Vagyon közösség megszüntetése.

Petőke # 2017.09.27. 13:15

Szeretnék meg venni egy ingatlant.Melynek 60 % ban tulajdonosa vagyok.De sajnos volt párom benne lakik. Az a kérdésem ,hogy sajnos bele csúszunk a kilakoltatási moratóriumba akkor mi a garancia arra ,hogy tavasszal kirakják ha mostkifizetem a vételárat. Vagy várjak a fizetéssel januárig és akkor nem fekszik benne addig a pénzem? És ha várok akkor nem rakódnak plusz költségek a most megállapított árra? Közben kérjem esetleg ismét az árverezés kitűzését? Hátha elkel?
Köszönöm a válaszokat.

Végrehajtási jogok.

gerbera317 # 2017.09.27. 13:45

Milyen moratórium? Milyen árverés? Végrehajtás van folyamatban valamelyik tulajdonos ellen, és várható az árverés? Vagy te indítottál végrehajtást közös tulajdon megszüntetése iránt? Vagy mi?
Mielőtt kérdezel, igazán leírhatnád a valós tényállást, hátha úgy könnyebb lesz válaszolni is. Nos?

Petőke # 2017.09.27. 14:45

Kedves gerbera317! 28 év történetét nehéz leírni pár sorban.Igen folyamatos végrehajtást kérő voltamde sajnos licitáló sosem volt. Az árverezés fel lett függesztve mert érték becslést kértem állag romlásra hivatkozva. Most jeleztem a végrehajtónál hogy szeretném meg venni.És ha most teljesítem a fizetést akkor is minimum két hónap még az ügyintézés miközben jön a moratórium.De nem tudom bízhatok e a végrehajtóban és tavaszra valóban meg történik e a kilakoltatás. Köszönöm.

Végrehajtási jogok.

gerbera317 # 2017.09.27. 15:12

Ha te vagy az egyetlen végrehajtást kérő, akkor csak az adós kérelme hiányzik, és máris megveheted az ingatlant (mármint a 4 tizedét). Ha ilyen nincs, akkor árverést kell kitűznie a végrehajtónak, ahol azután árverezőként megveheted, vételár-visszatartással.
Egyébként senki nem kérdezte tőled a 28 év történetét. Egy rendes tényvázlat 4-5 sor. Már közelítünk, de még mindig nem tudjuk, a pontos tényállást. Azt elárulom, hogy az új becsérték-kérés egyáltalán nem figyel a történetben.

Petőke # 2017.09.29. 08:06

Gerbera317 mit jelent az ,hogy az adós kérelme? Ő természetesen nem akar kiköltözni.Neki ebből nem igen lesz pénze mert tartozása van az OTP felé ami miatt jelzálog jog van a házon.Remélem ez törlésre kerül ha meg veszem. Biztos elkerülte a figyelmedet de írtam ,hogy már folyamatos árverezés volt kitűzve. És az értékbecslés igen is figyelt a történetben mert ahogy kértem a becslést a végre hajtó azonnal felfüggesztette az árverezést.Amit én csak utólag tudtam meg én is azt hittem hogy ugyan úgy fenn marad a folyamatos árverezés.Aztán befizetteték velem a 6000-ft ot hogy tudjam figyelni vagy esetleg licitálni az új forgalmi értéken.És mikor jeleztem hogy nem találom fenn az ingatlant akkor mondta T végrehajtó,hogy ja az fel lett függesztve azért nem találom. És most azért vagyok gondban mert ha az adós véletlenül mégis át vesz egy levelet amit a végrehajtó küld neki (általában nem szokta átvenni) és rájön ,hogy már az én tulajdonomban van teljesen a ház akkor tavaszig a kilakoltatásig teljesen tönkre teszi plusz horibilis közüzemi számlát csinál. Légyszives írd meg mit jelent az hogy vételár-visszatartással? Bocsánat,hogy nem tudok rövid tényvázlatot írni. Nagyon szépen köszönöm a segítségedet.Üdv:PM

Végrehajtási jogok.

gerbera317 # 2017.09.29. 08:20

Biztos elkerülte a figyelmedet de írtam ,hogy már folyamatos árverezés volt kitűzve.
Mivel ilyet nem írtál, ezért persze, hogy "elkerülte a figyelmemet". :-)Ha netán erre gondolsz: "Igen folyamatos végrehajtást kérő voltamde", akkor tudd meg, hogy ez nem jelent semmit, főleg azt nem, hogy folyamatos árverés volna kitűzve.
Én nem tudok válaszolni a felvetéseidre, mert a leírásod alapján még mindig nem értem a tényállást. Segítsen más, aki érti.