Feljelentéssel kapcsoltaban gyors segítséget kérek


Atika89 # 2016.04.05. 17:17

Jó napot!
Az lenne a kérdésem hogy nemrég voltunk horgászni édesapámmal egy egyesületi tavon. 3 éve ide járunk, csak vendéghorgászként lehet bekerülni a tóra.
Nos a problémám ott kezdődik hogy fogtunk egy 4,3 kg os pontyot amit mi 50 cm re mértünk le. (ez az elvihető hossz határ)Az első halőr kijött megnézte és semmi gondja nem volt vele . Viszont a másik aki kb 3 órával később jött ki ő neki nem tetszett és lemérte megint 51 cm-re ..A hal oldalára feszítve a mérőszalagot ami szerintem nem adott pontos értéket mivel ha vastagabb a hal akkor több lesz a centi is.... a halat vissza kellett engednünk, elvette a napijegyemet, lefényképezte a horgászengedélyemet és azt mondta feljelent.(Itt megjegyzem ismét a halat vissza engedtük a tóba.)Milyen következményei lehetnek ennek a feljelentésnek ami számomra nevetséges .. 1cm .. A válaszokat előre is köszönöm.

DNM10750 # 2016.03.29. 19:10

a garancia polgári jogi dolog, feljelentést meg büntetőügyben lehet tenni. Szóval csalás itt szóba sem jön (ahhoz min. az kellett volna, hogy tudottan működésképtelen telefont adjon el az ismerősöd, amiről ha tudtál volna, bűnsegéd lehettél volna, de itt annyi a volna hogy hagyjuk) Polgári perben szavatossági igény..na az lehet /ha teljesülnek a feltételek/.

MilaKunis # 2016.03.29. 14:36

Mert garanciát vállalt ra hogy nem fogjak letiltani a telefont

gerbera317 # 2016.03.29. 07:42

És hol van ebben a csalás, ami miatt akár neked, akár az új tulajdonosnak feljelentést kellene tennie?

(Egyébként a kiegészítés nélkül teljesen érthetetlen az eredeti kérdésed.)

MilaKunis # 2016.03.29. 05:26

Persze hogy értem.
Van egy telefon amit letiltottak, amire nem vállaltam garanciát hogy nem fogjak letiltani, mivel nem en vagyok az első tulajdonosa. Az első tulajdonosa adott róla papírt amit en mellékeltem a telefon melle.

folyami géb # 2016.03.29. 04:54

Így jár a vevő, aki telefont ad el.

gerbera317 # 2016.03.28. 19:37

És te ezt érted, amit ide leírtál?

MilaKunis # 2016.03.28. 17:30

Szép estet mindenkinek!
Az lenne a kérdésem hogy eladtam egy mobiltelefont. En nem adtam róla papírt hogy nem fogják letiltani, hiszen hogyan is tudhatnám hogy más fizeti- e a számlát? Azt az adásvételi szerződést kaptam amit en írtam az eladóval. Most letiltották a telefont. Kérdésem az, hogy csalás miatt en, vagy az új tulajnak kell- e feljelentést tennie? Az adásvételi szerződésben en vevőként szerepelek.
Koszonom!

ObudaFan # 2016.02.16. 06:33

Akkor lehet felelősséged, ha tudtál arról, hogy nem működik.

whitehat # 2016.02.13. 11:51

Kedves Válaszoló!

Felvázolnék egy helyzetet, amiben szeretném kikérni a véleményüket, segítségüket.

Egy ismerősöm megkért, hogy adjak el egy x tárgyat. És ad belőle részesedést. Küldött róla fényképeket és én meghirdettem.
Találtam is vevőt és megszerveztem az eladást. Az x tárgyat feladtam. Majd érkezett a hívás, a vevőtől, hogy nem működik. Mondtam, hogy én nem tudok vele mit kezdeni mert nem az enyém, illetve a pénz sem hozzám érkezett (amit fizet érte), ezért megadom az illetékes telefonszámát. Aztán én szóltam az ismerősömnek, hogy nem erről volt szó és utalja vissza szépen a pénzt, de ő nem akarta.

Most nemrég érkezett egy idézés, hogy menjek tanúnak.

A kérdésem, hogy nekem van valami felelősségem az ügyben? Én mindent megtettem, hogy vissza kerüljön a pénz.

A választ köszönöm!

lajcsó # 2016.02.06. 20:57

Miért zavar téged az, ha nem tud a vízmű rajtad fogást találni?

Dr.Attika # 2016.02.06. 20:51

Nem ismert az Ön által beadott keresetlevél. Kérdése a mennyi? harminc. kategória.

