Kovács Gábort partnerré nevezte ki az OPL - A nemzetközi ügyvédi iroda januártól nevezte ki a jogászt

2017.01.27. Jogi Fórum / Orbán és Perlaki Ügyvédi Társulás

Kovács Gábor 2007-ben a PwC-nél kezdte jogi karrierjét, ahol társasági joggal, felvásárlásokkal, ingatlanjoggal és finanszírozási ügyekkel foglalkozott, majd 3 éven keresztül az egyik legnagyobb hazai kiszervezett informatikai szolgáltatási, elektronikus számlázási és e-fizetési szolgáltató vezérigazgatójának lett a jogi tanácsadója.

2012-ben, röviddel az alapítás után csatlakozott az OPL-hez, azóta folyamatosan részt vállalva az iroda fejlesztésében. Azóta számos határon átnyúló ügyletben vett részt, folyamatosan ingázva különböző kelet-közép európai fővárosok között. Emellett számos európai nagyvárosban dolgozott hosszabb-rövidebb ideig, Párizstól Bukarestig.

Gábor ügyfelei közé tartozik a Pannonia Ethanol, Európa egyik legnagyobb bioetanol gyártója, melynek számos finanszírozási és refinanszírozási projekt és tranzakció során nyújtott tanácsadást, továbbá több regionális jelenléttel bíró mezőgazdasággal és elektronikus fizetéssel foglalkozó ügyfelet is maga mögött tudhat, mint az Ethanol Europe, a Díjnet, az AgroVIR, a Sparkassen és a SEB. Több ügyfelét képviselte Brüsszelben különböző szabályozási és public policy kérdésekben.

Orbán Miklós, az iroda alaptó partnere elmondta: „Gábor a kezdetektől velünk volt. Az utóbbi 5 évben bebizonyította, hogy kiváló társasági jogi ügyvéd, kivételes menedzser adottságokkal. A megszokott sémáktól eltérő gondolkozásmódja tökéletesen illik az OPL ügyfeleinek elvárásaihoz. Gábor kinevezése nem csak az érdemei elismerése, hanem irodánk gyorsuló növekedésének jele is egyben.”

„Legfontosabb feladatomnak az ügyfélkör növelését tartom, elsősorban a megújuló energiával és más innovatív technológiákkal foglalkozó iparágak körében. Mindeközben szeretném támogatni az OPL növekedését, amely egy független, nemzetközi, üzleti joggal foglalkozó ügyvédi irodaként szolgálja ki ügyfelei igényeit a kelet-közép európai régióban. Többek között az adatvédelem és az információ-technológiai jog területén rendelkezünk olyan erős alapokkal, melyek elősegíthetik ezt a tervezett növekedést” – mondta el Kovács Gábor.

  • kapcsolódó anyagok
ÜGYVÉDSÉG