40 év munkaviszony után nyugdíj


Lacaca # 2015.07.17. 16:18

T Rexor, és munkásnő!
Azzal semmi gond nincs, ha valaki tovább vállal munkát, ezt a választási lehetőséget mindenféle képen meg kell adni mind a két félnek. Ez törvényt sem sért, addig hasznos az ember, amíg nem szorul támogatásra, és értéket termel, esetleg azzal is, hogy a következő generációt tanácsokkal, és a múltbeli tapasztalatának átadásával segíti. A mostani társadalmi keresőképes népességben, viszont szerintem az hozhat változást, ha a fiatalok munkába állása minél nagyobb mértékben biztosított, így az itthon maradásuk is. Amennyiben ez a jól képzett társadalmi réteg itt hagyja az országot, nekünk végünk van.
Bejön a statisztikai hivatal jóslata, hogy nyomor lesz, 40 év múlva, mikor már mi nem élünk. Ezt nem fogják biztató jelnek tekinteni a fiatalok, itt hagynak minket.
A kivándoroltak nagy többsége, a társadalom színe-java. Erről luxus lemondani. Nekik sem könnyű döntés a szülőföldjüket elhagyni. Szerintem ez szorosan összefügg a 40 évvel, aki teheti csak hobbiként, és jó szaktanácsadóként munkálkodjon 40 év felett, vagy csak pótolhatatlan szakterületen.
Mivel az emberi élet véges ne vállaljon senki hosszú határidejű munkát 40 év szolgálati idő után.
Ebben a korban nem kötnek kedvező feltételekkel életbiztosítást, és nem is várható el a biztosítóktól.
Legjobb, ha tanácsokkal segítik az idősek a fiatalokat. Aki meg fogja érteni, annak megtérül a tanács hasznosítása. Aki nem érti meg az idősek tanácsát, az valószínűleg a hiányát fogja érezni, majd rájön az utolsó napjaiban. Üdv.

MajorDomus # 2015.07.17. 22:00

Rexor véleménye a helyes.

Ha a munkakereső fiatal csak úgy jut munkához, hogy engem 40 év után nem engednek tovább dolgozni, az a fiatal annyit is ér, inkább menjen ki Londonba mosogatni.

Nekem szép álmom volt, hogy a fiaim az egyetem után, belépnek a céghez, de eszükben sincs.
Nem hajlandóak napi 10-12 órát dolgozni, és a hétvégén sem, inkább elmentek jogtanácsosnak és főkönyvelőnek, péntek 2 órától hétfő reggelig hallani sem akarnak a munkáról.
A dupláját fizetnem mint a Kormányhivatal, csak közölték, hogy nem 60 éves korukban akarnak majd élni, hanem most!

Lehet hogy nekik van igazuk?

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.18. 04:58

"...Mikortól kell számítani nyugdíjazás esetén a felmentési időt? Az attól függ…Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt...".....http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Nyugdijazasnal_mikortol_kezdodik_a_felmente_TXN8LV.aspx#rss#

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.18. 05:16

Kedves MajorDomus.....látja ez is egy nagy probléma,hogy a fiatalok nem,hogy napi 10-12-órát nem hajlandóak dolgozni,de még ennél sokkal kevesebbet sem,sőt ha lehet akkor úgy kapjanak sok pénzt,hogy semmit se kelljen csinálni....! Na persze TISZTELET A KIVÉTELNEK,hiszen ismerek / és vannak / olyan fiatalok a kereskedelemben is / Lidl-Aldi-Penny-Spar,stb. / ahol keményen kell dolgozni nem éppen kevés,de nem is éppen olyan sok fizetésért,de tudok más munkahelyeket is ahová fiatalokat / is / várnak ! Nem minden fiatal vágyik külföldre,még ha nyelveket is tud beszélni,mert van hazaszeretetük,családszeretetük és megmutatják azt,hogy Magyarországon is tudnak dolgozni ! Így vannak ezzel a mi gyermekeink is,hárman és a rokonságomban,ismerőseim körében is,igaz vannak akik külföldön " Dolgoznak ",de olyanok is,akik nagyon nagy csalódással jöttek haza,még doktorok is ! Nézőpont kérdése minden! És egy megjegyzés: most már valóban azt szeretném,ha 2018-ban egy baloldali kormány lenne,de csak azért,hogy mutassa meg,hogy ő mit tud csinálni jobban-másként,akár munkahely ügyben,akár nyugdíjügyben,legyen az a Nők 40-éves vagy a Férfiak 40-éves,mert amikor kormányon voltak,nem sokat mutattak,de azóta lehet,hogy tanultak valamit....! És akkor lehet majd szidni őket és emlegetni a régit....!!! Mi nők meg megköszönjük ezt a felfordulás,amit a 40-évesünkben okoztak eddig és gondolom,hogy a még várakozók is,mert nem gondolom,hogy velünk kellet volna " szórakozni ", hiszen előszór a KORKEDVEZMÉNY VISSZAÁLLÍTÁSÁRÓL VOLT SZÓ, de most már eljutottak odáig,hogy a Nők 40-évesét is " igénybe akarják venni " és ez lesz a sok még erre várakozó női társam veszte......!!! Köszike !

