Feljelentéssel kapcsoltaban gyors segítséget kérek


Dr.Attika # 2011.08.08. 16:34

Tisztelt "laliann"!
Nincs értelme. Pénzt nem kapnak vissza, viszont pénzbe kerül elmenni a rendőrségre feljelentést tenni az arra adanó válaszra levelet küldeni és stb. Fogják fel tanulópénznek. Tele vannak a boltok mobilokkal, amelyek csak azt nem tudják, hogy hol van Attila sírja. Minek belemenni ilyen internetes kalandba?

laliann # 2011.08.08. 16:26

Tisztelt Fórumozók!

Szeretnék segítséget kérni. Párom express hirdetés útján vett egy telefont 53.000,- Ft-ért. A vételárat elutalta, azonban a telefon azóta sem érkezett meg, és az eladót természetesen nem lehet elérni. Több e-mailt kapott már tőlünk, naponta többször keressük telefonon, de vagy nem veszi fel, vagy ki van kapcsolva.
Gyakorlatilag néven, telefonszámon, és egy számlaszámon kívül nincs másunk. Van értelme így feljelentést tenni?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

Gabicsek # 2011.05.09. 07:38

Btk.

Csalás
318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha a csalás kisebb kárt okoz, vagy a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást

  1. bűnszövetségben,
  2. közveszély színhelyén,
  3. üzletszerűen,

d)
követik el.
(3)
(4) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha

  1. a csalás nagyobb kárt okoz,
  2. a kisebb kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módon

követik el.
(5) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha

  1. a csalás jelentős kárt okoz

Ha megvalósítja a kiemelt részt, elköveti a csalást. Legfeljebb enyhítő körülmény, ha közben visszafizeti a neked okozott kárt.

Kjisztike # 2011.05.09. 07:15

Zelike!

A hitelközvetítőnek (legnagyobb megdöbbenésemre) nem kell fizetni. Gondolom, a banktól kap jattot a megkötött ügyletek után. A barátnőm most vált el, hitelközvetítő intézi a lakásrészlet átíratását, átváltását, gyakorlatilag új hitelt kell felvennie most már egyedül, és semmit nem kell fizetnie a közvetítőnek!!!
Az meg, hogy véletlen-e, hogy 2x átvágott ugyan az az ember...??? Nem tudom, gondolkozz el rajta. Értem én, hogy kétségbeesett helyzetben vagytok esetleg, de ha valaki 1x átvert, meg rendőrségi ügy volt belőle, nem állok vele szóba még 1x. Nem??? Az meg, hogy előre fizess bármiért is, NONSZENSZ!!! Ha valamit kell fizetni, akkor azt utólag, a hitel végösszegéből vonják le, nem pedig előre fizettetik ki veled. Gondolkozz már, azért veszel fel hitelt, mert pénzre van szükséged, tehát nem tudsz előre fizetni semmiért, nem??? Jól átvertek!

zelike # 2011.05.09. 05:24

Az lenne a kérdésem .
Van egy illető aki hitel közvetítéssel foglalkozik de már egyszer belevitt egy kölcsön szerződésbe , ami a végén több hónap várakozás után kiderült csalók..Pénzünk is odaveszett!!
.Most rendőrségen az az ügy.....
De ugyanaz a közvetítő egy másik kölcsönadást is intéz de már pár hónapja hiteget és pénzt is fizettünk előre ,,De most ígérete szerint vissza kapjuk a pénzt mert nincs hitel.....A kérdésem az lenne.
HA vissza is kapjuk a befizetett pénzt.feljelenthetem e hitegetésért ami miatt a család tartozása nagyon megnövekedett mert a hitelre vártunk,,,Lehet e véletlen egy közvetítő kétszer is átvágjon??TEHETEK e ezért ellene feljelentést!!

kovacsz # 2010.06.29. 09:03

Semmi sem biztos.

martina0620 # 2010.06.27. 15:39

Üdv.Ha valakit feljelentek a rendőrségen, akkor a rendőrség tovább fogja küldeni bbiztos a dolgot a biróságnak?Életveszélyesen megfenyegetett van róla hangfelvételem.Köszi a segitséget

végrehajtó1 # 2010.06.27. 12:42

Mert ez hivatalból űldözendő.

boszi35 # 2010.06.26. 15:16

már próbáltam
azt mondja oda adta valakinek aki leégette
azóta igérget hogy hozz másikat de semmi


zsu

kovacsz # 2010.06.26. 15:13

Esetleg elmenni a gépért?

boszi35 # 2010.06.26. 13:04

Az a próblémám hogy egy ismerősnek oda adtunk javitásra egy leptopot amit sajnos azóta sem láttunk ennek már 2 hónapja azóta csak hiteget az illető
kérdezném mi a teendő ilyenkor
a választ előre is köszönöm


zsu

eisi73 # 2010.06.20. 16:39

Kedves ObudaFan!

