Hivatalos személy által elkövetett közokirat hamisítás


Szomorú örökös # 2018.09.26. 18:36

Stage

Nem ér az egész vas annyit, amekkora teher van mögötte. És nem fogja a végrehajtó levenni róla a tilalmat.

Mint írtam, a hatóság bármikor értékesítheti és akkor még mindig marad tartozásod feléjük, ha valóban ilyen keveset ér.

Ez nekik mindképp egy sakk matt, behajtani nem tudják a tárolást, az autót nem értékesíthetik.

Ebben ne legyél annyira biztos. Az autót lazán eladják, a tárolást be fogják rajtad vasalni végrehajtó útján.

Hülyeséget csináltak.

Nem-nem, azt te csináltad, amikor műszaki nélkül kint hagytad az utcán.

Meg volt a köztereseknek a mobil számom egy másik intézkedés miatt, csak fel kellett volna hívniuk, hogy menjek az autóhoz, különben 10 percen belül elszállítják....Egyébként, ha nyilvántartásban szerepel a mobil telefonszáma a tulajnak, akkor kötelesek sms-t küldeni, mielőtt elszállítják. Ezt rendelet szabályozza.

Na ja, csak az a jogszabály nem azt írja, hogy amennyiben egyszer betelefonáltál nekik, akkor azt a számot mentsék el, hanem azt szigorúan regisztrálni kell náluk a rendszámhoz, a nevedhez. Akkor valóban jelzik, hogy negyedórád van kb. a kocsihoz érkezésre. És persze nem árt tudnod, hogy attól még a bírságot megkapod, csak éppen nem viszik el.

Így szól a törvény:

4. § (1) Az intézkedés végrehajtása során úgy kell eljárni, hogy a járműben sérülés vagy egyéb károsodás ne keletkezzen.

(2) Az intézkedés megkezdésekor az üzemben tartó személyének megállapítása céljából a járművet ellenőrizni kell a közúti közlekedési nyilvántartásról szóló törvény alapján vezetett nyilvántartásban.

(3) Ha a nyilvántartás tartalmazza az üzemben tartó rövid szöveges üzenet fogadására szolgáló elérhetőségét vagy telefonszámát, akkor egy alkalommal meg kell kísérelni az üzemben tartó értesítését az intézkedés megkezdéséről.

(4) Ha az üzemben tartó a (3) bekezdés szerinti értesítésre adott válaszában jelzi, hogy 15 percen belül a helyszínre érkezik, és a járművet eltávolítja, akkor az intézkedést fel kell függeszteni. Ha ez az időtartam eredménytelenül eltelt, az intézkedést folytatni kell.

Vadsuhanc # 2018.09.26. 18:04

Nem pontos napra és órára gondoltam.

Stage # 2018.09.26. 17:40

Az egész elszállítás amúgy egy politikai téma. A kocsi közelében működő nemzeti dohányboltos rendelte meg ezt a szolgáltatást, azért vagyok pipa. Vadsuhanc, miért kérdezed? Nem tudom, de ha megmondod miért fontos ez és én is fontosnak gondolom, akkor utána nézek.

Stage # 2018.09.26. 17:38

Nem bank. Nem ér az egész vas annyit, amekkora teher van mögötte. És nem fogja a végrehajtó levenni róla a tilalmat. :D Ez nekik mindképp egy sakk matt, behajtani nem tudják a tárolást, az autót nem értékesíthetik. Hülyeséget csináltak. Meg volt a köztereseknek a mobil számom egy másik intézkedés miatt, csak fel kellett volna hívniuk, hogy menjek az autóhoz, különben 10 percen belül elszállítják. Ennyi lett volna az egész. Megbeszélhettük volna, hogy adjanak némi haladékot amíg elintézem a kocsi máshová, -magánterületre- történő szállítását. Egyébként, ha nyilvántartásban szerepel a mobil telefonszáma a tulajnak, akkor kötelesek sms-t küldeni, mielőtt elszállítják. Ezt rendelet szabályozza.

