Feljelentéssel kapcsoltaban gyors segítséget kérek


Ferii # 2014.03.11. 06:37

Tisztelt tanácsadó!
Körülbelül fél éve internetes aukciós portálon
eladtam egy laptopot 51000ft-ért. A pénz
megérkezése után útnak índítottam a laptopot
postán ha jól emlékszem sima csomagként. A
napokban értesített a munkáltatóm hogy
megkereste a rendörség és kérték töle az
adataimat mert eladtam a laptopot a portálon
és nemérkezett meg a vevöhöz. sajnos a
feladószelvény már nincs meg, mível eldobtam.
többször adtam már el és vásároltam is és eddíg
mindig minden megérkezett. ártatlanságom most
jelen helyzetben egyedül a több mint 150db
pozitív értékelésem bízonyítja. nem tudom, jelen
helyzetben csalással vádolnak? büntetlen
elöéletü vagyok és az is szeretnék maradni.
sajnos már az elérhetösége(email címe) sincs
meg az vevönek hogy rendezzem a dolgot.
egyedül a bankszámlaszáma és neve.
természetesen hajlandó vagyok bármikor
visszautalni a pénzt. a munkáltatóm nem adta ki
az adataimat. ha én bemegyek személyesen a
rendörségre akkor bennt tarthatnak? félek,
ugyanis ez a munkámba kerülne.
Kérném, hogy tájékoztasson a lehetöségeimröl,
hogy minnél hamarabb cselekedjek. köszönöm!

Agent Cooper # 2014.03.09. 11:50

Kedves idomtalan!

Teljesen igaza van. Normális esetben...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

idomtalan # 2014.03.09. 11:44

Kedves Agent Cooper!

Igaza lehet, köszönöm szépen. Bár fent tartom azt a gondolatom, hogy egy ilyen horderelyű kérdéshez, normálisan szerintem nem lenne szükséges jogi segítség. De tényleg köszönöm!

Agent Cooper # 2014.03.09. 11:40

Kedves idomtalan!

Ha nem ért hozzá, akkor miért gondolja, hogy bármit is eredményesen fog tudni intézni az ügyben? (Miközben lehet, hogy épp csak egy apró löket kellene hozzá...)
Persze mindenki ingyen szeretné megoldania a problémáját, csak sajnos ez nem mindig lehetséges.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

idomtalan # 2014.03.09. 11:22

Kedves Agent Cooper!

A tisztánlátás végett a dolog annyi, nem életveszélyes dolog történt, belénk jöttek menet közben majd a személy a gépjárművével megállás nélkül tovább hajtott. Bementünk a kerületi kapitányságra, megadtam a rendszámot ami alapján (kocsi márka + típus, szín) megtalálták a céget aki nevén van az a gépjármű. Innentől kezdve én GONDOLTAM minden megy a maga útján, és majd a rendőrség felől jön egy határozat, vagy tanúbehívás, meghallgatás, mit tudom én mi és majd értesítenek. Ehhez én nem gondoltam volna, hogy jogi segítség, bármilyen jogász, ügyvéd kellene számomra. Eltelt több mint 3 hónap, a rendőrség felől semmilyen reakció, akkor kértem itt segítséget, de nem egy jogásztól. Jogiratszámom, vagy paragrafus számom sincs semmiről hogy egy ilyen ügyben a rendőrségnek mennyi időn belül kellene határozatot hoznia, vagy egyszerűen csak lépést tenni és irányomba közölni. (A panasz tétel is ezért nehéz, mert nincs milyen jogi passzusra való hivatkozásom.) Igaza van, elképzelhető hogy tettek az ügyben lépéseket, de akkor én arról 3 hónap elteltével miért nem tudok? Teszem azt megszemlézték az én autómat aznap, másnap a másikét, akkor miért nincs pl. tanúmeghallgatás (megjelöltem tanút) vagy bármiféle lépés? Ha meg nem szemlézték meg akkor meg milyen alapon nem? Az már károkozás számomra, mert a cserbenhagyó 3 hónap alatt bőséggel meg tudta csináltatni az autóját, én meg bottal üthetem, mert bizonyítani innentől már nem tudok semmit.
Miért nem kerestem fel eddig ügyvédet? Egyrészt mert eddig nem gondoltam volna hogy kellene, másrészt annak az ára ha így megy az ügy tovább, annyi lenne mint maga a sérülés megcsináltatása...

