Szocpol vagy félszocpol


cifra # 2005.02.23. 18:29

Üdvözlök Mindenkit!
Kérdésem a következő lenne:fiatal házaspár vagyunk egy kisgyerekkel.Most vásárolnánk egy uj épitésü ingatlant,amire felvennénk a szocpolt.Tudom,hogy ennek feltétele,hogy ne legyen a nevünkön ingatlan.Mi el is adtuk a lakásunkat,de a Földhivatali tulajdonilapon még mindig mi vagyunk a tulajdonosok.Azt szeretném megtudni,hogy a kerületi jegyző mi alapján állitja ki a szocpolról az igazolást?Adásvételi kell neki vagy a Földhivataltól igazolás?
Köszönöm előre is!

szebe # 2005.02.08. 14:54

35 év alatti, gyermeket nevelő házaspárok, élettársak és gyermeket egyedül nevelők a fél szocpolt már használt lakás vásárlására is felhasználhatják, a szocpolhoz hasonlóan vissza nem térítendő támogatásként. A fél szocpolra azok jogosultak, akik nem rendelkeznek lakással, és vidéken 8, a fővárosban vagy megyei jogú városokban 12 millió forintosnál nem drágább lakást akarnak vásárolni. A 12/2001-es korm.rendelet szabályozza a lakás minimum feltételeit, melyre adható a támogatás.
A telekár részre nem tudom, hogy jár -e támogatás, mert ma reggel hallottam a rádióban, hogy nem egyértelmű a szabályozás.

h61o54g # 2005.02.08. 09:13

4 gyermekét egyedül nevelő édesanya használt családi házat szeretne vásárolni vidéken 2,2 M Ft-ért a szocpol kedvezmény igénybevételével. Tudomásom szerint 4 gyermek 2005. február 2-től a szocpol.támogatás 4,6 M Ft. Használt lakás vásárlásához igénybevehető-e a szocpol teljes összege, vagy csak a félszocpol igényelhető, illetve szükséges-e önerő, ha igen mekkora önrésszel kell rendelkezni a fenti példánál?