Nemzetközi karrier vár a legtehetségesebb joghallgatókra - A versenyen 10 fiatal jogász próbálhatja ki magát

2015.11.26. Jogi Fórum / NOGUCHI PORTER NOVELLI

Ismét a legrátermettebb joghallgatókat keresi a Baker & McKenzie. A nemzetközi ügyvédi iroda világszerte meghirdetett versenyén a tíz legtehetségesebb fiatal jogász kiemelkedő nemzetközi gyakorlati lehetőséghez jut. A pályázat leadási határideje 2015. december 18.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is egyedülálló karrierlehetőséget kínál a nemzetközi jogi ügyek iránt érdeklődők számára a Baker & McKenzie ügyvédi iroda. A most meghirdetett pályázat nyerteseként világszerte összesen 10 gyakornok teheti majd próbára tudását és képességeit, illetve képezheti magát tovább a terület legelismertebb szakértőinek segítségével. A kezdeményezés részese a Baker & McKenzie budapesti irodája is, így a magyarországi joghallgatók vagy frissen végzett jogászok előtt is nyitva áll a nemzetközi karrier elindításának lehetősége.

A kiválasztott pályázók a 12 hetes program felét a fogadó (Magyarország esetében a budapesti), fennmaradó részét pedig egy másik európai Baker & McKenzie-irodában tölthetik el. A legsikeresebb résztvevők arra is lehetőséget kaphatnak, hogy ügyvédjelöltként folytassák karrierjüket az irodában. A helyi és az angol szaknyelvet magas szinten beszélő jelentkezők közül a jogi ismeretek, valamint a nemzetközi praxis iránti érdeklődés alapján választják majd ki azokat, akik lehetőséget kapnak a három hónapos, fizetett gyakornokságra.

„Fiatal jogászként azonnal valódi jogi esetek kapcsán sajátíthatók el a legfontosabb gyakorlati ismeretek, fejleszthetők a készségek, a tapasztalt mentorok pedig minden szakmai kérdésre választ adnak” – mondta Knall Petra, a verseny tavalyi győztese.

„A gyakornoki programban a praktizáló ügyvédekkel szoros együttműködésben folyik a munka, ezért elsősorban olyan jelentkezőket várunk, akik nyitottak az új, nemzetközi kihívásokra és könnyedén feltalálják magukat a gyakorlati feladatok megoldása közben is. ” – hangsúlyozta Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Baker & McKenzie budapesti irodájának vezetője. A pályázati anyagokat december 18-ig várják a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Irodában, az eredményekről jövő februárig értesítik a jelölteket. A gyakornoki program a 2016 tavaszi szemeszter végétől indul.

„A magyar joghallgatók kiváló szakmai felkészültségét tükrözi, hogy a világszerte meghirdetett verseny tavalyi 10 nyertesének egyike a mi jelöltünk, Knall Petra lett. A Baker & McKenzie mindig is fontosnak tartotta az utánpótlás-nevelést, a legtehetségesebb hallgatók mentorálását, szakmai fejlődésük elősegítését” – tette hozzá Hegymegi-Barakonyi Zoltán. A magyarországi iroda ennek érdekében a nemzetközi program mellett saját, hathetes gyakornoki programot is működtet. A programban évről évre a legkiemelkedőbb eredményeket elérő, a nemzetközi és európai jog iránt érdeklődő, felsőoktatási-tudományos eredményeket is felmutató ifjú szakemberek vesznek részt.

„Mindannyiunk célja, hogy a legjobbak legyünk saját szakterületünkön, legyen szó a jog bármely ágáról. A nemzetközi jogi ügyletek iránt érdeklődők számára egyedülálló lehetőséget jelent, hogy részt vehetnek az egyik legjobb ügyvédi iroda valódi szakmai munkájában” – mondta Surjányi Dávid, a magyarországi gyakornoki program egyik résztvevője.

A Baker & McKenzie 2015-ben immár hatodik éve vezeti a világ legelismertebb jogi cégeit tartalmazó Acritas Globális Vezető Ügyvédi Irodák rangsorát. Az Acritas globális márkaindexet az egymilliárd dollár bevételt meghaladó multinacionális cégek több mint ezer, jogi szolgáltatásokat igénybe vevő vezetőjének értékelése alapján állítják fel. A Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda több mint 25 éve működik Magyarországon.

  • kapcsolódó anyagok
ÜGYVÉDSÉG