IP cím alapján?


JOLY-JOKER # 2006.12.05. 18:09

sziasztok !
mivel az internet éppen azért találódott ki, hogy információt juttasson el bárkitől bárkinek ezért a nyilvános és regisztrált fórumban lehet hírdetni . Az az üzemeltető joga eldönteni, hogy sérti-e az érdekeit vagy sem és hogy miként jár el .
Lehet éppen a kereső motorokban rejlő lehetőség miatt (a topikokból is emelnek ki szövegrészleteket) még a reklámot rejtő topikgazdájának is hasznos ha valaki nálla emlegeti vagy reklámozza az ö érdekkörébe nem tartozó valamilyét.
Amikor kezdő szolgáltató voltam magam is be be írogattam bizonyos fórumokba topikokba és komolyan mondom nagyon jól esett, hogy nem vágtak ki onnnan mostmár én is értem miért épp a fent hivatkozottak miatt .

Ami az IP visszaellenőrzését illeti, csak kiváltságosoknak jár ez a "szolgáltatás" nekem játékossal volt problémám , becsületsértés, rágalmazás, nagybb nyilvánosság elött elkövetve amikor feljelentettem a bizonyítékokkal együtt elhajtottak hogy nevezzem meg az illetőt az idézhető címével együtt erre viszont a online szolgáltató nem volt hajlandó sem cím sem név kiadására a hivatal hivatalból nem teheti meg , mezei polgári ügy .
Még az életveszélyes fenyegetésre sem mozdultak ebben még nagyon gyerekcipőben
jár a hatóság .
Mi sem bizonyítja jobban mint a gyermekpornós oldalak üzemeltetőinek üldözése ahol is nem magát az üzemeltetőt kapják el hanem azt aki szerencsétlen gyanútlanúl rákattint egy kéretlen levélre ahol is aztán olyan oldalra keveredik ami automatikussan lemásolja magát egy átlagos felhasználó álltal nem látható könyvtárba majd f9olyamatosan időközönként fel fel ugrik arra az oldalra ahpol ilyen képek vannak és mivel a szerencsétlen nem akakrja ezeket nézegetni rákattint a kilépésre ujabb ilyen oldalak ezreit archiválja pl; a cookik nevü mappájába na ezek után megy a rendörség kinyomozott IP-vel és letartoztatják pedofiliáért .
Ahogy a mai joggyakorlatot és egyáltalán a
" mundér becsülete " típusú hatósági eljárásokat megismertem a szerencsétlent lecsukják vagy két évre ilyen képek tartáásért és kitudjamég milyen balek ráfogott cselekményekben történő részvételért .
Egyszersmint az IP nem nyomozható aki beír egy fórumba vagy üzemeltet az válallja, hogy arctalan emberek IQ-nak megfelelően
beszólnak max kitiltani lehet de mivel lehet reguisztzrálni jön egy másik eszetlen névvel és máris nyomulhat ismét .
Egy kolléga akinek a családját is megfenyegették azt találta ki, hogy beszált az üzemeltető szídásába a korábbi delikvensel együtt összehaverkodtak, majd hónapokkal késöbb összehoztak egy talit és tetleg elintézték persze nem ő maga, hanem a készenlétben ülő megbízottak akiknek nem tetszett az illető kihívó kötekedő nézése .
Ennyit az önbíráskodásról bár nem értek egyet de a törvény sajnos nemvéd meg .

Jobb lenne a törvényalkotókat sarkalni egy online folyosó lehetőségére ahová indokolt esetben pl, az üzemeltetők fordulhatnak bizonyos problémáik elintézésének ügyében .
sziasztok

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.23. 09:54

Már hogyne gondolhatna rá. Az illető egyrészt bűncselekménnyel gyanúsítható, másrészt felelősséggel tartozik az esetlege okozott kárért is.

