Feljelentéssel kapcsoltaban gyors segítséget kérek


végrehajtó1 # 2009.12.22. 13:00

Én inkább a rendőrségen tettem volna feljelentést.Ők lekérhetnek bármit.De ha mégsem rájuk tartozik az ügy akkor indokolással átteszik az illetékes önkormányzathoz.Bár az önkormányzatok nagyon nem szeretik ezen ügyeket.
De szerintem ez rendőrségi ügy...

végrehajtó1

"a laikus hozzászóló":)

Gardo # 2009.12.22. 12:30

Ma kaptam egy levelet a körjegyzőségtől, ahol a feljelentést is tettem, hogy 8 napon belül szíveskedjek tájékoztatni az elkövető személyes adatairól, mert a jelenlegi adatok (név, számlaszám, telefonszám, email cím) elégtelenek az eljárás alá vont személy beazonosításához. Ha ezt nem teszem meg, az eljárást megszüntetik.
Kérdésem a következő lenne: nincs joga akár a körjegyzőnek, akár a rendőrségnek a feljelentésem (vagy egyéb irat) alapján a banktól lekérni az illető adatait, ahol a számlaszáma vezetve volt (OTP), hogy az eljárás megindulhasson ellne?
Én magánszemélyként ezt sajnos nem tehetem meg. Ebben az esetben mi a teendő? Kis értékben Interneten bárki csalhat, megtéveszthet ebben az országban?! Várom a segítőkész válaszokat! Köszönöm! Boldog Karácsonyt mindenkinek! Üdv, Krisztián

Gardo # 2009.12.18. 12:03

Megtettem az önkormányzaton a szabálysértési feljelentést! Mivel nem tudom az "eladó" címét, remélem kiadják az illetékes hatóságnak (körjegyzőnek?) az OTP -nél az ott vezetett folyószámlája alapján. Most állítólag kb. 3-4 hét várakozás következik... aztán meglátjuk.

ObudaFan # 2009.12.11. 11:53

Főszabály szerint az önkormányzatnál lehet még mindig feljelentést tenni.

Bombi # 2009.12.11. 05:39

Gardo: Nem biztos ,hogy Te leszel az egyedüli aki feljelentést tesz!

Gardo # 2009.12.11. 05:26

És ezt hol tehetem meg? A rendőrségen, vagy lentebb olvastam, hogy a helyi önkormányzat is foglakozik ilyenekkel? Bár ebben kicsit kételkedem... Az eladónak a nevét, e-mail címét, telefon és a bankszámlaszámát tudom, de hogy helyileg hol lakik, azt nem. Attól tartok, a rendőrség a kis összeg miatt (5000Ft) nem fog "komolyan" foglalkozni az üggyel... Én meg bosszankodhatok, hogy átvertek. :( Köszönöm a gyors választ! Üdv: Krisztián

ObudaFan # 2009.12.10. 18:03

Tehetsz szabálysértési feljelentést.

Gardo # 2009.12.10. 15:50

Érdeklődni szeretnék, hogy mit tehetnék: egy internetes apróhirdetéses oldalról vásároltam egy kisebb értékű digitális fényképezőgépet, 5000Ft-ot előre utaltam az "eladónak", de a gép már 2 hete nem érkezik meg. Azóta az illetőt telefonon nem, emailben is csak nagy ritkán sikerül elérnem, amiben állítja, ő feladta a gépet. Mivel ajánlva kértem, elvileg leellenőrizhető lenne, de az ilyen jellegű kéréseimre kitérő, semmitmondó választ ad, a küldeményazonosítót sem képes megírni...
Feljelenthetem a rendőrségen, vagy valahol? Van rá esély, hogy visszakapjam a pénzem, ha nem is nagy ez az összeg? Hihetetlen, hogy emberek ilyen kis összegekért képesek eljátszani a becsületüket! :( Várom a segítőkész válaszokat. Tisztelettel: H. Krisztián

kismukk # 2009.12.04. 13:01

Feljelentést (legfeljebb a rendőrével együtt kettő lesz).
És, írd be a kárigényedet is.

ObudaFan # 2009.12.04. 09:59

Tehetsz feljelentést, bár szerintem ezt már megtette a helyszínelő rendőr.

lujibácsi # 2009.12.04. 08:13

Kérdés:Elütött egy szgk. s vezető kiszált majd agyba-főbe vert.Eszmélet vesztés,különféle sérülések(8 napon belül).A mentők téritettek észre.Ezt megelőzően a gépkocsi elhajtott.Azt hiszem ez kimeriti a csrben hagyást.A rendőrök tudták a rendszámot,mert sokan végignézték.
Mennyi időn belül kell magán feljelentést tennem,vagy kell-e egyáltalán.Ugyanis a teljes protázisem,a személyi igazolvány,szemüveg,egy kevés pénz elveszett.
Mi a teendőm?