Agent Cooper # 2014.03.09. 11:06

Kedves idomtalan!

Rosszul látja a dolgokat.
Ha panasszal él, és ennek eredményeképpen az ügyében retorziók érik, akkor ez csak súlyosbítja a rendőrség helyzetét. A panaszt nem a rendőrség fogja elbírálni, - ők csak továbbítják a náluk lévő nyomozati iratokat az ügyészséghez, - hanem az ügyészség.
Csak azt nem értem ha megjelöltem a károkozót, ők megtalálták, akkor miért nincsen semmiféle reakció?
Tett Ön vagy a jogi képviselője bármit is annak érdekében, hogy erről meggyőződhessen. (Milyen indítványokat tettek, kértek-e betekintést, kértek-e írásban tájékoztatást?)
Tudom hogy nem milliós ügy, de ez eleve egy cserbenhagyásos baleset volt, nem értem, a rendőrség miért nem foglalkozik vele...
Kizártnak tartom, hogy a rendőrség ne foglalkozna vele, az túl drága lenne számukra. De ha Ön képtelen a jogainak érvényt szerezni, akkor miért veszi igénybe szakember segítségét?

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

idomtalan # 2014.03.09. 10:35

Köszönöm a választ megint Agent Cooper!

Csak azért kérdeztem vagy érdekelt a dolog maga, mert akkor ha jól értem, azon a kerületi kapitányságon kell a panaszt tennem, ahol ők nem jártak el az ügyemben, és ez így eléggé hmm... érdekes. Mintha feljelentem őket maguknál. Onnantól kezdve sok jóra nem számíthatok a rendőrség felől, úgyhogy inkább hagyom. Csak azt nem értem ha megjelöltem a károkozót, ők megtalálták, akkor miért nincsen semmiféle reakció? Tudom hogy nem milliós ügy, de ez eleve egy cserbenhagyásos baleset volt, nem értem, a rendőrség miért nem foglalkozik vele...

Ferii # 2014.03.09. 10:02

Tisztelt tanácsadó!

Körülbelül fél éve internetes aukciós portálon eladtam egy laptopot 51000ft-ért. A pénz megérkezése után útnak índítottam a laptopot postán ha jól emlékszem sima csomagként. A napokban értesített a munkáltatóm hogy megkereste a rendörség és kérték töle az adataimat mert eladtam a laptopot a portálon és nemérkezett meg a vevöhöz. sajnos a feladószelvény már nincs meg, mível eldobtam. többször adtam már el és vásároltam is és eddíg mindig minden megérkezett. ártatlanságom most jelen helyzetben egyedül a több mint 150db pozitív értékelésem bízonyítja. nem tudom, jelen helyzetben csalással vádolnak? büntetlen elöéletü vagyok és az is szeretnék maradni. sajnos már az elérhetösége(email címe) sincs meg az vevönek hogy rendezzem a dolgot. egyedül a bankszámlaszáma és neve. természetesen hajlandó vagyok bármikor visszautalni a pénzt. a munkáltatóm nem adta ki az adataimat. ha én bemegyek személyesen a rendörségre akkor bennt tarthatnak? félek, ugyanis ez a munkámba kerülne.
Kérném, hogy tájékoztasson a lehetöségeimröl, hogy minnél hamarabb cselekedjek. köszönöm!

