Dolgozó részéről azonnali felmondás.


Antigonia # 2017.05.12. 08:23

Szép napot!
Kérdésem az lenne, hogy a munkavállaló részéről történő áthelyezési kérelem benyújtása, (ill. felmondás) után kötelezhetik e a dolgozót szakvizsgára, amennyiben előző vizsgája őszig érvényes?

wers # 2017.05.11. 14:59

Szerintem a kérdés már rég megválaszolásra került, csak vissza kell olvasni. Csak récsodálkoztam a továbbiakra. Minek adna végkielégitést, ha nem muszáj? Egyébként valóban abban egyeznek amiben csak akarnak.

drbjozsef # 2017.05.11. 13:27

Szerintem van az a közös megegyezés, ahol egy autót és egy hawaii utat is kaphat az illető.
Vagy, ha nem néz maga mögé, egy betonkoloncot a lábára.

Vagy csak a Keresztapát néztem meg túl sokszor?

Immaculata # 2017.05.11. 13:24

Én láttam, de most már jó lenne, ha válaszolnál is.

wers # 2017.05.11. 13:21

Akár abban is, hogy a következő naptól megszünteti a munkaviszonyod, és még végkielégítést is ad

Közös megegyezésnél végkielégités? Látott már valaki olynat?

drbjozsef # 2017.05.11. 12:20

Nem igazán releváns kérdés. Közös megegyezés egy tárgyalás, hogy melyik fél miért mit kap, minden bizonnyal rá fognak kérdezni a miértre. Pláne, hogy miért gondolsz közös megegyezést. Úgyhogy én indoknak valami egyértelmű, egymondatos, általános szöveget írnék. Aztán vagy kiröhögnek, hogy mondj fel ha akarsz, vagy nem.
Mindenesetre indoknak nem írnék be olyat, amivel...ööö... presszionálni akarnám a munkáltatómat. Az szóban való.

Katica23 # 2017.05.11. 10:37

Közös megegyezéses megszüntetés kérvényezésénél is érdemes/lehet indokot mejelölni?

drbjozsef # 2017.05.10. 16:52

Katica,

a közös megegyezésnél nincs (feltétlenül) 20 nap, meg alapesetben sehány nap. Közös megegyezés, tehát ahogy a neve is mutatja, abban állapodtok meg, amiben akartok. Akár abban is, hogy a következő naptól megszünteti a munkaviszonyod, és még végkielégítést is ad (na persze ez nem túl valószínű). Vagy bármiben.

Próbáld meg, ha van valami a tarsolyodban, és ezt igen finoman a tudtára is adod (nehogy zsarolás legyen vagy efféle), akkor van esélyed, hogy meg tudtok egyezni.

Az azonnali felmondáshoz ez sovány amit leírtál.

Katica23 # 2017.05.10. 15:00

Tényleg az idegrendszerem utolsó morzsái örlődnek fel és nem akarok még vele 20 munkanapot eltölteni.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.05.10. 14:58

Nem, az sem lenne elég egy azonnali hatályú felmondáshoz.
Miért nem kezdeményezel egy közös megegyezéses megszüntetést? Hátha.

Katica23 # 2017.05.10. 14:56

Ügyvéd úr, köszönöm szépen....
Van terhelő bizonyítékom, amivel sározhatnám a főnökömet az ügyvezető igazgató előtt, de mindenki azt mondta, hogy azt nem illik. Pedig olyan dolgok vannak a kezemben, ami miatt ő nagyon megüthetné a bokáját és az én lila dolgaim is.értelmet nyernének.
Ha céges szabályokat megkerülve intéztetett el velem dolgokat, vagy elárult bizonyos dolgokat, pl munkatárs szondáztatása, amiről nem is tudhatnék, már elég lenne? Illetve ha én végeztem el a munkáját, amiről visszamenőleg van bizonyíték, de a vezetőség nem tud róla,és én nem végezhettem volna el?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.05.10. 14:42

Valószínűleg túl sok emberjogi katyvaszt meg lila életvezetési tanácsadó cikket olvastál.

Katica23 # 2017.05.10. 14:38

Tisztelt, kedves Fórumozók!

