A Budapesti Nyomozó Ügyészség pénteken elutasította Kerék Csaba, a Kulcsár-ügy másodrendű vádlottjának hamis vád miatt tett feljelentését – közölte az MTI érdeklődésére a Fővárosi Főügyészség sajtóirodája.

A Népszabadság egy hete számolt be arról, hogy egy, a Fővárosi Bíróság folyosóján titokban készült hangfelvétel szerint Kulcsár Attila álbróker védője azt javasolta egy másik vádlott védőjének: gondolják végig, “hogyan segíthetné őket Attila”.

A hangfelvétel leirata eljutott a per másodrendű vádlottjához, Kerék Csabához (a Britton Kft. volt ügyvezető igazgatójához), aki hamis vád gyanújával feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI). Az NNI hétfőn illetékesség és hatáskör hiánya miatt átküldte a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek a feljelentést.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a hamis vád bűntette miatt Kerék Csaba által tett feljelentést pénteken elutasította – közölte az ügyészség az MTI-vel.

Mint írták, “ha a hamis vád folytán alapügy indult, akkor annak jogerős befejezéséig a hamis vád miatt eljárás csak az alapügyben eljáró hatóság feljelentése alapján indítható. Mivel jelen esetben ez a feljelentés hiányzik, így a Nyomozó Ügyészség a feljelentés elutasításáról határozott” – indokolták a döntést.

Kerék Csaba feljelentésével kapcsolatban Zámbó Gyula ügyvéd, Kulcsár Attila védője az MTI-nek korábban azt nyilatkozta: meglepő lenne, ha valóban készült volna hangfelvétel ügyvédtársával folytatott beszélgetésről.

A Népszabadság múlt pénteken azt írta: a hangfelvételen állítólag Zámbó Gyula felveti, miszerint védence mondhatná azt, hogy bizonyos számokat eltúlzott, valamely adatra rosszul emlékezett.