Invitel tartozás SOS

gerbera317 # 2014.06.10. 12:47

a nyilvántartóból miért nem nézték ki az új lakcímem és küldték oda a leveleket?

Nem. Amikor A fizetési meghagyás a szerződés szeirnti címedre ment. Amikor TE elköltöztél, miért nem jelentetted be az Invitelnél az új lakcímedet? Ez a TE mulasztásod, erre érvényesen nem hivatkozhatsz.

kitől kapom vissza és mikor?

A végrehajtótól, de csakis akkor, ha (részben vagy egészben) visszajár. Egyébnként ne számíts rá.

papper20 # 2014.06.09. 08:41

Kedves fórumozók!

2012-ben kötöttem egy szerződést az invitellel 1 éves hűsêggel. Időkőzben elköltöztem az albiból, volt főbérlőm közölte hogy fizeti tovább amíg lejár a hűség utána majd bejövök városra és megszünetem a szerződést.

Ebből az lett hogy senki sem fizetett egy vasat sem, a felszólító leveleket és a közjegyzői levelet is oda küldték, én az egészről nem tudtam semmit, csak a fizetéskor jöttem rá, hogy a számlára inkasszót raktak.

Érdeklődtem hogy mi miért van, persze közölték. Behajtót nagy nehezen sikerült elérni, az inkasszót levette a számláról, lakcímkártyát felmutattam, így igazoltam hogy már 2012 vége óta a jelenlegi lakcímemen élek, tudomásul vette, egyből segítőkész lett.

Az invitel is segítőkész, megszünteti az eljárást ha kedden befizetem a tőketartozást. Így is fogok tenni természetesen.

Kérdéseim a következők lennének:

A számláimról összesen 110000 forintot emeltek le, ezt kitől kapom vissza és mikor?

Jogos-e ez az eljárás, a nyilvántartóból miért nem nézték ki az új lakcímem és küldték oda a leveleket? Pláne a hivatalos közjegyzöi levelet..

Ha valaki átvette akkor feljelentsem-e??

A pénzemen van a legfőbb hangsúly, az a legfontosabb mivel 1 héten belül indulunk nyaralni, meg ballagások stb.. Kérlek titeket segítsetek.

Köszönöm