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.18. 05:23

Óriási bukta előtt a magyar nyugdíjrendszer..........http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/oriasi_bukta_elott_a_magyar_nyugdijrendszer.600462.html

joe bácsi # 2015.07.18. 13:35

Nagyon sok kollégát, ismerőst eltemettünk az utóbbi néhány évbe,lassan alig leszünk akik elérik a nyugdíjkorhatárt.Ha arra gondolok,hogy ezt a generációt mi neveltük fel nagyon el vagyok keseredve,mert tisztelet a kivételnek,harácsoló érzéketlen,embertelen banda.Ami a népszavazást illeti,ha egyáltalán sor kerül rá,semmi értelmét nem látom,mert nagyon sokan nem mennek el,vagy nemmel fognak szavazni.Már most kezdik a sajtópropagandát,hogy mi vár ránk..A nők 40 éveséről annyit,hogy nagyon megérdemlik.Azt viszont rohadtul nem reklámozzák,hogy mikor ezt bevezették fél % megemelték a járulékokat,így ezt az összes munkavállalóval megfizettetik.Még annyit,hogy a mi korosztályunk rengeteg pénzt befizetett,és szeretne valamit látni is belőle.Nem kéne stadionokat építeni,pár száz embernek, festményeket vásárolni milliárdokért,és még sorolhatnám.Van itt pénz csak nem arra költik amire kéne.

macóka11 # 2015.07.18. 17:15

Akik annyira a 40 év szolg.idő utáni munka ellen vannak, azoknak nem kellene azt sem elfelejteni, hogy aki a nők 40-el ment-megy el nyugdijba, ha dolgozik mellette, nem kereshet annyit amennyit esetleg fizetnének neki, ugyanis a törvény határozza meg a kereset mértékét, és ha azt túllépi valaki, akkor szüneteltetni kell a nyugdíját.
Vagyis ebben az évben bruttó 157.500.- lehet a max. keresete,
ami esetenként heti 1-2 napos, vagy 4-6 órás munkát jelenthet. Ráadásul mint ahogy egyik fórumtársunk is írta, vannak akik ennyiért fel sem kellnek az ágyból, inkább elmegy munkanélkülinek, vagy külföldre. Tehát sok helyen igenis szükség van azokra, akik ennyiért is vállalják a munkát. Ha ez egy nyugdíjas (aki esetleg pont a megélhetését teszi ezzel jobbá )akkor miért is kellene ennél jobban korlátozni a 40 év utáni munkát.
szerintem!

qerdo # 2015.07.18. 17:22

MajorDomus

A fiaidnak 100%-ig teljes mértékben igazuk van. Okos emberek úgy csinálják. Nagyon helyes. Okosak, mert nem akarnak rabszolgák lenni, hanem élni, szórakozni akarnak. Jól teszik. Ugyanis öregként már nem élet az élet.

Bár a hozzászólásod alapján te rá akartad/akarod erőltetni a saját vágyaid a fiaidra. Jobb, ha nem teszed. Ugyanis az az a szituáció, amikor a szülő aki elcseszte a saját életét, a gyerekén akarja kiélni magát, kisajátítva a gyereke sikereit.

qerdo # 2015.07.18. 17:25

De sok itt is (mint mindenhol) a femináci férfigyűlölő! Különösen mamamacoka és munkásnő

Nincs miből eltartani a nyugdíjasokat, ezért sem akarjátok a férfiaknak a 40 év munka utáni nyugdíjat?

Töröljék el a nők 40 év munka utáni nyugdíját, és máris megoldva a probléma, igazságos lett a nyugdíjrendszer.

Egyébként a nők úgy kapták ezt az előjogot, hogy emelték a nyugdíjjárulékot fél százalékkal.