Főlökött # 2009.08.20. 07:41

Tisztelettel

30 nap, magánindítványos - Bíróságon. Kts.-látleletköteles.

Ha más bűncselekmény nem valósult meg. Pl. garázdaság.

-------------
  • Lökött
igazságkereső # 2009.08.14. 07:18

Érdeklődni szeretnék,hogy egy verekedés után mennyi ideig lehet feljelentést tenni a bántalmazottnak?

Feri29 # 2009.08.12. 19:02

Nem értem a rendőrök hozzáállását és eljárását ha csak ennyi volt. Ebből, amit a barátod mondott, semmi nem következik.

Ha nem találják a tettest, abból nem következik az, hogy nem is történt bűncselekmény. A hatóság félrevezetését bizonyítaniuk is kell, szóval ha valóban kiraboltak, akkor én emiatt nem aggódnék.

mimiko # 2009.08.12. 18:14

Bocsánat! Nem fogalmaztam elég egyértelműen... Elég peches alkat vagyok, és erre értette poénból, hogy nem is én lettem volna, ha nem történik velem valami!
Egyébként köszönöm az infót, bár ezzel az a bajom, hogy akkor ezek szerint, hogyha ők nem találják meg a tettest és emellett, továbbra is arra hajtanak, hogy én raboltam ki és vertem össze magam, akkor sitty-sutty a bíróság előtt állok hamis tanúzásért...:S
Azért ez elég gázos! Mivel ha ez lesz, akkor az életben nem tudok elmenni egy olyan helyre dolgozni, ahova erkölcsit kérnek. Tehát végeredményben, ha nincs szerencsém nem csak nem lesznek meg a tettesek, de még priuszom is lesz!? Éljen a magyar jogrendszer!

Feri29 # 2009.08.12. 17:39

"annyit jegyzett meg a rendőröknek, hogy nem is én lettem volna"

Lehet, hogy én vagyok a nehéz felfogású, de ezt a mondatot én nem értem.

Egyébként én úgy tudom, hogy a rablás hivatalból üldözendő bűncselekmény, vagyis ha az eljárás megindult, akkor azt köteles lefolytatni a rendőrség. Ha beidéznek a rendőrségre, akkor köteles vagy megjelenni és együttműködni.

mimiko # 2009.08.12. 16:25

Tisztelt Fórumozók!
Nekem a következő problémám lenne! Július 29.-én az esti órákba rablást követtek el a sérelmemre. Én meg is tettem a feljelentést a rendőrségen. Amikor a rendőrök kiértek már ott volt velem a párom is, aki poénból annyit jegyzett meg a rendőröknek, hogy nem is én lettem volna!
Na több se kellett a rendőröknek, egyből szétválasztottak minket, mintha bűntársak lennénk és ne tudjunk mesét egyeztetni. Engem elvittek a kórházba, párom még csak a mentőbe se szálhatott be velem, utána irány a kapitányság, ahol kb másfél óráig arról szólt a beszélgetés, hogy 10szer felmondatták velem az előző két hetemet, majd azon kötekedtek, hogy ahányszor mondom mindig újabb momentumok tűnnek elő... Erre már a végén közöltem, hogy ha velük mondatná végig valaki, valószínűleg nekik is egyre több dolog jutna eszükbe.
Megtörtént a jegyzőkönyv felvétele, majd elengedtek. Ezután a mai napon hív a barátnőm, hogy merre vagyok, mert minősíthetetlen hangnemben felhívta az előadó a kapitányságról, majd még mindig az én szavahihetőségemet ellenőrizgették rajta. Meg finom célzást tett arra az előadó, hogy leellenőrizte párom iwiw profilját.
Közben arra még nem volt idejük 14 nap alatt, hogy engem felhívjanak és egyeztessenek velem egy időpontot, hogy mikor tudok bemenni a rendőrségi grafikushoz! Í
gy mivel azt tudom, hogy a pénzt nem fogom visszakapni és 80.000 Ft miatt meg nincs kedvem 4 évig járni a bíróságra, szeretném a feljelentést visszavonni. Ma felhívtam a kapitányságot és nem volt két ember aki ugyanazt nyilatkozta volna ezzel kapcsolatban. A kérdés az lenne, hogy jogilag én visszavonhatom-e a feljelentést vagy nem? Illetőleg, ha nem akkor megtagadhatom-e én a további együttműködést a rendőrséggel anélkül, hogy bármilyen jogi következménye legyen a dolognak rám nézve???
Segítségeteket előre is köszönöm!

Andicu # 2009.08.11. 11:27

Tisztelt dr.Grád András!