Segitsegkero2016 # 2016.02.06. 20:00

Üdv. mindenkinek! Én nem feljelentéssel, hanem perrel kapcsolatban szeretnék információt kapni. A helyi vízmű jogtalanul követel tőlem több száz ezer forintot. A tartozást már kétszer bíróságra adták, de a bíróság mind a két alkalommal elutasította a keresetüket. Most legújabb hóbortjuk ként, behajtóval fenyegetőznek. Ezt én nem hagytam annyiban, és bepereltem őket. A bíróság helyt adott a panaszomnak, viszont kérte, hogy az idézés időpontjának kitűzéséhez, jelöljem meg pontosan, mely jogaimat kívánom érvényesíteni. Ebben kérném a segítségüket, hogy melyeket érvényesíthetném, 8 napon belül válaszoljak nekik. . A vízmű előző két perét elutasította anélkül a bíróság, hogy beidéztek volna, mert amiket kaptam papírokat, részletesen leírta a bíróság, hogy a vízmű terjessze elő bizonyítékait, hogy mely összegekkel tartozok én nekik, de ezeket a bíróság nem fogadta el és a pereket mindkét esetben jogerősen megszüntette. Én valójában a vízműnek nem tartozok annyival, amennyit ők követelnek, én jeleztem nekik hogy a valós tartozást rendezni kívánom, de érdemi választ nem adtak. Kérem segítsenek, hamarosan lejár a 8 napos határidőm, és nem szeretném, ha az általam befizetett 15.000 Ft illeték a semmibe veszne, és alaptalanul követelőzzenek továbbra is. Üdvözlettel!

polimorf # 2016.02.06. 19:32

Ügyvédi segítséget kérnék!

2015.November17.-én a mellék úton haladtam autóval, Stop táblánál megálltam, körülnéztem sehol nem láttam senkit, az Á oszlop takarásában lehetett az a jobbról a főuton érkező autó amivel elindulásom után összeütköztem. Jelzem neki 70-es sebességkorlátozása volt és az ütközés után a kilométer órája 105-nél volt kiakadva, fékezés nem volt a részéről.
A karambol után rögtön és azóta is elismerem a vétkességem. Minket a karambol után bevittek a kórházba 48 órás megfigyelésre, aznap egyikőnknél sem diagnosztizáltak komolyabb sérülést. A helyszinelés végeztével bejött hozzánk a rendőr szondáztatni (egyikőnkben sem volt alkohol). Közölte a tényeket és azt, hogy talált a vétlen autós autójában egy illegális fegyvert is. A „vétlen „ fél röviden tanácskozott a rendőrrel (akkor nekem ki kellett mennem) majd közölte a rendőr, hogy egyezzünk meg abban, hogy szabálysértéssel, helyszini birsággal lezárja az ügyet. Igy is történt és azonnal kifizettem a helyszini birságot. És azt hittem ezzel lezárult az ügy.
Viszont a „vétlen” autós másnap el kezdte fájlalni a bal kislábujját amit be is gipszeltek neki mivel kiderült, hogy törött. Ezzel haza is küldtek minket a kórházból.
Pár hét elteltével a biztositóm ki is fizette neki az autójára meghatározott összeget amit át is vett.
Ezek után 2 hét elteltével felkeresett, hogy fizessek neki egy irreálisan magas összeget, különben feljelet. Mondtam neki, hogy egy kisebb összeget hajlandó vagyok fizetni de sokallom az általa kért pénzt. Utána még küldött pár fenyegető sms-t amikre nem reagáltam.
Minap összefutottam a helyszinelő rendőrrel aki közölte (nem hivatalosan), hogy feljelentett a „vétlen” autós.

Azt szeretném megtudni, hogy ilyen esetben mi a teendőm?
Mennyi ideig és milyen fázisokban zajlik egy ilyen ügy?
Ha elveszik a jogositványomat azt mennyi időre?
Végül pedig, hogy milyen büntetésre számithatok?

folyami géb # 2015.12.28. 10:50

Kivéve, ha az expár 18 év alatti. De ezt persze nem feltételezem. :)

lajcsó # 2015.12.27. 20:19

"A exopárom édesanyja azt mondta feljelent zaklatásért amiért minden nap írtam a fiának.A saját lányát,expárom nővérét pedig cinkostársként.
Mit kell tennem ebben az esetben?"
Semmit, had mondja! Ő nem jogosult téged feljelenteni. Magánindítványt a zaklatás sértettje (volt párod) jogosult előterjeszteni.