IV.Henrik # 2006.08.23. 09:52

Jogérvényesítésre nem, legfeljebb azt nyomozhatod ki, hogy kb. ki lehetett. Ez az IP címtől függ.

xander # 2006.08.23. 09:43

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy valaki törölte a citromail-es postafiókomat, a citromail elküldte milyen IP-címről léptek be utoljára, a kérdésem pedig, hogy mit tehetek ezügyben, érdemes-e bármiféle jogérvényesítésre gondolnom? Előre is köszönöm a segítséget.

pixel # 2006.08.17. 20:53

áh ez nem jó ha user ip-t mutat felgöngyölitik a szálakat és megkeresik a hunyót.
ip maszk a jog számára nincs.

de a hunyónak indítéka is kell lennie pl: konkurencia vagy annak megbízottja.

fórumban netiketileg sem törvényileg nem tilos a reklám. viszont erről a forum dönthet.

vronik # 2006.07.08. 11:02

Igen,ezen már utólag én is elgondolkodtam,hogy ez a hirdetés lehet nem volt jogszerü.És igen,ez egy vélemény volt,bár szerintem a konkurenciától jött,vagy valakitöl,aki nem kedvel,de nem tartom valószínünek,hogy valóban a munkám minösége ellen irányul.Inkább csak személyeskedés.Az illetö küldött nekem aztán egy email-t,amiben pontosan azt írta le,hogy ugyan az ö gépe volt a hírvivö,de nem ö írta.És azóta a fórum le is törölt mindent,a hozzászólást is,meg a hirdetést is.Azt nem tudom,kinek a kérésére,vagy saját elhatározásból.Összesen 4 napig volt olvasható.Akkor gondolom,nincs is tovább min aggódni,mert ha jól tudom,a letörölt adatokat nem lehet visszahozni.Meg talán nem is volt olyan súlyos dolog,csak mivel az volt az elsö,kicsit meglepödtem.De nagyon köszönöm a válaszokat,és mindenkinek minden jót kívánok!

Sasfioka # 2006.07.08. 10:32

Felesleges kör. Nem lesz belőle semmi. Ebbe szinte biztos vagyok.
Kezded úgy, hogy egy fórumon hirdetted meg újonnan megnyílt üzletedet. Ezzel ergo szvsz. máris megsértetted az adott fórum szabályzatát, hiszen fórumon nem hirdetünk, annak más formája van... (Max ha fizetett hirdetés van, és nem a fórum "felületén" hirdetsz...)
Másodsorban azt írod, hogy valaki tett egy oda nem illő hozzászólást. Ez a hozzászólás véleményt tartalmazott? Mert ha valaki azt mondja, hogy ne bízzatok meg ebben az üzletben, mert őn így, meg úgy jártam, és az a véleményem, hogy... A vélemény szabad. De még ha valótlant állít sem biztos, hogy meg tudod fogni...

A másik dolog: IP címet nem igazán fognak ilyen ügyre kiadni. De ha ki is adnak, a felderítés esélye minimális. Hiszen az IP cím nem határozza meg a személyt, csak a haszálási helyen lévő állomást. Ez pedig még elég kevés... Ha pedig az IP egy netkávézóba, vagy egy Telepontba, vagy egy könyvtárba mutat, akkor már ott megbukott a dolog... De ha magánszemélyhez mutat, ő is hivatkozhat arra, hogy hát nem ő ült ott a gépnél, hanem valamelyik családtagja, vagy nem is volt otthon, azt anyukája odaengedte egyik ismerősük barátjának a barátnőjét, de hát őt már nem is tudjuk, hogy kicsoda... Szóval az IP címből nem igazán nyersz használható információt...
Még azért azt is illik megjegyezni, hogyha az illető valójában nem követett el semmit, mert csak szabadon véleményt nyilvánított, és csak a "te szemed szúrta", de közlésformája nem volt számodra sértő - jogi értelemben, akkor ha feljelented, esetlegesen ok nélkül perelsz, ami számodra hozhat kellemetlenségeket.

Az illetővel beszéltél már? Moderátorokkal beszéltél már?

SF

Kovács_Béla_Sándor # 2006.07.07. 18:05

Nem. Nem. Igen. Nemigen. Nem nagyon lehet tudni.

vronik # 2006.07.07. 16:57

Sziasztok!
Egy fórumon hirdettem meg újonnan nyílt üzletemet,aztán valaki tett egy oda nem illö hozzászólást.Ha személyesen kérem a szolgáltatótól az IP címet,ki kell adniuk?Vagy ha ügyvéd ismerösöm kéri?Vagy elöször feljelentést kell tennem,és majd a rendörség intézkedik?Ha idöközben törlik a moderátorok a megjegyzést,akkor késöbb az még megtalálható?Ès még egy kérdés!Ha feljelentem az illetöt,vajon mennyi idöbe kerül,amig megtalálják?
Válaszaitokat elöre is köszönöm!