Agent Cooper # 2014.03.09. 09:45

Kedves idomtalan!

a.) Fölösleges a Független Rendészeti Panasztestülethez fordulni, mivel az ilyen panaszok kivizsgálására nincs hatáskörük. (A rendőri intézkedés jelen esetben nem a nyomozóhatóság intézkedését jelenti.) A Testület hatáskörébe kizárólag azon rendőri intézkedések és mulasztások tartoznak, melyek az Rtv. IV., V. – a 46/A-46/C. § kivételével – és VI. fejezetének alkalmazásával összefüggésben merülnek fel! Ezért nem tud vizsgálatot indítani akkor sem, ha büntető eljárás kapcsán történik kifogásolható rendőri cselekmény.
Panasszal az illetékes ügyészséghez kell fordulnia. (Ezt egyébként a rendőrség útján célszerű benyújtania, mert nekik úgyis fel kell terjeszteniük az ügyiratot.)
b.) Kártérítési igénnyel a károkozó irányába, jelen esetben a rendőrséggel szemben léphet fel. A kártérítési igény érvényesítéséhez nem kell ügyvédi képviselet. (Azonban ha valaki úszni tanuln, akkor ezt sem feltétlenül kell sekély vízben kezdenie és oktató sem kell hozzá. Elég ha egy csónakból bedobják a Balaton közepéről. Aztán ha ügyes, akkor megtanul, ha nem...)

Lehet próbálkozni sokféleképpen, legfeljebb ha nem jó helyen vagy megfelelő módon sikerül, akkor legalább az idő telik, had csökkenjenek az esélyek...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

idomtalan # 2014.03.08. 16:45

Köszönöm szépen a választ Agent Cooper!
Már csak azt szeretném megtudni hogy:
a,) ezt a panaszt hivatalos formában az adott kerületi rendőrkapitányságnak kell címezni vagy pl. amit találtam az interneten, Független Rendészeti Panasztestület felé? Ahogy az internet írta:
"Akinek a rendőri intézkedés vagy annak elmulasztása ... alapvető jogát sértette, az intézkedést foganatosító rendőri szervhez fordulhat panasszal, vagy kérheti, hogy panaszát az országos rendőrfőkapitány a Független Rendészeti Panasztestület által lefolytatott vizsgálatot követően bírálja el."
b,) a kártérítési igény benyújtása kifelé irányul megint csak és ehhez kell-e ügyvédet fogadni?
Köszönöm a választ!

Agent Cooper # 2014.03.08. 10:54

Kedves idomtalan!

lehet-e bármilyen lépést tenni ez ellen?
Igen, panasszal lehet élni, ha károkozás is megvalósult, akkor kártérítést lehet követelni.
Ha teszem azt egy cserbenhagyásos károkozás volt és 3 hónap alatt nem szemlézték le az említett járművet és ennyi idő alatt a tettes bőven megcsinálhatta az autót ez által én nem tudok semmit sem bizonyítani, lehet-e bármilyen jogi lépést tenni a rendőrség ellen vagy hogy a károm megtérüljön?
Kártérítési igényt kell előterjeszteni (amit természetesen nem ismernek el), majd ezt követően keresetet kell benyújtani a bíróságon.
Ténylegesen lehet-e tenni bármit hogy történjen valami vagy ha nem történt van-e lehetőségem bármilyen jogi lépésre?
Éljen a sértetti jogaival, illetve járjon el a fentiek szerint.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Agent Cooper # 2014.03.08. 10:52

Kedves idomtalan!

lehet-e bármilyen lépést tenni ez ellen?
Igen, panasszal lehet élni, ha károkozás is megvalósult, akkor kártérítést lehet követelni.
Ha teszem azt egy cserbenhagyásos károkozás volt és 3 hónap alatt nem szemlézték le az említett járművet és ennyi idő alatt a tettes bőven megcsinálhatta az autót ez által én nem tudok semmit sem bizonyítani, lehet-e bármilyen jogi lépést tenni a rendőrség ellen vagy hogy a károm megtérüljön?
Kártérítési igényt kell előterjeszteni (amit természetesen nem ismernek el), majd ezt követően keresetet kell benyújtani a bíróságon.
Ténylegesen lehet-e tenni bármit hogy történjen valami vagy ha nem történt van-e lehetőségem bármilyen jogi lépésre?


