Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket : tegnapi nap folyamán a postaládánkba be volt dobva egy ügyvédi, jogi eljárás előtti felszólító, mely szerint a felszámolás alatt álló hulladékgazdálkodási cégnek fizessünk be 28 ezer forintot 8 napon belül. A céget 2012-ben cserélte le és vette át feladatát a helyi önkormányzat, majd 2 éve az NHKV Zrt. Mind a két váltás során kaptunk tájékoztatót mely szerint nincs semmi teendőnk, a szolgáltatás ugyan úgy üzemel tovább, mint eddig. A mai napon felhívtam az ügyvédi irodát, hogy tájékoztatást kérjek arról, hogy 1. Miért nem tértivevényesen küldenek ilyen levelet, mert ezt vagy megkapjuk vagy nem, többször fordult elő, hogy a postás véletlenül pár házzal odébb dobta be a mi levelünket 2. Részletezzék, hogy milyen tételekből tevődik össze a 28 ezer forintos hátrálék, mert a cég leváltása után kaptunk fizetési felszólítást az önkormányzattól, de azt rövid időn belül befizettük. Továbbá ha azt írták, hogy nincs teendőnk a váltás miatt, akkor hogy lehet az, hogy befizettetik a tartozást, de ennek ellenére közel 5 év múlva veszik észre, hogy van még elmaradás. Maga az összeg elviekben 2 havi számla, ami 2x2800 forint, ebből lett 28 ezer mára. Kértem Őket, hogy küldjenek róla papírt, amin részletezik, hogy milyen tételekről van szó. A hölgy azt a tájékoztatást adta, hogy az e-mail címemre tudja elküldeni, de azt eddig még nem kaptam meg. Sajnos a befizetési bizonylatokat már nem találjuk, igaz van 1-2 darab 2004-ből is, de nem jellemző, hogy 5-6 évig tárolnánk őket. Érdeklődnék, hogy ez a követelés ebben a formában mennyire állja meg a helyét, illetve lehet-e valamit tenni, hogy ne kelljen ezt az összeget befizetnünk?