Emike1227 # 2015.12.27. 07:07

Üdvözlöm.
Lenne pár kérdésem.
Egy hónapja szakított velem a párom,egy hetet laktam náluk és az édesanyja közölte hogy nem bírja megszokni hogy ott tartozkodom,ha együtt szeretnénk lenni akkor találjunk ki más megoldást.Természetesen nem volt félre tett pénzünk igy hazaköltöztem a szükleimhez.Párom másnap szakitott velem az édesanyja hatására,telefonon.
Szerettem volna személyesen magyarázatot kérni az esetre de nem kaptam,párszor elmentem beszéltünk de csak a nyílt utcán,illetve elköszöntem az édesapjától.
Minden nap írtam neki,smst vagy interneten könyörögtem hogy próbáljuk meg a dolgot mégegyszer,csak szerelmi vallomások voltak az üzenetekben,semmi sértő,semmi fenyegető jellegű.
A nővére próbált segíteni,beszélni az öccsével hogy nem így kell lerendezni.
A exopárom édesanyja azt mondta feljelent zaklatásért amiért minden nap írtam a fiának.A saját lányát,expárom nővérét pedig cinkostársként.
Mit kell tennem ebben az esetben?
Milyen károm lehet ebből?

idomtalan # 2014.04.03. 14:47

Betétlap nem is volt, mivel ez egy cserbenhagyásos baleset volt, a rendőrség felől viszont most jött meg a jogerős határozat a károkozóval szemben. Azóta megtudtam hogy a MABISZ, az adatok alapján kiadja számomra a kötelező biztosítóját. De köszönöm szépen!

ObudaFan # 2014.04.03. 14:20

Betétlap nincs?
Ha ő nem közli a biztosítóját, akkor vele szemben lehet igényt érvényesíteni.

idomtalan # 2014.04.03. 13:19

Üdvözletem,
Tudom ez a kérdés nem pont ide való, de hátha tudnak segíteni nekem. Kijött a rendőrség felől egy határozat, amiben a károkozó gépjármű vezetőjét elmarasztalták, pénzbírságot szabtak ki és nekem adtak igazat a balesetben. Na de ez eddig oké hogy a rendőrség megbüntette az illetőt, de az én károm hogy lesz ezáltal kifizetve? A károkozó neve, szül. dátuma, címe stb. rajta van a határozaton, csak éppen a kötelező biztosítója nincsen, vagyis én a saját káromat hogyan tudom megtéríttetni ha megvan a rendőrségi határozat hogy nem én vagyok a hibás és megbüntették a másik felet.
Köszönettel, SzB

gerilege # 2014.03.26. 09:49

@idomtalan
Decemberben másik topikban jeleztem, hogy ez nem lesz egyszerű eset, és továbbra sem célszerű abban bíznia, hogy "Innentől kezdve én GONDOLTAM minden megy a maga útján". Ha nem lép semmit, nem elképzelhetetlen, hogy egyszerűen bármilyen érdemi eredmény nélkül lezárják az egészet. Érdemes megfontolni az Agent Cooper által írtakat.

idomtalan # 2014.03.25. 17:43

Nagyszerű. Még 21 nap várakozás + a posta stb... Addig húzódik ez az egész ameddig el nem évül! Húrrá.

Agent Cooper # 2014.03.25. 10:55

Kedves idomtalan!

A rendőrségnek a kérelmére huszonegy napon belül kell válaszolnia.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

idomtalan # 2014.03.25. 10:24

Tisztelt Agent Cooper!
Az lenne a tiszteletbeli kérdésem, hogy ha egy hivatalos levelet írtam a kerületi rendőrkapitányságnak + a budapesti rfk-hoz melyben törvényi §-at megjelölve hívtam fel a figyelmüket a 4 hónapja reakció mentes feljelentésemre és érdeklődtem az ügy miben létéről, akkor erre a rendőrségnek mennyi ideje van válaszolni? Mert ha erre sem érkezik reakció, akkor már megvan írva a panasz, csak gondoltam először érdeklődök a tisztelt hatóságnál. De mennyi időt várjak a válaszra?
Köszönettel: Sz.Benedek

Agent Cooper # 2014.03.11. 10:20

Kedves Ferii!

...a munkáltatóm nem adta ki az adataimat...
Majd ha rendbírságot kapnak, akkor ki fogják adni az adatait!
...ha én bemegyek személyesen a rendőrségre akkor bent tarthatnak?
Dehogy fogják bent tartani! De ha nem megy be, akkor hogyan fogja magát tisztázni??

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…