Per megszűnése? Újraindítható?


Immaculata (törölt felhasználó) # 2015.04.02. 10:04

Nem bírósági végrehajtó von, hanem valamilyen követeléskezelő?

Katica15 # 2015.04.02. 09:54

Köszönöm a választ:) Nem volt olyan sem, hogy újra indítottak volna ellenem pert ezzel kapcsolatban. Mellesleg távfűtéses cég, és 2007-2012-ig terjedő számlákról van szó, ami abszolút lehetetlen, hogy tartoznék velük. Viszont, az, hogy ők önhatalmúlag indítsanak ellenem vh-t, kicsit kiverte nálam a biztosítékot, hiszen a levelükben ők hivatkoznak arra, h az első fokú ítélet hatályát vesztette, mert a másodfokon lévőnél senki nem kérte a per folytatást. Milyen dolog ez már? Bíróság nem rendelte le, mert akkor újra pert kellett volna indítani, de ez nem volt. Ők maguk tették ezt.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2015.04.02. 09:47

Neked kell körbejárnod az ügyet, mielőtt bármilyen beadványt is benyújtasz.
Szinte biztos, hogy nem az első fokon eljáró bíró rendelte el.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2015.04.02. 09:45

Ebben az eljárásban végrehajtást csak bíróság rendelhet el. Valószínűleg nem is bíróság rendelte el.

Katica15 # 2015.04.02. 09:13

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, mi a véleményetek arról, hogy van egy első fokon megnyert perem, erről ítélet, ami ellen fellebbezett a felperes, így felkerült a Törvényszékre. Ott az első tárgyaláson a felperes kérte a 6 hónapos szüneteltetést, ami meg is szűnt. Most egy levélben arra hivatkoznak, hogy azért követelik, illetve vonatták le a fizetésemet a vh-val, mert idézem:"az eljárás szünetelés folytán megszűnt, mivel egyik fél sem kérte az eljárás folytatását. Így jogerős ítélet ebben az ügyben nem született, a .... bíróság, ..... sz. ítélete ( ez az első fok) hatályát veszti." Tudtok erre vmilyen paragrafust, vonatkozó törvényt adni, h tudjak hivatkozni a beadványomban erre? Véleményem szerint, ez alapján nem lett volna szabad elindítani a vh-t ellenem, mert már van egy megnyert perem ebben az esetben. Köszönöm a segítségeteket.

Spam # 2015.03.30. 14:28

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.03.30. 14:27

Igen. Nem.

Spam # 2015.03.30. 14:07

EGy biztosítónál dolgoztam üzletkötőként és lett kb. 500e Ft jutaléktartozásaom.

Bár nem értettem egyet az összeggel, méltánytalannak tartottam a tartozást, ezért, csak akkor állapodtam meg részletfizetésben a biztosítóval, amikor már bepereltek, polgári peres úton.

Tárgyalás nem volt, mert a pénzből kb. 300e Ft-ot kifizettem havi 23e-s részletekben és addig ők közben folyamatosan szüneteltették a pert. Ezt félévente kellett nekik és az utolsó hosszabbítás nem történt meg és a per megszűnt és ez jogerőssé is vált.

Én meg a maradék 200e-t nem fizettem ki. Próbáltam egyezkedni velük, hogy kifizetem a felét és engedjék el a többit, de ők az egészet akarják.

Én meg nem akarok fizetni, mert nagyon méltánytalannak tartom - persze ez a bíróság előtt nem érv, tudom.

Ilyenkor megtehetik azt, hogy újraindítják a pert? Illetve az, hogy hagyták lejárni a hosszabbítást, nem teszi hiteltelenné a követelésüket?