ügyvédi iroda


Legislator # 2008.07.05. 11:03

Én nem politikai, hanem nyelvi alapon érveltem, miattam nem kell új topik:-))).


Sunshine after the rain.

kismókus # 2008.06.30. 20:40

Egyszerűen csak nem akartam új topikot nyitni.
Azért erősíts meg: nem te találtad fel a spanyolviaszt...

Egyjogász # 2008.06.28. 20:52

Kösz a tanácsot, persze, nyitunk. (És azt is ráírjuk, hogy csak olyanok nyissák meg, akik értik a humort...)

Apropó, a Te hozzászólásodnak pontosan mi köze is a topichoz? (Azaz ahhoz, hogy milyen módszerekkel lehet bejutni nemzetközi ügyvédi irodákba.)

Egyébként az ügyvédekről szóló 1998. évi XI. tv. (amelynek felhatalmazása alapján a hivatkozott IRM rendeletet kiadták) oldalakon keresztül tartalmazza az európai közösségi jogászokra vonatkozó rendelkezéseket.

kismókus # 2008.06.28. 19:53

KBS: Köszönöm:)

Legislator, Egyjogász: Nem lenne jobb egy új topikot nyitnotok?

Egyjogász # 2008.06.26. 08:36

Ti miért komenista mozgalmi neveket használtok?

A becsületes neve V.I. Uljanov.

(A fiatalabbak kedvéért a V.I. nem VI.-at jelent, a bácsi, bár a hatalma hasonló volt, nem cárként regnált.)

Egyébként meg nagyon rendes ember volt, Boncz Géza is megmondta, hogy visszadobta a labdát a gyerekeknek, pedig akár közéjük is lövethetett volna:))

Legislator # 2008.06.25. 13:14

Nem Lénin, szigorúan Lényin, esetleg Linyin a helyes oroszságú ejtés.


Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.24. 21:46

Nem, nem ők azok.

Magyar állampolgár, illetve a külön törvény alapján szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személy, aki a külön jogszabályban meghatározott szakmai megnevezések valamelyike alatt ügyvédi tevékenység folytatására jogosult az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamában.

kismókus # 2008.06.24. 18:01

Kicsit más:

Az igazságügyi és rendészeti miniszter 13/2008. (VI.24.) IRM rendeletében szól az ügyvédek, az alkalmazott ügyvédek, az ügyvédjelöltek, a külföldi jogi tanácsadók és az európai közösségi jogászok igazolványáról.

Arra még csak utalást sem találtam, kik az európai közösségi jogászok? Akik az EK intézményeiben dolgoznak? (((Nekik miért van szükségük ilyen igazolványra?)))

vivi1111 # 2008.05.24. 11:33

már eljöttem onnan:)

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.05.24. 08:24

Vivi, Guba viccelt, de azért te ne oda menj, ahol előre megmondják, hogy mindent fel kell áldoznod:)))hahah

vivi1111 # 2008.05.24. 08:15

csak az a gond, hogy a jelölt ebből csak egy kis morzsát kap meg fizetésként de cserébe mindent fel kell áldoznia.

guba # 2008.05.24. 07:48

Ügyvédi irodák, ahol még egy kezdő ügyvéd, vagy egy jelölt is kb 800e Ft értékben hoz létre szellemi terméket egyetlen munkanap alatt. Csak gratulálni lehet!

office1 # 2008.05.21. 13:46

Azon érdemes gondolkodnod, hogy milyen jogterület érdekel, de tényleg, szóval olyan szinten, hogy nem bánnád, ha egy nemzetközi iroda egyfolytában azon a területen foglalkoztatna. Náluk nagy a specializálódás, pont ez az egyik komoly versenyelőnyük, azaz egy-egy jogász csak egy adott részjogterülethez ért igazán, de ahhoz nagyon.
Ha tehát bekerülsz egy ilyen céghez, akkor számíts arra, hogy napi száz órában pl. csak médiajoggal vagy annak is csak egy szeletkéjével fogsz foglalkozni. Ezért már érdemes most törni a fejedet azon, hogy mi is érdekelne pontosan, és amikor állást keresel, akkor már ennek mentén próbálkozhatnál.
A nagy irodák légköre nem való mindenkinek, de úgyis lakva ismeszik meg az ember meg az ügyvédi iroda is, lehet, hogy neked majd be fog jönni valamelyik hely, arra mondjuk érdemes lelkileg felkészülni, hogy sem a főnökeid, sem az ügyfelek nem fognak kesztyűs kézzel bánni veled, az előbbiek azért, mert 20 másik ember áll valszeg sorba az állásodért, az utóbbiak meg azért, mert a 3-400 eurós órabérért, amit a cégnek fizetnek, elvárják, hogy a lelkedet is kidolgozd értük.

