A Sláger Rádió megtámadta az ORTT határozatát

2002.11.27. MTI

Bírósághoz fordult a Sláger Rádió az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) pénteken hozott döntése kapcsán.

rről a rádió kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A Sláger Rádió azt kéri a bíróságtól: érvénytelenítse az ORTT-nek a műsorszolgáltatási szerződésre vonatkozó felmondását.

Az elektronikus média kéri azt is a bíróságtól, hogy a kereset eldöntéséig tartsa hatályban a műsorszolgáltatási szerződést.

Az ORTT pénteken - 15 napos határidővel - mondta fel a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Rt.-vel kötött szerződését, mivel a társaság mintegy éve nem fizeti az esedékes műsorszolgáltatási díjat és annak késedelmi kamatait, tartozásuk összege így meghaladja a másfél milliárd forintot.

A kereskedelmi rádió keddi tájékoztatásában utal arra, hogy az ORTT és a rádió között majd két éve húzódik a műsorszolgáltatási díj módosítása körüli vita.

Az ORTT tavaly már próbálkozott a Sláger Rádióval kötött szerződés felmondásával, de a Fővárosi Bíróság akkor - a rádió keresetének helyt adva - törvénytelennek nyilvánította az ORTT lépését - teszik hozzá.

Emlékeztetnek: az ORTT felszámolási eljárás megindítását is kezdeményezte, de kérelmét a Pest Megyei Bíróság elutasította.

A Sláger Rádió jogi képviselőjének nyilatkozata szerint "az ORTT mostani lépése esetében is a bíróság - és nem az ORTT - fog végső soron döntést hozni. A felmondás jogellenességének vizsgálata során a bíróságnak vizsgálnia kell az ORTT felelősségét is és döntenie kell a testület szerződésbe, illetve jogszabályba ütköző magatartásáról" - olvasható a kereskedelmi rádió közleményében.

Megjegyzik: a Sláger Rádió hatályos szerződései biztosítják, hogy a bírósági eljárás alatt is változatlanul sugározzon műsort.

  • kapcsolódó anyagok
ORTT