Köszönöm válaszát! Épp most kaptam a hölgytől egy sms-t. Azt írja: " te ne kekeckedj, úgy is feljelentelek ha nem utalod a pénzt" Még fenyeget is sms-ben.

Üdv: Andicu

Grád András # 2009.08.11. 11:20

Kedves Andicu!

Nem köteles, és a másik félnek kell bizonyítania, hogy a gép már a megküldés idején is rossz volt, ami elég nehezen jöhet össze. Továbbá kétlem, hogy valaki 15.000 forintért perre menne. Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Andicu # 2009.08.11. 11:17

Segítséget szeretnék kéni. Eladtam egy pénztárgépet 15ezer forintért egy aukciós oldalon keresztül. Az átvételnél a személyes átvételt jelöltem meg, de a vevő kérte, hogy postázzam el de ne is Őneki, hanem az anyukájának küldjem, Pestre. El is küldtem a gépet július 21-én. Most hívott a hölgy, hogy rossz, használhatatlan a gép és utaljam vissza a pénzét, Ő meg vissza küldi a gépet. Tudomásom szerint a gép jó! Mondtam neki, hogy küldje el faxon azt a papírt amit a szerviztől kapott, hogy nem jó a gép. Azt mondja, hogy nincs papír, mert a szerviz azt mondta neki, hogy ha csak bele néz a gépe az 5000ft lenne így nem nézette meg a gépet. Most perrel fenyeget ha nem veszem vissza a gépet.
Köteles vagyok a gépet visszavenni?

Üdv: Andicu

Főlökött # 2009.04.27. 18:50

Tisztelettel

pirelli - más személy által tett feljelentés y ellen, egy harmadik személynek mi köze ?
Arról semmi féle tájékoztatást nem fognak adni. Jogosan.

Az érintetteknek adnak tájékoztatatást, ha kérik, de másnak nem.

-------------
  • Lökött
pirelli # 2009.04.23. 08:43

Üdvözletem kedves fórumozok!

Lenne egy kérdésem,mégpedig az hogy nekem adnak e felvilágosítást a rendőrségen ha bemegyek és megkérdezem őket hogy xy ellen tett e feljelentést egy bizonyos személy vagy elküldenek?

válaszukat előre is köszönöm.

További szép napot.Üdv

ObudaFan # 2009.03.25. 12:02

Hogy visszakapja-e, az egy jó kérdés. Kérni kell a bíróságon a polgári jogi igény megítélését. Hogy lesz-e miből végrehajtani, azt innen megmondani nem lehet.

anitácska # 2009.03.25. 11:59

KEDVES ÜGYVÉDÚR!!AZ LENEN A PROBLÉMÁM HOGY 2008TAVASZÁN NAGYMAMÁMAT OTTHONÁBAN MEGLOPTÁK ELVITTEK TŐLE 150EZER FORINTOT AMIBŐL RENDÖRSÉGI ÜGY LETT . A MAI NAPON KAPOT EGY LEVELET AZ ÜGYÉSZSÉGTÖL AMIBEN EZ ÁLL ÉRTESITEM HOGYÍ A SÉRELMÉRE ELKÖVETET LOPÁS BÜNTETTE MIATT XY GYANUSITOTTAL SZMBEN A BE .28§(7)BEKEZDÉSÉRE FIGYELEMMEL A BE.216§(1)BEKEZDÉSE E PONTJA ALAPJÁN A MAI NAPON VÁDAT EMELTEM A XY VÁROSI BIROSÁGON.AZ LENNE A KÉRDÉEM HOGY EZ A LEVÉL MIT IS JELENT VALÓLYÁBAN?ÉS SZÁMITHATUNK E ARRA HOGY A PÉNZÉT VISSZAKAPJA ?ELŐRE IS KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT.

kisvirág43 # 2009.03.18. 14:42

Kedves Márton!

Ezekszerint,amit találtam az már nemis létező büntetés kiszabás?Amugy meg engem most a 200 ezres értékhatár büntetése érdekelne.A mai világba nem mindenkinek kis összeg ez.Mi is megdolgoztunk érte.Ő elvitte jogtalanul,szerintem megérdemelné a büntetést elzárásos alapon,hogy megtanulja,hogy aki vele jót tett,azokkal nem kéne kitolni.
Még mindig felfoghatatlan számomra,hogy miért kell megvárni 2 idézést,mikor önszántábol nem fog átjönni az ország másik felére,hogy őt kihallgassák.Főleg már azt is tudom egy forintja sincs,nemhogy utiköltségre,de ennivalora sem.Kértem a rendőr urat ne várjon ilyen sokáig,de nem intézkedik gyorsabban.
Mindenkitől elnézést,ha unalmas vagyok,de eléggé kiborultam a történtektől.