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

idomtalan # 2014.03.08. 10:02

Üdv!
A kérdésem szintén ugyanaz lenne, tettem feljelentést több mint 3 hónapja nincs reagálás a rendőrség felől, telefonos érdeklődés mind hiába, hétfőn megyek be személyesen a kerületi kapitányságra. A kérdésem az lenne hogy ha nem indult nyomozás ennyi idő alatt vagy nem történt érdemi munka a rendőrség felől lehet-e bármilyen lépést tenni ez ellen? Ha teszem azt egy cserbenhagyásos károkozás volt és 3 hónap alatt nem szemlézték le az említett járművet és ennyi idő alatt a tettes bőven megcsinálhatta az autót ez által én nem tudok semmit sem bizonyítani, lehet-e bármilyen jogi lépést tenni a rendőrség ellen vagy hogy a károm megtérüljön? Ténylegesen lehet-e tenni bármit hogy történjen valami vagy ha nem történt van-e lehetőségem bármilyen jogi lépésre?
Köszönettel!

Agent Cooper # 2014.02.26. 19:16

Kedves idomtalan!

A nyomozás határideje két hónap, azonban ez meghosszabbítható. Menjen be a rendőrségre, érdeklődjön és tegyen indítványokat.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

idomtalan # 2014.02.26. 18:51

Üdvözletem!
Az ügyben kérném a segítségüket, hogy a rendőrségi feljelentésnek nincs-e valamilyen határideje ami idő alatt a rendőrségnek érdemben határoznia kellene?
A történet hogy okoztak nekem egy baleset majd a tettes a helyszínről távozott, rendszám alapján aznap feljelentést tettünk ez közel 3 hónapja volt. A rendrőség felől azóta semmi válasz vagy határoaz nem történt. Én ameddig a rendőrség nem hoz ki határozatot én az autómat sem tudom megcsináltatni. A kérdés erre vonatkozik hogy a rendőrségnek mennyi ideje van egy ilyen feljelentést kivizsgálni és határozatot hozni? Akit feljentettem nem annyira "ismeretlen" mert rendszám alapján azonnal megvolt a kocsi és a tulajdonosa.

Gabicsek # 2011.10.03. 20:59

Nincs mit, sajnos sokszor nincs kedvük feljelentéseket felvenni, elküldik ide-oda a feljelentőt, csakhogy az - mint írtam - bűncselekmény. Kötelesek ugyanis a feljelentést felvenni, legfeljebb - ha nem hozzájuk tartozik - utána tovább kell küldeniük a megfelelő helyre.

Gyugymo # 2011.10.03. 16:17

Köszönöm Gabicsek!! Ez a jogszabály már teljesen egyértelműen igazolja, hogy a rendőr mulasztott! Azon gondolkozom, hogy ha ezt a jogszabályt egy rendőr tudja- még akkor is ha mint az esetemben igen csekély empátiával van megáldva- hogy merészel bárkit is elküldeni?! Minden esetre ma megfogalmaztam a panaszlevelemet, holnap feladom a rendőrkapitánynak. Ha megkapom a hivatalos választ döntök a továbbiakról! Még egyszer köszönöm a segítségeteket!

attilahi # 2011.10.03. 15:52

Köszönöm a tippeket és tanácsokat.Ma a lakat problémát megtárgyaltam hihetetlen de igazat nem adott nekem.Pedig 5 percre lakom,igaz éjszakás volta és azt a ventilátort az én gépemhez lett véve,és nekem.Senki sem dolgozik azon a gépen!Azt mondta a műhely a főnőké a szekrény a főnőké ha a munkavégzésemhez van benne védőfelszerelés az is övé én meg a ruhámon kívül nem tarthatok benne semmit mivel nem csomagmegőrző.Szerintem semmi köze mit tartok egy öltöző szekrényben.Kirúgatni nem igen tudna szerintem mivel megbeszéltem a fönőkőmel és elnézést kért a főnők a nevében és mondta nem lesz mégegyszer ilyen.Mondjuk én megigértem,hogy feljelentem a következő alkalommal.Egy 30 ft-os csokiért 1 nap börtön + priusz jár akkor ezért?

