IRM - Bűnmegelőzési pályázati felhívások

2008.09. 4. Jogi Fórum / Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium bűnmegelőzési pályázati felhívásokat hirdetett meg. Pályázatokat több kategóriában lehet beadni a települési biztonság javítására, valamint az illegális migráció visszaszorítására.

A társadalmi bűnmegelőzési előirányzatból 130 millió forinttal támogatott pályázatok a közösségépítés eszközeivel növelik a helyi biztonságérzet. Ennek keretében olyan települési közösségi tevékenységeket, helyi megoldásokat, kisközösségi civil mozgalmak szervezését támogatja a tárca, amelyekkel a helyi intézmények, hatóságok, önkormányzatok, gazdasági szereplők a lakosokkal együttműködve erősítik a közbiztonságot.

A közrendvédelmi bírságból befolyt 76 millió forintból a tárca egyrészt a közterületek biztonságának javítását, ennek érdekében a közterületi biztonság erősítésében érintett szervezetek együttműködésének elősegítését, élet- és vagyonvédelmi eszközök, módszerek kialakítását, a helyi biztonságérzet erősítését célzó beavatkozásokat támogatja.

A pályázati felhívások célja még az illegális migráció visszaszorítása, kezelése érdekében végzett tevékenység, valamint az érintettek származási országukba való visszatérésének elősegítése.

További információ a www.irm.hu és a www.bunmegelozes.hu honlapokon található.

  • kapcsolódó anyagok
BŰNMEGELŐZÉS
KORMÁNYZAT
IRM
MIGRÁCIÓ