Szóval nem kell a rinyálásotok. Tehát arra a kérdésre a válasz, hogy miből lesz majd pénz a férfiak nyugdíjára: ugyanabból, amiből a nők nyugdíjára.
Ha viszont a férfiaknak nem lehet korengedményes nyugdíj, akkor a nőknek se legyen! Vagy mindenkinek, vagy senkinek. Csak így igazságos. (Persze a feminácik ezen is keltik a gyűlöletet.)

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.19. 04:47

kedves macóka11 ! Ez is egy megközelítés.....! Itt már többről van szó.de le is írtam és leírom még egyszer :....Mivel a Nők 40-éves nyugdíjba menetele egy nagyon-nagyon kivételes nyugdíjazási forma és jóval a jelenlegi törvényes öregségi korhatár előtt van,sokak szerint diszkriminatív eljárás,ezért írtam azt,hogy oké,rendben,akik elakarnak menni 56-57-58-59-60-éves korukban, / 65-év előtt jóval/ azok tegyék meg és e nyugdíjazási forma szellemében,pihenjenek-legyenek a családdal és az unokákkal ! De tovább akkor ne dolgozzanak,ne dolgozhassanak,hiszen ez ellentétes lenne a céllal és azért mehettek el,mert így engedte meg a kormány,a törvény....! Teljesen más lenne a baba fekvése és egyből nem irigyelné senki sem és nem követelnék a férfiak sem ilyen címen,ez amúgy is egy marhaság,hiszen a férfiaknál nehéz lenne a gyest és hasonlót beleszámítani, / igaz most már ők is elmehetnek gyesre,de akkor is hiszen a gyermeket,nem ők szülték szerencsére / és ha kivennék belőle az esetleges katonaságot,iskolákat,akkor is soká mehetnének el ....!
A férfiakra és a / nőkre /, legyen egy más nyugdíjazási törvény és más jelleggel,de nem a férfiak negyven éves nyugdíja,ilyen lehetne a 38-40-42-45-éves munkaviszonnyal történő nyugdíjazás,korkedvezmények visszaállítása,vagy éppen a számlás rendszer,amikor bárki elmehet nyugdíjba,azzal az összeggel amit éppen biztosít neki a számlán lévő idáig befizetett nyugdíj ! Remélem,hogy érthető......,de ez a Nők 40-éves akkor is megmaradna egy kivételes / kivételezés / nyugdíjazási formának ! És még egy,a nyugdíjba menetel jelentése az,hogy a dolgozó ember befejezte azt aktív munkát és nyugdíjba ment....,az hogy dolgozhat e nyugdíj mellet,vagy a törvény ezt megengedi vagy nem engedi meg egy teljesen más dolog,sokan alig várják,hogy elmenjenek,főleg a Nők 40-évesébe ! Képzeld elé,mi lenne,ha megszüntetnék a Nők 40-évesét,igaz,hogy visszaállítanák a réginek egy részét,de mi nők,akkor már megint sokkal később tudnánk,vagy tudtunk volna elmenni nyugdíjba ! És kár a munkaadók oldaláról nézni,mert az érdekek nem egyeznek,a munkaadók többsége,finoman fogalmazva is nem dolgozó és törvény barát és ebben minden benne van ! Természetesen ha lehetne más korábbi nyugdíjazási forma,ott a nyugdíj melletti munkavállalás elképzelhető lehetne,de a női 40-éves az akkor is jó dolog,de nem kötelező igénybe venni........!!! Üdv.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.19. 05:12

....és ehhez mit szólsz....? Van egy jó pár ismerősöm,egyik most ment el 56 / !!! / évesen a negyven évesbe és tovább dolgozik máshol,röhög a markában,a másik még hatvan sincs esze ágában sincs dolgozni már sehol és sajnos olyan női ismerősöm is van aki már közel van a hatvanhoz,vagy éppen a 65 -höz és sírva megy be dolgozni és jön haza,mindene kivan,gyógyszereket szed,vagy csak elfáradt már és örömmel elmenne előbb nyugdíjba,még úgy is,hogy nem dolgozhatna mint nyugdíjas. De nem mehet el,ha megéri akkor majd 65 évesen elmehet ! Na ennek szellemében kellene nézni és megbecsülni,megbecsülnünk a mi 40 éves jogviszonnyal igénybe vehető nyugdíjunkat !!! Én megbecsülöm,mert amikor ez a lehetőség megszületett,nagyon megörültem és tudtam azt,hogy elmegyek,mert eltudok menni és ha elég,ha nem be kell kell osztanom a még százezret sem elérő nyugdíjamat,a férjemnek sem sok,de kettőnknek elég, / és van gyógyszer kiadás is / a gyermekeket, unokákat meg nem szoktattuk arra,hogy mi vegyünk meg nekik mindent,amit ők elképzelnek,a gyerekek is dolgoznak keményen,minden munkát elvállalnak és sokszor a kicsikre mi vigyázunk,ennyi a segítség,külföldre nem mennének,mert nem bírnának itt hagyni minket és ez nagyon jó érzés !

macóka11 # 2015.07.19. 10:19

Csak egyet szólok hozzá:
A hozzászólásom végén ott van a"szerintem", mivel ugy gondolom erről a témáról is lehet mindenkinek más-más a véleménye, nem kell ráerőszakolni senkire sem a sajátot
Ennyi - részemről ez a téma lezárva!

