségeit fedezik, úgyhogy az már alighanem rendben van.

Blackywhite # 2014.05.07. 18:03

jajj

Nem szüntetik meg és nem is tudsz semmit sem tenni. Persze a végrehajtó sem, de ettől még a tartozás tartozás marad. Valaki persze fizet, mondjuk a végrehajtást kérő a végrehajtó költségeit megelőlegezve, de ez esetben ezt is bukja. Tőled majd meg ha egyszer nyugdíjas leszel, hát a nyugdíjadból vonják majd, max. 50%-ot.

gerbera317 # 2014.05.07. 17:25

Ha nincs semmid, akkor miért izgat ez annyira?

,jajj # 2014.05.06. 11:02

Sziasztok!

A 2000-es évek elején vásároltam egy lakást hitelre....(de minek) 14 mft ot vettem fel az ingatlan pedig 21 m ft ot ért. A 7m ft önerő volt nyilván. A törlesztést sajnos a válság beállta után nem tudtam fizetni így végrehajtásra került sor. Mivel nagyon elszegényedtem így még néhány ügyben elrendeltek végrehajtást. Ezek nem hitelek hanem tartozások ( közös ktsg, telefonszámla stb)Sajnos ide jutottam pedig mindig rendesen dolgoztam de sajnos nem tudtam már fizetni kicsúsztak a kezemből a dolgok. Az ingatlanomat a végrehajtó 3 éve 8!!!!!! m ft ért árverezte el!!!!! Mint fentebb írtam 21 m ft az értéke.
Gondolná az ember, hogy ha felvettem 14 milliót akkor marad 6 millió ha ugye 8 m ért sikerült eladni a 21 milliós lakást....de nem nem...néztem a végrehajtási lapot az évekig rendesen törlesztett hitelemből le sem merem írni a lakás elárverezés után...55!!!!!!m további magyar forint tartozásom van a bank felé....ez egy cseppet betette a kaput. A kérdés a következő a fennmaradt irreális és fogalmam sincsen milyen elképesztő összeg és a már fent említett egyéb más végrehajtások (ezeknek az együttes összege max 6-700 e huf) elévülnek? Mivel ugye ingatlanom már nincsen 3 éve, 4 éve nincsen bejelentett munkám, ingóságaim sincsenek, nincsen bankkártyám stb ....van-e olyan , hogy a végrehajtó esetleg úgy dönt, hogy nincsen miből behajtani és megszünteti a végrehajtásokat....amennyiben igen úgy ezt mennyi idő után teszi illetve van-e erről értesítési kötelezettsége? Vagy ezek a tartozások maradnak örökre míg világ a világ? Ha jogos ez az iszonyatos összeg lenne akkor nem kérdezném nade azért......Amennyiben nincsen ilyen jellegű megszűnés mit tudok tenni? Van lehetőség felülvizsgálni? Köszönöm választ!