Étel - és italbár


pazs # 2011.09.13. 09:10

Ugyan már, nagyon szívesen főzök bárkinek és szívesen eszem bárkivel bármit (oké, itt azért van azért disclaimer...), de azért ne én legyek már a gasztro-rasszista (:D), hogy érzem a különbséget és értékelem a jó alapanyagból jó technikával készült ételeket :)
A taplónyelvűek pedig copyright by Váncsa István, az első szakácskönyvéből, de szerintem találó.
Mondom, mindenkinek más a heppje, nekem például irtó rossz a szaglásom, nem is értékelem különösebben a parfümöket - ettől viszont nem tartom sznobnak, akinek ez számít és fontos.

Kacsa1111 # 2011.09.13. 08:55

Kedves pazs,

taplónyelvűek” = "sárvérűek" ? :)))

ÉLJEN A GASZTRO-RASSZIZMUS!!!:)))


Kacsa11

pazs # 2011.09.13. 08:37

Hoppá, elírtam, papArdelle. Gyakorlatilag szélesmetélt, csak hát nem nyolctojásos tésztából, hanem durumlisztből.
Ez nem gasztrobunkóság :) hiszen érdekel.
Vannak, akiknek nincs ízlésük (mármint nem igénylik és nem is ismerik fel, ha jó alapanyag jó technikával van elkészítve és megesznek mindent), ők a taplónyelvűek. Nem baj, van ilyen, mindenkinek más a mániája.

Rexor # 2011.09.13. 08:26

Kedves Pazs,

Mi az a papperdelle? Tudom, gasztrobunkó vagyok, de erről még nem hallottam :)

pazs # 2011.09.12. 15:34

Berényi Miki: ez oké (mármint a kolbász műanyag- vagy papírtányérban), csakhogy én fogasfilét ettem cukkinis paperdelle-vel, valaki más meg malaccsászárt Puy-i lencsével és kagylóval, egyenként majdnem háromezer forintért.
Oké, tudom, gasztrosznob vagyok.

Legislator # 2011.09.12. 15:16

Valaki mondja meg, hol lehet Mo.-n Qingdao-t venni? Egyébként jó esetben a japán Asahi az egyik legtisztább sör, kivéve, ha a szállítás megárt neki...


Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.09.12. 15:14

én sajna lemaradtam mindkettőről, viszont Győrben a Big Ben szivarszalonjában voltak élményeim:-D.


Sunshine after the rain.

Berényi Miki # 2011.09.12. 15:08

Bizonyos helyeken bizonyos ételek - mint pl fesztiválokon a kolbász - varázsát a műanyag tányér és evőeszköz adják. Másként nem is esne jól...

Rexor # 2011.09.12. 14:25

Kedves Orangemen,

A Mátyás keserű is olcsó, továbbá az legalább hazai és íze is van. Csak az a baj, hogy aki nem masszív alkholista, az kihányja kb. 5 perccel a fogyasztást követően :)

orangeman # 2011.09.12. 14:21

Azt a koreai izét tényleg nem érdemes inni, olyan mint a víz.

Viszont legalább olcsó.


For God and Ulster

pazs # 2011.09.12. 14:17

Huhh, ez elég érthetetlenre sikerült:
nem az étel volt műanyag, hanem a tányér és az evőeszközök
ugyanazoN szakácsok ételei

pazs # 2011.09.12. 14:15

Vagy úgy! Tavaly a borfeszten a legjobb helyen 1000-1200-ért tudtam enni (szintén műanyag, de ennyit megér nekem), idén 2500-2900 volt ugyanaz (mármint ugyanazok a szakácsok ételei).

Kacsa1111 # 2011.09.12. 14:09

Kedves pazs,

a borfeszthez képest...mindkét alkalommal sült kolbászt ettem: a borfeszten egy ezres volt, a sörfeszten viszont 1500...rablás mindakettő.


Kacsa11

pazs # 2011.09.12. 13:35

Minél volt 50%-kal drágább?

Kacsa1111 # 2011.09.12. 13:18

Kedves pazs,

A sörfeszten 50%kal volt drágább a kolbász...hoppácska.:)


Kacsa11

Kacsa1111 # 2011.09.12. 13:17

Kedves Rexor,

ha a japán szaké nem ízlett, akkor ne próbáld ki a koreai sochu-t!:)))


Kacsa11

pazs # 2011.09.12. 13:16

Az idei borfesztiválon az étel volt pofátlanul drága (de igen jó - viszont ha ennyit adok az ennivalóért, azt nem műanyag tányérból és műanyag evőeszközökkel szeretném elfogyasztani), a borokkal nem volt bajom (és találtunk is jókat).
A sört nem szeretem, bocsánat :)

Rexor # 2011.09.12. 13:07

Nem hallottam róla, hoyg a kínaiak híres sörtermelők lennének, de mivel nem ittam még kínai sört ezért nem véleményezem a dolgot. A rizspálinka viszont nem rossz. A japán szakért is próbáltam, az nem jött be különösebben.

orangeman # 2011.09.12. 12:48

Kedves Kacsa!

Én nem értek annyira a sörökhöz mint te, nem tudom minek mitől milyen az íze, a címkét meg nem nézegettem, csak ittam.

De gondolom igen.


For God and Ulster

Kacsa1111 # 2011.09.12. 12:46

a kínaiban a q után nincs feltétlenül u

asszem maradok a latinnál...;)


Kacsa11

Kacsa1111 # 2011.09.12. 12:46

Kedves Orangemen,

szorri, akkor félreértettem a hozzászólásod "hangsúlyát"...hogy egy kis képzavarral éljek.:)

a többi kínai sörnél is használnak rizst?

egyébként szinte mindent jobb helyben fogyasztani...ez a guinness esetében pl. drámai különbséget jelent.


Kacsa11

orangeman # 2011.09.12. 12:43

Ja, és a kínaiban a q után nincs feltétlenül u, mivel egy tyh szerű hangot jelöl.


For God and Ulster

orangeman # 2011.09.12. 12:42

Kedves Kacsa!

Én teljesen nyugodt vagyok. :) Csak azt próbáltam leírni, hogy a helyi sör nekem - és másoknak is - jobban ízlett, mint az export.

Nekem sem kedvenc söröm a Qingdao, sőt még kedvenc kínai söröm sem, úgyhogy béke.:)


For God and Ulster

Kacsa1111 # 2011.09.12. 12:38

Kedves orangeman,

mivel csak láger sört (asszem) készítenek (amivel együtt jár, hogy agyon komlózzák) és valszeg mindbe csempésznek rizst költségcsökkentési okból (persze igyekeznek ezt különlegességnek marketingelni), ezért nincsenek illúzióim akármelyik tsingtao sör ízét illetően...akár üveges, akár csapolt, akár Amszterdam, akár Quingdao...

egyébként meg nyugodj le, béke van...:)))


Kacsa11

orangeman # 2011.09.12. 12:31

Kedves Kacsa!

Rendben, akkor az a kisüveges fajta, amit Amszterdamban vettem a repülőtéren, és amit kint árultak, nem volt olyan jó, mint amit kint ittam, és helyi fogyasztásra szántak.


For God and Ulster