Köszönöm.
És én hogyan tudom bizonyítani, hogy kint volt? Ha van rá tanúm, akkor az elég? Vagy nekem is kellett volna fényképet csinálnom? Nem igazán értem ennek a logikáját.
Ők állítják, hogy nem volt kint, ill. ami kint volt, az nem az eredeti. Ezekszerint, azt mondanak, amit akarnak, én meg bizonyítsam, ha tudom, az ellenkezőjét? Ez elég életszerűtlenül hangzik.
És, ha én meg azt állítom, hogy tönkre tette az ablaktörlőmet, meg öszekarcolta a karosszériát, mikor elhelyezte a büntetést, azt neki kell bizonyítani, hogy mégsem?

ObudaFan # 2010.06.20. 08:40

Nem, neked kell bizonyítanod, hogy ki volt helyezve.

Végrehajtható majd a jogerős bírósági határozat lesz.

eisi73 # 2010.06.19. 14:31

Kedves ObudaFan!

Köszönöm a válaszod!
Mivel csak a szélvédőről készült helyszíni felvétel, sokat nem kell bizonyítanom. De, ha jól csalódom, a parkoló céget terheli a bizonyítási kényszer, miszerint nem volt kihelyezve az eredeti, nem?
Sőt, azt is bizonyítaniuk kéne, hogy ami elől volt, az nem az eredeti. Mivel a eredeti példány is csak egy papírnyomat, csupán egy fóliába van heggesztve, védendő a fizikai sérülésektől. Viszont, azt semmi sem tiltja, hogy azt a fóliát eltávolítsam róla. A fényképen pedig nem látszik a különbség, mivel a szélén lévő ezüstcsík a fényképen ugyanúgy néz ki eredetin és másolaton is.

A halasztó hatályról, jók az értesüléseim, vagy ezesetben nem érvényes ez?

Sajnos, nem ez az első, hogy belekötnek az élő fába is, csak meglegyen a büntetési kvótájuk. Hogy legyen mindegyiknek szüksége ilyen igazolványra!

kovacsz # 2010.06.19. 12:17

A piros az piros, éjjel is és ha nem jön kocsi akkor is. Kb. 10.000 Ft. lesz.

tökmind1 # 2010.06.19. 10:53

Üdv.

Olyan jellegű problémám van, a helyzet röhejességét nem tekintve, hogy engem, és ismerősömet este 11 éjfél körül megláttak rendőrök ahogy átsétálunk a zebrán piros jelzés mellett. Megjegyzem környéken fia autó sem volt, ezért mentünk csak át.
Lényeg hogy nem helyszíni bírságot kaptunk, hanem felvették az adatainkat, és feljelentést tesznek. (a hihetetlen bunkó, és szemét viselkedéséről nem beszélve amit a rendőr tanúsított)
Kérdéseim ezzel kapcsolatban:

  1. Ez mennyire volt jogszerű, nem e csak büntetést kellett volna kapjunk?
  2. Miben merül ki ez a feljelentés? Milyen szankciók várhatóak?

A választ előre is köszönöm, és bármilyen tanácsot szívesen fogadok.

ObudaFan # 2010.06.19. 09:24

Ha bizonyítani tudod, hogy ott volt az eredeti igazolvány, akkoor szerintem nyugodtan váed meg a fiz. meghagyást és élj ellentmondással.

eisi73 # 2010.06.18. 14:13

Tisztelt hozzáértőbbek!

Talán, nem ez a legjobb helye, de nézzétek el.
Azért fordulnék hozzátok, mivel egy parkolási bírságot sikerült összehoznom, de nem értek vele egyet.
A történet:
A bírságolás napján, a bírság kiszabásának időpontja előtt 9 perccel, bizonyíthatóan, a helyszíntől néhány kilométerre lévő munkahelyemen tartózkodtam. Vagyis a parkolóhelyen történő megállás és a bírságolás között csupán max. néhány perc tehetett el.
Gyermekem után mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezem, ami a hátsó ablakon van kiragasztva, a műszerfal tetején pedig egy fénymásolat van belőle.
A parkolóőr a hátsó szélvédőről nem készített képet, és a bírságra azt írta, „az eredetivel nem megegyező mk igazolvány“. Az ÜFSZ-on azt mondta a "nő, hogy azért, mert nem látszik a teljes igazolván, mivel a egyik, információt nem tartalmazó sarka, amivel a szélvédőhöz volt dugva, nem látható. Ez az igazolvány kb. 1/30 része.
Ezután én kifogást nyújtottam be a parkoló cég felé, miszerint, a fényképen nem állapítható meg, hogy nem az eredeti kártya van elől,viszont, hátulról nem is készült kép. Valamint, hogy a KRESZ szerinti megállási időn belül történt a bírságolás. Az igaz, hogy nem tartózkodtam közvetlenül a kocsi mellett, de úgy vélem, a sérült gyermekem parkolótól a lakásig ill. visszakísérése még belefér, mivel nem képes önálló közlekedésre.
Ezt az indoklást elutasítoták, de a legszebb az egészben, hogy a bírság 5 napon túli összegét kérik, valamint ügykezelési díjat is!
Én úgy tudtam, a kifogásnak halasztó hatálya van, ezért annak elbírálásáig, nem léphet tovább az ügy.
Erre kérnék tanácsot, hogy ilyen esetben mit lehet/érdemes tenni. Egyrészt, szándékosan nem készült felvétel az eredeti okmányról, másrészt, nem szeretném kifizetni a magasabb összeget, mivel, szerintem jogtalanul követelik. Az eredeti összeggel még kiegyeznék, költsék patikára, nem érdemes 1800 Ft-on pereskedni, de a jelenleg követelt kb. 8000Ft egy kissé túlzás.