Szeretném megkérdezni, hogy Önök szerint elfogadják e ezt a felmondó levelet azonnali hatályú felmondásként?

Alulírott XY ( született: ., lakcím: , szem. ig. szám: ) munkavállaló bejelentem, hogy a munkáltató és köztem . .. napján kötött munkaszerződés alapján fennálló, határozatlan idejű munkaviszonyomat . . -én azonnali hatállyal munkavállalói felmondással megszüntetem. A felmondásom oka bizalomvesztés.
Hosszú ideje fontolgatom a döntésemet, rengeteg esélyt próbáltam adni a cég beszerzési vezetőjének, HD-nek, de annyiszor eljátszotta a bizalmamat, hogy tovább nem szeretnék a cégnél dolgozni.
A beszerzésen lévő feszült, bűntudatkeltő, passzív agresszív légkör számomra már elviselhetetlen, és ilyen körülmények között nem tudok tovább itt dolgozni.
Az önbizalmam hónapok óta szinte nem is létezik, pozitív visszacsatolást nem tudom mikor kaptam utoljára és olyan pszicho-szomatikus tünetek kezdtek jelentkezni nálam, mint az alvászavar, kimerültség, és folytonos stressz mely már a magánéletemre is kihatással van.
Úgy gondolom, hogy ha folyamatosan csak negatív visszajelzést kapok, hogy a beszerzésre és rám folyamatosan csak panasz van, akkor nem szabad tovább ezt csinálni, mert ez sem a cég sem az én érdekeimet nem képviseli. Ha D úgy látja, hogy ennyire rosszul végzem a munkámat, akkor nem szeretném tovább senki idejét vesztegetni és nem szeretném, ha ebbe én is tönkre mennék.
Tisztelettel szeretném megkérni az Igazgató urat, hogy a fenti okok miatt és amiatt, hogy D többször kijelentette, hogy ha valaki fel mer mondani, akkor azt utolsó hónapban lelkileg és idegileg tönkre teszi, legyen kedves eltekinteni a felmondási időtől.
A cég felé a májusban ledolgozott napok számán, illetve az éves szabadságomból ki nem vett, arányos rész pénzbeli kifizetésén felül semmilyen fizetési igényt nem támasztok.
A papírjaimat kérem, hogy 5 munkanapon belül legyenek kedvesek kiadni számomra.

Köszönettel,
Katica23

ObudaFan # 2017.05.10. 04:52

Rendes felmondás esetén viszont nem fog járni a végkielégítés és ha a munkáltató nem enged el előbb, a teljes felmondási időt le kell dolgozni.

RGCs # 2017.05.09. 14:07

@Pazs, köszönöm a hozzászólást. Akkor újratervezés a következő lépéshez.

pazs # 2017.05.09. 12:38

RGCs: ez az egy mondat nem elengedő indok az azonnali hatályú felmondáshoz. A "sima" felmondást nem kell indokolni, a felmondási idő 30 nap.

RGCs # 2017.05.09. 11:28

Nem viccelek. A kérdés arra írányult,hogy lehet tenni valamit, vagy le kell nyelni és kussolni, dolgozni?!?!
VAgy rendes felmondással elmegyek 30 nap múlva. Persze ilyen légkörben, ilyen vezetővel ki akar még 30 napig dolgozni?? és kinek jó a kiábrádult munkavállaló, akár csak 1 napig is....

drbjozsef # 2017.05.09. 10:57

Hogy egy itteni klasszikussal éljek : ugye, csak viccelsz?

RGCs # 2017.05.09. 10:44

Tisztelt Fórum,

Vezetőm, munkámról és annak pénzbeni megítéléséről (nem összegszerű) alkotott véleményt egy kollégámnak. A megnövekedett munkamennyiség kapcsán kollégám fetette fel a kérdést, mely szerint túl vagyok terhelve. Mire a vezető: "xy-t a cég jól megfizeti, nem kell érte aggódni".
Úgy érzem, megbántott, megsértett, munkámat és engem a kollégám (és kollégáim ) előtt becsmérlően jellemzett. 10 éve dolgozom itt.
Ez alapos okot adhat arra hogy rendkivüli okkal mondjak fel? Jár-e végkielégítés?
Előre is köszönöm a hozzászolásokat.

drbjozsef # 2017.04.29. 19:57

Igazad van, a komolytalan nem helyes kifejezés. Mondjuk akkor úgy, hogy munkajogi szempontból nem feltétlenül releváns. De ez csak akkor derül ki, ha bíróság megvizsgálná. Vagyis felmondasz, és vállalod a kockázatát, hogy a cég perel.

