Az Interlegal nemzetközi jogi, ügyvédi irodai network 2015. május 16-án tartotta tisztújító közgyűlését Lisszabonban. A szervezet elnökévé két éves időtartamra a Kelemen, Mészáros, Sándor és Társai Ügyvédi Iroda (Budapest) ügyvédét, Boóc Ádámot választották. A network alelnöke João Paulo Menezes Falcão (Lisszabon), titkára Steffen Lorscheider (Dortmund) lett.

Az Interlegal független, kereskedelmi joggal foglalkozó (európai és Európán kívüli, harminc országon átívelő) ügyvédi irodák nemzetközi szervezete, melynek célja, hogy az egyes irodák ügyfelei részére magasszintű, határokon átnyúló szolgáltatásokat nyújtsanak az Interlegal-tagirodák közreműködésével.

Az Interlegal hálózata jelenleg több mint harminc országból rendelkezik taggal, számuk azonban folyamatosan növekszik. A mostani közgyűlésen például ukrán, dán és monacói ügyvédi irodák is a társulás tagjaivá váltak.

Boóc Ádám ügyvéd személyében pedig első ízben lett magyar elnöke a nemzetközi, több kontinensen jelen lévő ügyvédi irodai networknek, mely évente kétszer tart találkozót különböző városokban, ahol a közgyűlés mellett szakmai programokra, workshopokra is sor kerül.

A képen dr. Miguel Neto ügyvéd (Sao Paulo, Brazília), az Interlegal Network leköszönő, és dr. Boóc Ádám ügyvéd (Kelemen, Mészáros, Sándor és Társai Ügyvédi Iroda, Budapest) az Interlegal Network most megválasztott elnöke.

A Svájcban bejegyzett, független ügyvédi irodákból álló jogi hálózat kezdetei az 1980-as évekre nyúlnak vissza, akkor még mindössze nyugat-európai ügyvédi irodák hálózataként, Eurojurist néven működött. 1996-ban végül névváltoztatás és a tagság bővítése mellett döntöttek, ekkor kapta a szervezet az Interlegal nevet, melyhez már több, Európán kívüli ügyvédi iroda is csatlakozott.

Fontos megjegyezni, hogy az Interlegal, melynek jellemzően közepes méretű, az üzleti jog területén működő tagjai vannak, nem keletkeztet közös tulajdoni viszonyokat az irodák vonatkozásában. Azaz az ügyvédi irodák önálló tulajdonban maradnak, mindazonáltal, a hálózaton keresztül a nemzetközi színtéren helyt állva segítik egymást ügyfelekkel és ügyekkel.