Békés megyében három járási központban nyílt ideiglenes ingyenes jogsegélyszolgálat: Orosházán, Szeghalomon és Mezőkovácsházán május elejétől havonta egy alkalommal kihelyezett ügyfélfogadást tart a megyei kormányhivatal igazságügyi szolgálatának jogi segítségnyújtó osztálya.

Erdős Norbert kormánymegbízott, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője szerdai közleményében azt írta: a “kihelyezett ügyfélfogadás” célja megkímélni az ügyfeleket az utazási nehézségektől és költségektől, azzal a megyeközponttól távolabbi járásokban élő állampolgárok a jogi segítségnyújtás területén is magasabb szintű szolgáltatást vehetnek igénybe, a közigazgatási reform elvárásainak megfelelően.

A jogi segítségnyújtó osztály, a “nép ügyvédje” néven ismert szolgáltatás a nehéz anyagi helyzetben lévő embereknek segít, akik nem tudnak ügyvédet vagy jogi szakértőt megfizetni peren kívüli és peres ügyekben. Az ügyfelek az adott névjegyzékből maguk választhatnak jogi segítőt az ország egész területéről.

A kormányhivatal gyulai központtal működő osztályának munkatársai ügyfélszolgálati tevékenység keretében az egyszerűbb megítélésű ügyekben is adnak jogi tanácsot, hatásköri és illetékességi útmutatást – áll a közleményben.