Ha mamád betegsége igazolhatóan és jelentősen romlott (hiszen az aláíráskor meg nem állt fent ez a "sérelem"), és bizonyíthatóan semmilyen más lehetőség nem volt (testvéred, vagy akár az említett gondozó felfogadása), akkor az már lehet aránytalan sérelem. De bemondásra nemigen fogják elhinni, szóval itt a gond a "azt mondom"-mal van.

kobold69696 # 2017.04.29. 16:00

Komolytalan?Na azért annyira analfabéta nem vagyok.Aránytalan sérelem fogalmát bőven kimerítené az ha engem egy szerződés arra kényszerítene hogy a hozzátartozom gondozásában az megakadályozna,azért maradjunk már a realitás talaján.Pl ha oda kerülne a sor nehogymár egy szerződés arra kényszerítsen hogy oldjam meg azt másképpen pl állami intézetbe dugjam ,mert az is EGY megoldás.Erről ennyit.

kobold69696 # 2017.04.29. 16:00

Komolytalan?Na azért annyira analfabéta nem vagyok.Aránytalan sérelem fogalmát bőven kimerítené az ha engem egy szerződés arra kényszerítene hogy a hozzátartozom gondozásában az megakadályozna,azért maradjunk már a realitás talaján.Pl ha oda kerülne a sor nehogymár egy szerződés arra kényszerítsen hogy oldjam meg azt másképpen pl állami intézetbe dugjam ,mert az is EGY megoldás.Erről ennyit.

kobold69696 # 2017.04.28. 09:37

A kérdésem a következő lenne.A munkaszerződésemben kivan kötve 2 hét próbaidő ami után mind 2 fél részéről +15n nap a felmondási idő.Majd ha esetlegesen felmondásra kerülne a sor ezt írásban köteles vagyok indokolni.Ez eddig tiszta sor.Itt viszont kiemelve még a következő dolgokat tartalmazza.kizárólag olyan ok lehet ami MUNKAVÁLLALÓN KÍVŰLI OKBÓL a munkaviszonyt lehetetlenné tenné vagy aránytalan sérelemmel járna.Ha ez megvan szegve akkor szerződésszegésnek minősül és 700000 Ft kell fizetni a szerződés 1 éves Határozott idejű.Na most akkor pl ha oda kerülne a sor hogy fel szeretnék mondani nem tehetem meg?Vagy ha azt mondom hogy pl a mamám betegsége végett kell visszautaznom az megfelel vagy ez hogyan mülődik?

drbjozsef # 2017.04.27. 18:12

A Te egészségügyi problémád nem alapozza meg az azonnali felmondásodat.

Ha nem tudod ellátni betegség miatt a munkádat, akkor menjél táppénzre. A felmondási idő a táppénz alatt is telik.

Gy.Zsigmond # 2017.04.27. 15:26

Kedves mindenki.

Erdeklodesem targyat kepezi az,hogy felmondtam a cegemnel. Ugy adtam be a papirt hogy kozos megegyezessel de ezt nem fogadtak el igy 3honap maradt a felmondasi idom ami ketyeg az atvetel napjatol. Azonban van egy tartos betegsegem ami olykor egyre gyakrabban neheziti illetve veszelyezteti a munkam biztossagos elvegzeset tekintve hogy repuloteren dolgozom. Kerdesem az lenne hogy ilyen esetben elhetek e a rendkivuli felmondas lehetosegevel,ha igen es ezt sem fogadja el a ceg lehet e jogi lepest tenni az ugy erdekeben.

Elore is koszonom.

Udvozlettel,
Gy.Zs