Előre is köszönöm, ha végigolvastad pláne, ha segítesz is.

Üdv, eisi73

ObudaFan # 2010.06.18. 13:39

A sikkasztás biztosan nem , a csalás esetleg.

cuper77 # 2010.06.18. 04:30

Sziasztok kéne nekem egy kis segítség tanács mert nagyon nagy bajba vagyok.
Következő a szitu.Tavaly egy akkor még gyerek kori barátomnak kölcsön adtam 1.5 millió forintot mert bajba volt és abba maradtunk hogy mivel közös céget alapítunk majd a nyereségből vissza adja apránként gondolom mondanom sem kell hogy hamar kiderült hogy nem kicsit meg lettem lopva mint a munka pénzekkel is és amit privátként adtam neki azzal is.A lényeg az hogy össze veszésünket követően pár hónapra írtam neki egy internetes közőségi oldalon levelet hogy jó lenne rendeznie felém legalább azt a 1.5millio forintot amit adtam neki mire neki az volt a válasza mit kérek én hiszen az a Kft pénzből adtam neki nyereség stb stb.Egy pár levél váltást követően kissé eldurrant az agyam és nem éppen baráti levelet küldtem neki aminek az lett az eredménye hogy még ő ment el engem feljelenteni aminek végül is lett jó és rossz oldala is mert igaz némileg beismerte hogy tartozik nekem pénzel még ha nem is annyit ismert el de ugyanakkor ő ott a rendőrségen kijelentette hogy nem fogja nekem azt vissza adni és tudom hogy semmi nincs a nevén az élettársa dolgozik de nincsenek össze házasodva.Ellenem meg az ügyészségre személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége a vád!!!

Kővetkezők a kérdéseim?A rendőr aki kihallgatott azt mondta a nyomozás során hogy feljelentést tehetek és szerinte megáll majd a sikkasztás vádja ellene vagy pereljem be polgár peres úton csak azt nem tudom melyik lenne hatékonyabb?
És mire számíthatok ezzel a szaklatásos valamivel büntetésre?
Köszi előre is a válaszokat:)

ObudaFan # 2010.06.17. 21:19

A munkabér 33%-a tiltható le.

szilfid # 2010.06.17. 11:57

Tisztelt ObudaFan!

Lehetséges az, hogy az alperes hátráltassa a pert?
Nem jelenik meg, stb?
Ha csak minimálbérre van belejentve, akkor annak mekkora része tiltható le erre a célra?

Válaszát előre is köszönöm!

ObudaFan # 2010.06.17. 11:49

A pervesztes fizeti. Végrehajtás útján lehet behajtani, bankszámláról, munkabérből, ingóságból, ingatlanból.

szilfid # 2010.06.17. 10:29

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi ügyben szeretnék segítséget kérni:
A tavalyi év során kb 500.000 ft-ot adtam egy ismerősömnek, melyről később szerződést is írtunk, illetve az átutalásokat is tudom igazolni.
Azóta megromlott a kapcsolatom ezzel az ismerőssel, és kijelentette, hogy nem kívánja visszaadni a pénzem, és nyugodtan jelentsem fel, mert majd évekig járhatok bíróságra.
Kérdésem lenne, ilyen esetben milyen eseélyem van a per megnyerésére, és ez mennyi ideig húzódhat el?
A per költségeit ilyenkor a vesztes fél fizeti?
Milyen módon tudják behajtani rajta a pénzt?

Válaszukat előre is köszönöm!

kovacsz # 2010.06.17. 08:46

apalányai:
Mónika mit mondott? Mármint a show-ban. :-)