Még azt is megszeretném kérdezni,hogy ha Én a házunk haszonélvezője vagyok és ugye a hitelek az Én nevemen vannak,a végrehajtás is az Én nevemen szerepel a banki tartozások miatt akkor a házat is elvihetik egy haszonélvező -től?
Most,hogy zárolta a számlám a végrehajtó 3 napja így nem tudom utalni a másik végrehajtónak azt az összeget,amiben pár hónapja megegyeztünk!Eddig rendesen utaltam nekik az összeget még nem volt zárolva a számlám.
Nos,ilyenkor mi a teendőm?
Írtam nekik az előbb egy e-mailt bemásoltam a net bankomon a zárolást,hogy ezért nem tudok utalni.
Ön mit tanácsol?
végrehajtás
A kérdésem a következő, remélem td valaki segíteni.
Van egy tartozásunk OTP Faktoringos, amit sajnos hagytunk odáig fajulni hogy végrehajtóhoz került az ügy. Tőle határidőn belül részletfizetést kértünk. Kqptunk is levelet hoy fizessük be ah első részletet 8 napon belül. Az ajánlott levelet nem tudtuk rögtön átvenni, kórházban voltam. De mikor átvettük, azonnal be is fizettük a pénzt.
Ennek ellenére ma kaptunk a Földhivvaaltól levelet hogy bejegyeztek az inatlanunkra végrehajtási jogot. Ezen az ingatlanon önálló jelzálogjog van a lakáshielünk miatt.
Most el fogják vinni az ingatlant?
Mindent a megállapodás szerint tettünk.
Mit tehetünk?
A végrehajtási jogot be is kell jegyeztetni, legfeljebb nem tűznek árverést. A jelzálogjogosulttal beszélni kellene, hogy nehogy felmondja a kölcsönt. Tudniillik anélkül is be tud kapcsolódni a végrehajtásba.
A végrehajtó csak hat hónap körüli részletfizetést engedélyezhet. Hat részletben ki tudjátok fizetni a teljes tartozást?
Jelhålogjogosult az ki? OTP Faktororing?
Nem tudjuk fél ęv alatt kifihetni de a végrehajtó azt írta a faktoring beleegyezhet ebbe, azért ciuessük be az első réshletet. Egy év alatt fizetnénk ki.
Én tudjam? Úgy írtad, mintha a faktoringos tartozás meg a jelzáloggal biztosított két különböző dolog lenne.
Tizenkét havi részletfizetést szerintem vagy a végrehajtást kérőtől vagy a bíróságtól kellene kérni.
Zárolta a számlám a végrehajtó.
Nos így nem tudok utalni az előző végrehajtónak,akivel pár hónapja megegyeztem egy összegben és küldtem is nekik folyamatosan még nem voltam zárolva.Augusztus hónapban,hogy küldjem át nekik az összeget ha zárolta a másik a számlámat?Mi történhet most?
Köszönöm előre is a segítséget!
A házon van jelzálogjog bejegyezve AXA Bank. Fihetjük rendesen. Ott nem mondna fel a hitelt.
Végrehajajtói jog a Faktoring.
Ebben a shakaszban is van lehetőség a Faktoringgal tárgyalni?
Na, hát akkor az AXA a jelzélogjogosult.
Köszönöm de ebben az esetben gondolom nem kell beszélnem az AXA Bankkal miután elmaradásunk sincs. Miért mondanák fel a hitelt? Vagy tévedek?
Érdemes ezek után a Faktoringgal megpróbálni egyezkedni? Vagy ilyenkor már veszett fejsze nyele?
Azért mondanák fel a hitelt, mert a fedezete, a jelzáloggal terhelt ingatlan veszélybe került, lefoglalta a végrehajtó. Ettől idegesek szoktak lenni a jelzálogjogosultak.
Kedves Fórumozók!2016.04.20-án értesített a végrehajtó az árverés megnyeréséről, 25-én alá írtuk az árverési jegyzőkönyvet. Aztán szóban tájékoztatott a végrehajtó, hogy a tulajdonos végrehajtási kifogással élt, a vételárat kifogásolja. Azóta nem történt semmi, minden héten érdeklődünk, hogy a bíróságtól érkezett-e valami, de azóta semmi nem történt. Kérném segítsenek mit tehetünk, hogy minél előbb birtokba vehessük az ingatlant, eddig még csak a 10%-ot fizettük ki. Hivatalos értesítést semmiről nem kaptunk a végrehajtótól, az árverési jegyzőkönyv ilyenkor jogerőre emelkedik-e, esetleg közben már kérhetnénk hogy intézkedjen a jegyző felé, hogy a 60 nap elkezdjen ketyegni mert lassan bele csúszunk a kilakoltatási moratóriumba.Kérném a segítségüket mit tegyünk, hogy felgyorsítsuk a folyamatot.Előre is köszönöm a válaszukat.
@Árverési vevő:
Könyörgöm, nem kell több helyen feltenni ugyanazt a kérdést, ne légy ennyire türelmetlen. Ha először rossz helyen is kérdezted, hagyd meg ott 1-2 napig és várj a válaszra, ha nem érkezik, akkor írj más témába is (de az elsőben írd meg ekkor, hogy észlelted a hibát és az XY nevű témába átmásoltad ezt).
Az 'Ingatlan árverés' (http://www.jogiforum.hu/forum/41/39695) témában írom meg a választ.
Tisztelt Fórumozók, az alábbiakban kérném a véleményeteket !
A mai nap reggelén megkaptam a járandóságomat, amely 25.000. forinttal kevesebb volt mint kellene. A pénzintézethez bementem és megkérdeztem a hiány okát. A közlés az volt, hogy a helyi önkormányzatnak tartozom a kommunális díjjal és pótlékkal, ezért történt a levonás. Kértem a pénzintézetet, hogy közölje a levonás alapjául szolgáló határozat számát, vagy egyáltalán a jogalapját, de ezt nem tudták közölni, csak azt mondták, hogy azonnali beszedési megbízást kaptak . A napi pénzforgalmi bizonylatot kaptam csak meg, amelyen az átutalás ténye szerepel. A kérdésem az lenne :
- A helyi önkormányzatnak van-e joga adótartozás ilyen formában történő letiltására. ( NAV eljárás előzetes értesítés nem volt )
- A pénzintézet jogosan járt-e el, hogy mindenféle papír nélkül - nincs semmi a kezükben - a számláról a pénzt levonták ?
( Csavarként megjegyezném, hogy a tartozás nem az enyém hanem halott édesapámé, amelyről még Önkormányzati határozat nem született, hogy a tartozást én örököltem volna).
Köszönöm a megtisztelő válaszokat......
Igen.
Általam tisztelt KBS !
Esetleges rövid indokolást kaphatnék ?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02