SolnesM # 2008.05.21. 10:50

felejtsétek el Lenin -t
Az ki volt ?? Valami tömeggyilkos, akit halála után kipreparáltak és mutogatnak ?

Volt egy fönök - nőm, annak az asztalán volt egy Lénin -így kell helyesen ejteni - szobor.
Na meg 56 -ban az öcséim hazahoztak az általános suliból idol szobrokat - tán a mátyás a jóska meg tán a lénin - é vót .
Kár , hogy gipszből volt mind - szegény vidéki általános sulinak csak erre tellett.
Na az Anyukánk megíjedt és az egész kollekciót beledobatta a budiba.

Egy márvány Lénin szobrot viszont elfogadnék !!

SM.

junior jogász # 2008.05.21. 10:33

Ugyan hány éve történt mindez?

esztersz # 2008.05.20. 19:27

Nézegetem a hozzászólásokat, de nekem egész másképp alakult az eddigi pályafutásom.

Nem beszélek jól egyik idegennyelven sem. Az egyetem után (4,38) kapcsolat nélkül jelentkeztem egy 4 ügyvéddel dolgozó irodába. Klasszikus, a lelket kihajtották belőlem, alig fizuért, és jutalmul minden nap kaptam valamiért (pedig, mint azóta kiderült, nem vagyok rossz munkaerő...) - nem dícséretet.

Elegem lett, 8 hónap után - szintén kapcsolatok nélkül - jelentkeztem másik irodákba, a kettőből két helyre fel is vettek. Én választottam, most már több, mint 3 éve.

A főnököm a maga jogterületén meglehetősen elismert ügyvéd, de emellett talpig úriember. Megbecsül engem is, és tükörbe tud nézni. Nekem megtanította, hogy lehet becsülettel, normális munkaidőben, emberként is dolgozni, mint ügyvéd.

Szóval, reggelente örömmel megyek dolgozni, bár tény, hogy most sem keresem betegre magam.

Persze, nem jelenti azt, hogy ez máshol nem működik, csak az én korábbi tapasztalatom lehetett ilyen rossz...

reménytelenség # 2008.05.19. 19:35

Ne felejtsétek el Lenin szavait:tanulni!tanulni!tanulni!

bandeeraz # 2008.05.19. 17:36

Én idén végzek, és két évet dolgoztam a Cameronnál. Nagyon hasznos elmenni gyakornoknak, még akkor is, ha vidéken jársz egyetemre. Sokat tanulsz, megismered, hogyan működik egy ilyen cég...stb. Amit így elmondhatok a tapasztalatokról: a White&Case, Baker, Allen&Overy más kategória, oda bekerülni is nehéz, de a többi megcélozható. Ügyvédjelöltként nagyjából sztem három dolog kell ahhoz, hogy esélye legyen az embernek: használható (!) nyelvtudás (az angol felsőfok a minimum), munkatapasztalat, és jó diploma. Itt lehet vitatkozni, hogy jó eredmény, vagy jó egyetem a döntő, sztem ezt irodája válogatja (a kettő együtt persze a nyerő:). Emellett szeretik a külföldi tanulmányokat is, valamint azt, ha az ember tudja, hogy mi érdekli, és miért akar odamenni. Érdemes a szakdolgozatot is olyan témából választani, ami egy ilyen irodának is érdekes lehet (jogbölcselet tehát kizárva). Persze ez csak tipp, még a saját bőrömön csak nyáron fogom megtapasztalni:).

Amúgy a legtöbb cég ott van az ELTE állásbörzéjén, de ha írsz e-mailt önéletrajzzal, az is jó.

junior jogász # 2008.05.19. 13:30

"Atti"!

Iparkodj olyan nemzetközi irodát "megcélozni", ahol már ténykedik egy rokonod vagy ismerősöd, vagy legalább annak az ismerőse.

woodslave (törölt felhasználó) # 2008.05.19. 11:57

bár közöm nincs ezekhez, de sztem menj be és kérd meg hogy gyakornokként dolgozhass, akár ingyen. Ha már heti több alkalommal bejársz, esetleg elküldenek a földhivatalba, akkor nyerő lehetsz.

v.atti # 2008.05.19. 11:53

Sziasztok!

"Harmadikos" vagyok az ELTE-n, s tanácsot szeretnék töletek kérni. Végzés után nemzetközi irodát céloznék meg. Vannak esetleg tippjeitek, hogy a késöbbiekben milyen tantárgyakat vegyek fel vagy mire buknak a "nagyok" (nyelvvizsga, Erasmus, ...)?

Mennyire nehéz pl. egy Baker vagy WhiteCase vagy CMS-hez bekerülni? Csak néhányat említenék.

Probálkozott közülletek már valaki?

Köszi elöre is a tanácsokat.

Üdv, V. Atti