Mi az a könnyű testi sértés?


guba # 2011.04.27. 05:51

Én azt mondom, hogy ennek a tanárnak- neked, ha rólad szól - más foglalkozás után kellene néznie. Nem azért, mert súlyos büntetés várható, hanem mert hiányzik a karizmája, verekedéssel, meg nem lehet rendet tartani.

Vadmacs # 2011.04.26. 17:41

Ehhez mit szóltok? Mire lehet számítani? Bírósági meghallgatás lesz nemsokára, kérem adjatok tanácsot! A rendőri jelentést írtam be:
"Jelentem, hogy 2011. 02. 28. napon telefonon keresztül bejelentést tett B. E lakos aki elmondta, hogy a mai napon a bejelentését megelőzően értesítette őket a XY szakiskola igazgatója aki közölte vele, hogy fiát BJ-t (17 éves) a történelem tanára az óra közben egy alkalommal orron ütötte mely során 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Ezt követően 14 óra 00 perckor megjelentem a szakiskolában ahol szóban hallgattam meg
BE …..
….lakost, aki kérdésemre elmondta, hogy a bejelentést megelőzően telefonon értesítették az iskolából, hogy a fiát a történelem tanár megütötte óra után. Mivel a benti napon a reggeli órákban már a korábbi sérelmek miatt vettek fel jegyzőkönyvet az iskolában, mivel elmondása szerint provokálta a gyerekét a történelemtanár azzal, hogy az órán mindig le akarta járatni a többiek előtt. Mást az üggyel kapcsolatban elmondani nem tudott.

Ezt követően hallgattam meg
B J …
… aki kérdésemre elmondta, hogy a benti napon a történelem óra után a szünetben 12 óra 15 perckor amikor odamentek a tanárhoz mert azt látták, hogy egy diktafon van a padjában és azt le szerették volna fotózni. Amikor odamentek akkor egy alkalommal BJ orrba verte a bal keze külső részével, de ekkor külsérelmi nyom nem keletkezett rajta illetve orvosi ellátást nem igényelt. Az elmúlt hetekben több alkalommal kiabált vele a tanár de tettlegességig még nem fajult az ügy.
Mást az üggyel kapcsolatban elmondani nem tudott.

Ezt követően írásban nyilatkoztattam B J ……lakost, B E …. lakos törvényes képviselője jelenlétében miszerint kívánja az eljárás lefolytatását könnyű testi sértés miatt ….lakossal szemben.

Ezt követően szóban hallgattam meg

…aki kérdésemre elmondta, hogy a benti napon a 10/2-es osztályban tartott órát a 106-os tanteremben és az órát a tanulók folyamatosan zavarták bekiabálásokkal és ettek órán . Az óra végén felálltak a diákok és odagyűltek köré és ki akarták húzni a tanári asztal fiókját azzal az indokkal, hogy abban van egy diktafon, és azt le akarják fotózni. Ekkor felállt és H Gy megbökte a vállát azért, hogy figyeljen rá, de ez figyelem felhívó szándékkal történt, V V a hátánál akart elmenni és akkor meglökte de ez se támadó jelleggel történt. B J le akarta fényképezni a fiók tartalmát ekkor el akarta lökni a kezét, hogy ne fotózzon de nem sikerült mert elkapta a kezét, ezt követően BJ neki akart menni de lefogták az osztály társai, ekkor kiment a teremből.
Mást az üggyel kapcsolatban elmondani nem tudott.
Ezt követően szóban hallgattam meg
SJ …
…aki kérdésemre elmondta, hogy a benti esetet nem látta de viszont tud arról, hogy a történelem tanár és a 10/2-es számú osztály néhány tanulója között feszült a viszony, illetve arról is tud, hogy BJ nincs jóban és provokálja azzal, hogy folyamatosan hátrányos helyzetbe hozza. Mást az üggyel kapcsolatban elmondani nem tudott.

Ezt követően szóban hallgattam meg VV….illetve HGy …. akik egybehangzóan elmondták, hogy történelem tanár egy alkalommal BJ-t orrba ütötte a bal kezével amikor odament lefotózni a tanári asztalban lévő diktafont.
Mást az üggyel kapcsolatban elmondani nem tudtak.
"
Adatokat kitöröltem, a rendőri jelentésben foglaltak nem állják meg teljesen a helyüket, az állítólagos tanúk támadó szándékkal mentek neki....


