„Kiváló Ügyvéd” kitüntető díjat vehette át Lakatos Péter LL.M., a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda irodavezető partnere három évtizedes kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként a Magyar Ügyvédi Kamara elnökségétől 2021. november 27.-én.

Lakatos Péter 1991-től ügyvédjelöltként, később ügyvédként tevékenykedett a Köves Péter vezette ügyvédi irodában, amely 1993-ban csatlakozott a világ egyik legnagyobb, londoni székhelyű nemzetközi ügyvédi irodahálózatához, a Clifford Chance-hez. Lakatos Péter 1996-2009 között a Clifford Chance partnere és 2006-tól a budapesti iroda vezetője, majd 2009-től a Clifford Chance-ből kivált Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda alapító partnere lett.

Az elmúlt három évtizedben aktív szerepe volt a Magyarország modernizációjában kulcsszerepet betöltő távközlési iparág nagyarányú fejlesztési, szabályozási, liberalizációs, és az azt követő piaci konszolidációs folyamataiban. Európa legnagyobb távközlési szolgáltatóit és az őket finanszírozó bankokat képviselte Magyarországon. Jogi szakértőként részt vett Magyarország EU-s csatlakozási folyamatában, valamint egyes balkáni államok távközlési szabályozási problémáinak rendezésében, illetve a televízió sugárzás digitális átállása jogi kereteinek kialakításában.

Lakatos Péter vezetésével a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda a CEE Legal Matters díjátadón az Év Ügylete Díj nyertese lett 2018-ban a Waberer’s IPO ügylettel és 2019-ben a Vodafone – UPC felvásárlási ügylettel.

Lakatos Péter LL.M. – Forrás: Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda

Lakatos Péter 2010-2013 között a Magyarországon működő Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) Átláthatósági Bizottságának elnöke volt, és részt vett az átláthatóbb magyarországi vállalatirányítási kultúra fejlesztésében.

2016-2021 között a Waberer’s International Nyrt. igazgatósági tagjaként jelentős szerepet játszott a társaság sikeres tőzsdére vitelében és a COVID-válság menedzselésében.

1996 óta irányítja a TimeMind jogi praxis menedzsment informatikai rendszer fejlesztését, a magyarországi, valamint a nemzetközi piacra bevezetését, és meggyőződése, hogy az informatikai képesség fejlesztése a modern versenyképesség feltétele az ügyvédi szakmában is. Az LKT jelenleg egy jogi informatikai szolgáltató központ létrehozását tervezi, és ezzel a hazai ügyvédi tevékenység fejlődésében úttörő szerepet vállal.

Ügyvédi tevékenységén kívül Lakatos Péter a Magyar Zeneművészeti Alapítvány Alapítója volt, és 2006-ban „Summa Artium Díj”-at kapott a hazai kultúra és művészetek kiemelkedő támogatásáért. A „Sentiments Piano Duó” tagjaként maga is aktívan zenél. Több kórus, zenei műhely és tábor létrehozásában vállalt tevékeny szerepet.