Gabicsek # 2011.10.02. 18:49

Katonai bűncselekmény, ezért katonai ügyészségi hatáskör, ugyanis megvalósítja a kötelességszegés szolgálatban vétségét, ha az ügyeletes tiszt elhajtja a panaszost.
A Be.
172. §
172. § (1) A feljelentést rendszerint az ügyésznél vagy a nyomozó hatóságnál kell írásban vagy szóban megtenni. A szóban tett feljelentést jegyzőkönyvbe kell foglalni. A feljelentést nyomban nyilvántartásba kell venni.
(3) Ha a feljelentést nem a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyésznél, illetve nyomozó hatóságnál tették, a feljelentést ez is köteles átvenni, illetőleg jegyzőkönyvbe foglalni, és az eljárásra jogosultnak megküldeni.
Btk.
348. § (1) Aki őr-, ügyeleti vagy egyéb készenléti szolgálatban elalszik, szeszes italt fogyaszt, rendeltetési helyét elhagyja, vagy a szolgálat ellátására vonatkozó rendelkezést más módon súlyosan megszegi, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyeletes tiszt feladata, hogy a feljelentést felvegye, nem küldheti el a feljelentőt.

Gyugymo # 2011.10.01. 21:03

Köszönöm a gyors segítséget,ezt idézni fogom a panaszlevelemben! Az ügyemhez még annyit, hogy kormánytisztviselő vagyok,az én munkahelyemen az a fő szabály, hogy az ügyfélért mindent meg kell tennünk, engem ennek a negyedéjért is biztosan felmentenének. Eddig meg voltam róla győződve, ha az ember kér és nem követel az mindig célravezető, sajnos tévedtem! :(

hunfrakk # 2011.10.01. 20:49

1994. évi XXXIV. törvény
a Rendőrségről

24. § (1) A rendőr köteles a feladatkörébe tartozó segítséget, illetőleg a hozzáfordulónak a tőle elvárható felvilágosítást megadni.

(3) A segítségnyújtás csak halaszthatatlan szolgálati érdekből tagadható meg, közvetlen életveszély esetén csak akkor, ha a segítségnyújtás miatt több ember élete kerülne közvetlen veszélybe.

http://www.complex.hu/…jegy_doc.cgi?…

pontos időpontmegjelöléssel panaszt tehetsz rendőrkapitánynál
(nem intézkedő felettesnél)

Gyugymo # 2011.10.01. 20:38

Segítséget kérnék! Ma ellopták a pénztárcámat pénz, iratok, bankkártya). A helyi rendőrségen feljelentést szerettem volna tenni, -mivel a bankkártyám zárolva van, így ha szeretnék pénzt a folyószámlámról be kell mutatnom a bankban a rendőrségi feljelentést-. Az ügyeletes rendőr éppen a tök üres kapitányságon uzsonnázott. Azt mondta, hogy sajnos nem ér rá, talán majd két óra múlva addig üljek ott -2 gyerekkel- vagy javasolja menjek inkább haza és emailben jelentsem az esetet. Mikor mondtam hogy visszajövök 2 óra múlva mert szükséges a feljelentést a banki ügyintézés miatt dokumentálni, akkor már másnap délelőttöt javasolt mert a kollégái éppen újraélesztenek valakit és Ő ezért nem ér rá (?!). Balhézni nem volt kedvem, így elmentem, de a szeretnék panaszt tenni,persze amennyiben van jogalapom rá. Szóval a kérdésem az lenne, hogy a hatályos jogszabályok szerint, lehetősége van-e erre egy rendőrnek? Köszönöm

Gabicsek # 2011.10.01. 18:06

Ha a főnökétől kapta a munkájához, akkor feltehetően leltári tárgy, vagyis cégpénzből lett vásárolva, ennél fogva nem az övé, csak használhatja.

Lyonee # 2011.10.01. 11:45

A ventilátort a főnököd a saját pénzén vette neked ajándékba? Mert, ha nem, akkor lopással is megvádolhatnak, és jogosan.

végrehajtó1 # 2011.10.01. 11:44

Olyan nincs amit nem lehet "leverni".
Sajnos ha hagyja magát akkor még rosszabb is lehet neki.
Legjobb más munka helyet keresni.