Üdv néktek

_Wasp_ # 2008.03.28. 21:22

van esélye.

azonban leültetni nem fogják a testvért, ha erre gondoltál volna.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kiara9 # 2008.03.28. 19:42

Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott eset: Két felnőtt testvér összeveszett, melynek kapcsán a kb 100 kg-os férfi úgy pofon ütötte a 40 kg-os nővérét, hogy az ennek hatására a székről leborult a földre, beverte a fejét enyhén. Kihívtuk a rendőrséget, aki felvette a jegyzőkönyvet. Aki bent volt a szobában az egy 80 éves néni, a nő anyukája, azt nyilatkozta, hogy ő már nem tudja mi történt, valóban soha nem emlékszik semmire már 5 perc múlva sem. Aki még a helyszínen volt az a 3. testvér, de ő kiment, mikor elkezdtek veszekedni. Tehát ő sem látott semmit. A rendőr tanácsára elmentünk, és felvetettünk orvosi látlelelet, amelyen fülsérülés, agyrázkódás gyanu, és karon levő véraláfutás szerepel, könnyű testi sértésként. Átmentünk a papírral a rendőrségre, ahol közölték, hogy vigyük be a bíróságra.
Kérdésem: van-e esélye a nőnek a bíróság előtt, hogy a férfi kapjon valamilyen büntetést?
Mert közölte a rendőr, hogy azonkívül, hogy a látlelet 3600 Ft volt, még illetéket is kell fizetni a bíróságon. És most nem tudjuk, egyáltalán van értelme a dolognak, vagy nincs.
Aki tud, szívesen fogadnék bármilyen hozzászólást.

Főlökött # 2008.02.24. 17:51

Tisztelettel

Téli szállás ???? Itt a tavasz :)))))))Nyári lakról kell már beszélni, s az igazságszolgáltatás kerekét ne is említsem. Vagy más 2009 re apellálunk ???? Aha.

Mile - úgy, ahogy írva vagyon. A hölgynek bizonyítási kényszere van. Ha nincs egy jó típusú hamis tanúja és tényleg nem mi voltunk, nincs mitől félni. Megjelenni idézésre, költségtérítés eszközlését kérni.

Max. utána helybehagyni ( elpazarolt idő miatt ), de úgy, hogy senki ne lássa és a Bp.-i telefonkönyvvel, mely nem hagy nyomot :)))))ha alaptalanul vádaskodik, s sok a ráérő szabad ideje.

----------------
  • Löki
moby # 2008.02.20. 08:46

Az ártatlanságodat nem neked kell bizonyítani, hanem a magánvádlónak kell a bűnösségedet. Ha nem Te követted el, nem kell aggódnod. Ha Te voltál, akkor is neki kell bizonyítania egyrészt azt, hogy Te megütötted, másrészt hogy volt lila folt (enélkül csak tettleges becsületsértés), harmadrészt hogy az előbbi kettő között okozati összefüggés van. A Te bizonyítékaid pusztán abban az esetben bírnak relevanciával, ha a magánvádló alaposan valószínűsíti a fentieket, ekkor fontos neked, hogy bemutasd azokat a tényeket, amik kizárhatják a bűnösségedet (pl. hogy abban az időpontban, amikor a cselekmény a magánvádló állítása szerint történt, Te nem is voltál ott). Az áttételre pedig azért került sor, mert a bíróság elfogult lehet, nem várható el ugyanis attól a bíróságtól, ahol a magánvádló hozzátartozója dolgozik, hogy abban az ügyben pártatlan ítéletet hozzon, vagyis ez éppen a Te érdeked.

_Wasp_ # 2008.02.19. 10:57

Milegyenmár

... és ezzel megvalósítod a hamis vád alapesetét. Kiváló stratégia a téli szállás megszerzésére.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.19. 07:45

Ne hisztizz!

Milegyenmár # 2008.02.19. 06:28

Tehát ha valakire irígy vagyok valakire akkor részegen elesem , lesz a karomon egy kék folt és magánvádas eljárást indítok a bíróságon ellene, mert azt mondom hogy meglökött az akire irígykedem. Ha a lányom a bíróságon dolgozik ez minden gond nélkül kivitelezhető, mert ez az ország olyan korrupt, hogy csak na. Hogy ez a politikai életben hogy nem harapózott még el, lehet a kotmányváltást is el lehetne vele érni.

ObudaFan # 2008.02.18. 20:30

Lehet, magánvádas bűncselekmény. A lila folt, az könnyű testi sértést alapoz meg, ha te okoztad. Addig vagy köteles oda járni, amíg idéznek. A költségeid megtérítését követelheted.

Milegyenmár # 2008.02.18. 20:23

A volt szomszédasszonyom aki agybeteg könnyű testi sértés miatt azért citál bíróságra mert állítása szerint meglöktem a lépcsőházban, és ebből kifolyólag lett egy kék folt a karján.
Ez nem vicc egyébként?
Mivel a helyi bíróságon dolgozik egy "rokona" áttették az ügyet egy tőlem 200 km-re lévő városba.
Meddig vagyok köteles oda utazgatni?
Nekem kell még védű ügyvédet is fogadnom, mert tanú és minden bizonyíték nélkül ilyen baromsággal bíróságra lehet fordulni?
Mit vagyok köteles ott mondani egyáltalán, és mi ez a könnyű testi sértés?
Az van a papíron, hogy a pípirokat amivel az áratlanságomat (????) tudom bizonyítani vigyem megammal. A papirokat egyik bíróságról amásikra nem bírják átküldeni?
Ha a vasutassztájk miatt nem tudok lemenni legközelebb előállítanak?
A bíróság így vonja el a kapacitását a tényleges ügyekről?
Micsoda baromság ez?