végrehajtás - zártkerti haszonélvezeti

beneee # 2016.08.08. 21:17

Jó napot kívánok,

2 évvel ezelőtt egy ausztriai kollégiumból van egy állítólagos 500 eurós tartozásom a 3 havi felmondási idő be nem fizetése miatt, a kollégium 2 éve követelte már az összeget, akkor elmentem egy osztrák ügyvédhez,d e azt mondta, hogy mivel a hangos zene és egyéb nyugalmamatzavaró tényezők miatt költöztem el ez a szerződés ők maguk mondták kell így nem kell fizetnen, ha akarják menjenek a bíróságra és ott is ezt elmondhatom,és akkor még tudtam bizonyítyni, igy lehet hogy nekem lett volna igaza,d e akkor ausztriában nem volt se fizetésem se semmim, igy nem lett volna tétje, így végül elmaradt. A napokban a magyarországi címemre a szüleim lakásra irt egy behajtó vég, hogy követeli ezt az 500 ,most már 630 eurót, azóta Svájcba költöztem, de ezt ők nem tudják, így nincs Magyarországon jövedelmem, de azóta örököltem egy zártkertet, amit a szüleim használnak. Azt szeretném kérdezni, hogy, ha édesanyámra haszonélvezeti jogot iratok édesanyámra a nevemben lévő zártkertben akkor a végrehajtás elkerülhető-e? A zártkertben a szüleim fenyőfát termesztenek, tehát használjál, így ők aggódnak ez esetleges végrehajtás miatt, mert 2 év elteltével már elég bizonyítani az akkori költözésem körülményeit.
Köszönettel: Benedek Kovács