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.20. 10:03

Kedves macóka.......,bocsáss meg és ne haragudj rám,nem akartalak megbántani,tudom,hogy a "szerintem" ott van a végén,de az írásom tartalmi lényege és szellemisége mást takar ! De nem baj,hála a férfiaknak és a negyven évest követelő pártoknak / brrrrrr / ha eltörlik-megszüntetik a Nők 40-évesét,akkor lehet majd 65 -éves korukig dolgozni a a női társunknak és majd ha akkor nyugdíjba mennek,akkor vállalhatnak nyugdíj mellett munkát és ha felemelik a korhatárt többre,akkor is,ha még lesz kedve ! Ezzel én is lezártam ezt a témát és várom a fejleményeket ! Szép hetet mindenkinek !

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.20. 10:23

....A FIDESZ Kormány kezében lesz a döntés.....2017-től mit tesz és,hogy a választásokon mit szeretne.....EGY NAGYON ÉRDEKES ÍRÁS ÉRDEMES ELOLVASNI ÉS ÉN TIPPELHETNÉK IS,DE MINEK.......http://hvg.hu/gazdasag/20150720_nyugdij40_ev_munkaviszony_ferfiak?s=hk

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.20. 10:23
Lacaca # 2015.07.20. 15:13

A Fidesz lebukott a hazugságaival, tele van pszichopatákkal, szerintem az Lmp lenne jó húzás, de ez sem biztos. Az eddigiek nagyon ki toltak a néppel. A Jobbik sem akarna kormányozni, mert egy sumákoló középpárt, és ez nekik így jó, mert nincs felelősségük, legalább hülyítik a népet.
Aki közel van a 40-hez, véletlenül se menjen rokkantságira, mert a negyed részét sem kapja kapja a nyugdíjának, és nem számolnak életpálya jövedelemmel rokkant után soha sem. Egész életében ezt fogja kapni, ha valaki nem tudná. Nem lesz újraszámolás 2017-től.. Jobb a hajléktalan státusz a nyugdíj korhatár eléréséig, már ha eléri. A nyugdíj előtakarékosság a legnagyobb kitolás.
Kb. olyan, mint a banki megtakarítás. Beteszel 10-et, kiveszel 9-et, kamat nincs, de kezelési költség van.
A takarékosság még rosszabb. Érdemes utána számolni, mert a szakértőket is átvágták az apró betűk, és írják a hülyeségeket, amire akkor döbbennek rá sokan, amikor csak a töredék jár nekik, ami csak egyre elég: hazautazni.
Azt a szakértőt aki a nyugdíj intézetet támogatja tanácsadással érdemes figyelmen kívül hagyni, mert félrevezető tevékenységet folytat, mindig voltak állami stréberek. 40 év ledolgozott idő, és élettapasztalat után nem érdemes a hülyeségnek bedőlni. A közvetlen környezetben mindig lehet tapasztaltakat találni. Aki nem tanul a más kárából, az sajnos bukni fog mindig.
Amíg nem vezetik be a szolgálati idő után járó nyugdíjat hosszú távon, addig a fekete munka továbbra is virágozni fog. Ösztönző hatású, ha nem vonják le a jövedelmének 50%-át, és plusz nyeremény, ha megtanul áfa nélkül vásárolni, mert ilyen is van.
A többi hülye pedig köteles sajnálni, és a befizetett adójából segélyezni a sajnálatra méltó rászorultakat.
Ha a büntetés végrehajtás csökkenthet letöltendő időtartamot, akkor a nyugdíjnál miért nem vezetik be??
Nyugdíjasoknak csak az akasztás jár? Eddig ezt tapasztaltam, főleg a nőknél, mert nagy többségük nem éri meg a tisztes öregkort. Lényegében nagyon idős nőt nem is látni, mint gyerekkoromban, a fekete kendős néniket. Vagy nincsenek egyáltalán, vagy pedig nagyon dugják őket, mint a lányokat a ruszkik elől.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.20. 15:50

