Tisztelt Szakértők!
Segítséget kérek abban, hogy elévültnek tekinthető az a tartozás ami 2011 dec előtt keletkezett.
A NAV-nál kaptam egy erről szóló jogszabályt: a 164-es paragrafus 6. bekezdése szerint ez max. 4-év plusz 6 hónap amennyiben végrehajtási esemény is volt.
Ez alapján én azt gondolom, hogy igen. Viszont ma azt a választ kaptam a NAV-tól hogy ez nem ilyen egyszerű.
A történet röviden:
Van egy testvérem aki miatt végrehajtási jogot jegyeztek be,2011 szeptemberben, az anyánk után örökölt 1/6-od ingatlanrészére./hárman vagyunk testvérek/
Ez azt követően történt, hogy tőlem kikérte a részét készpénzben.Erről magánokiratot készítettünk akkor.
Két hónappal ezelőtt apánk is meghalt. A lakást el szeretnénk adni, de rajta van a végrehajtási jog, amit csak akkor törölnek ha nullás a folyószámla egyenleg.
Annyit mindenfajta titoktartási kötelezettség ellenére eltudtam érni, hogy évültessék a tartozást, de állítólag még így is marad fizetési kötelezettség.
Valamilyen egészség ügyi hozzájárulásról beszélnek ami a 2012-es 2013-as évekre vonatkozik.
Mondtam , hogy mi a másik testvéremmel inkább kifizetnénk csak szabaduljunk a bátyánktól.
Az összeget nem közölhetik, csak a testvérünkkel, és ki sem fizethetjük helyette.
Sajnos a testvérünk nem együttműködő,és a Nav-ot sem értem.
Meghatalmazás hiányában semmit sem tehetünk???
Várom szíves válaszaitokat
Üdvözlettel Csuli