A Baloldal a többi "reklamáló" párttal együtt,és az összes "40-éves nyugdíjellenesek", elérik a céljukat annyiból,hogy elfogják törölni a Nők 40-évesét kb. 2017-ben,vagy 2018-tól..,de egyúttal senkinek sem fogják megadni ezt, férfiaknak sem,és semmit sem ! Végül is jót is tettek a kormánynak,mert rájuk fogják fogni az egészet,/a megszüntetést.../ ,ami igaz is,hiszen a nyugdíjkassza véges,így ha eltörlik a nőit és nem adják meg a férfiaknak sem / sőt semmit sem,pl. korkedvezmény,előrehozott,stb. .../ akkor adtak is kedvezményt azért a nőknek és ha eltörlik,akkor egy kicsit más lesz a nyugdíjkassza állapota....! A választásokon meg a népharag nem a FIDESZ-re fog lecsapódni,hanem elementáris erővel balra,az eredmény meg borítékolható! Végül is,sok éve meg van / meg volt/ a Nők 40-éves ! De ez a hiszti......,hát nem semmi volt !!!

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.21. 05:05

Fellázadtak a férfiak.A férfiaknak elegük lett a diszkriminációból. Nem elég, hogy a nők tovább élnek, de még előbb is mehetnek nyugdíjba!? 2015. 7. 20. 05:00|Utolsó módosítás: 2015. 7. 20. 18:56|.............http://www.vg.hu/velemeny/fellazadtak-a-ferfiak-454083............Ez folyik a csapból is......

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.21. 05:08

http://www.vg.hu/…rfiak-454083
.....már a Ló túloldalánál is a túloldalán vagyunk. Sajnos itt a Fórumon már más téma nincs és félő,hogy nem is lesz,ha valakit idegesít,ne olvassa,de azért vannak sok tanulságai a dolognak !Ez az ország,egy kész katasztrófa a lakósaival együtt....és tisztelet akivételnek!

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.21. 11:58

" Mindenki jól járna a férfiak 40 évi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségével "....megszólalt a Jobbik,de ekkora átgondolatlan,felelőtlen javaslatot,/ KÖVETELÉST ! / ritkán hallottam é láttam !.....https://jobbik.hu/hireink/mindenki-jol-jarna-ferfiak-40-evi-munkaviszony-utani-nyugdijba-vonulasanak-lehetosegevel

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.21. 11:58
halikali # 2015.07.21. 13:50

Munkásnő- a férfiak lázongása valahol jogos, de nem a Nők 40 ellen van, hanem azért, hogy nekünk is legyen lehetőségünk több mint négy évtizedes fizikai munka után dönteni, hogy bírjuk-e még. A nyugdíj "szakértőknek" nem azon kellene jajongani, hogy kevés az aktív dolgozó, hanem azon, hogyan lehetne több munkahely, és miként lehetne itthon tartani a fiatal munkaerőt. Ledolgozott évek utáni nyugdíjazás nem terhelné meg a kasszát úgy mint ha egy korosztály egy időbe megy nyugdíjba. Pár éve ez a férfiaknál 43 év volt. Lacaca - most nem azért nem lát idős, fekete kendős néniket, mert kihaltak, hanem mert a szépség iparnak köszönhetően átalakultak. 70-75 évesen max 50-nek kinézve, "víg özvegyként" élik világukat mert a férjük eltávozott mielőtt az első nyugdíját megkapta volna. Ezt alátámasztja, ha megnézzük a 65 feletti nők- férfiak arányát.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2015.07.21. 17:43

.....mindegy már.....! No comment ! Én már nyugiban vagyok,azt kavarnak amit akarnak ! Üdv.

Lyonee # 2015.07.21. 19:09

mamamacoka!
Éppen most akartam "megdicsérni" munkásnőt, mert aktív közreműködésével szépen szétcseszték a fórumot.
Aki annyira ráér, nyisson egy "politikai dühöngőt" (ha engedi a moderátor), de a segítséget kérőket ne riasszák el, mert képtelenség visszaolvasni a hasonló eseteket megkeresni.

halikali # 2015.07.21. 20:02

A címben sehol nincs utalás arra, hogy csak a nők problémáiról szólhat. A férfiak nem mondhatnak véleményt? mamamacoka ! Igaz, hogy csak a nők tudnak szülni, de az sem megy férfi nélkül (egyenlőre).A fórum eddigi témáit Önök alakították, igaz segítő szándékkal, de azért nem volna tisztességes kisajátítani.