Vadsuhanc # 2018.09.26. 17:37

Kedves Stage!

Mikor történt ez az eset ( elszállítás ) és Téged mikor hallgatott ki a kerületi Rendőrkapitányság tanúként?

Szomorú örökös # 2018.09.26. 17:31

Stage

Nem tudják értékesíteni, elidegenítési és terhelési tilalom van rajta

Az csakis rád vonatkozik, hogy nem értékesítheted csak úgy, de rájuk nem, mivel ők hatóságnak számítanak. Ha hiteles a kocsi, akkor ne aggódj, meg fogják oldani. Értékesítik és a bank lesz az első, akit kirendeznek belőle. Te meg azt kapod meg, ami marad, ha egyáltalán még marad belőle lóvé. De az a gyanúm, hogy inkább tartozás fog még maradni belőle, mivel műszaki nélkül nehéz lesz jó áron eladni.

Érdekes, ha banki hitelből veszed a házad és mondjuk NAV tartozásod van, akkor ők is elárverezik a házat a fejed fölül, a bankot kirendezik belőle, mint hitelezőt és a többit meg jó esetben megkapod belőle. De ők se piaci áron szokták mindezt elkövetni...

Stage # 2018.09.26. 17:22

Nem tudják értékesíteni, elidegenítési és terhelési tilalom van rajta :DDD

Stage # 2018.09.26. 17:21

Vadsuhanc: arról beszélek.

Vadsuhanc # 2018.09.26. 17:08

Kedves Szomorú örökös!

..."Ellenkező esetben szerintem simán ki is vonhatják a forgalomból - ha esetleg ez eddig még nem történt meg...”"

Az hagyján... de értékesíthetik is......

Szomorú örökös # 2018.09.26. 17:05

Stage

Attól hogy esetleg elmarasztalják a köztereseket, még ne reménykedj, hogy téged meg fognak dícsérni, amiért közterületen műszaki nélkül tároltad az autódat. A történet ugyanis innen kezdődött. Tehát az ő tettük még nem mentesít a jogszabály megsértése alól, amit te elkövettél. A tény, hogy műszaki nélkül nem szabad közterületen tárolni semmilyen gépjárművet. Tehát az sem kizárt, hogy bár elmarasztalják őket, de te ennek ellenére csak akkor kapod vissza a járművedet, ha a jogszabályban előírt tételeket leperkálod nekik. Ellenkező esetben szerintem simán ki is vonhatják a forgalomból - ha esetleg ez eddig még nem történt meg.

Vadsuhanc # 2018.09.26. 17:04

És mi van a rendőrség nyomozást megszüntető határozata ellen tett panaszoddal?

Stage # 2018.09.26. 16:46

Azt hiszem befogadta az ügyész a panaszomat. Vádelőkészítés van szerintem, ilyenkorra már rég meg szokott jönni a megszüntetőről a végleges döntés. Ha jól rémlik, három napja van dönteni mit tesz. Lehet, hogy lényeges körülménynek gondolja az ügyész is az intézkedés helyszínének hamisan feltüntetését az okiratban.

Szomorú örökös # 2018.09.26. 16:00

F.Laca

És akkor mi van? Ha az igazság tényleg bebizonyosodik (és mint írtad), akkor bizony az illető az összes rágalommal és becsületének mindenféle rendű-rangú megsértésével együtt valójában elmehet simán egy időre a sittre!

1. Ahhoz először perdöntő bizonyítékokkal kell előállnod, de egyelőre ezek csak számodra minősülnek annak, mivel bíró még nem látta őket, csak egyedül te gondolod, hogy igazad van. De hát mi is jár annak, akinek igaza van? a szája...ez most is bebizonyosodott! Innen kezdve egy kalap hajítófát sem érnek. Hogy miért is? Mert te kb. így állsz hozzá: „Ülök - és várok...” Ha pedig valami csoda útján eljutnak a bíróság elé, de ott sem minősülnek „perdöntőnek”, akkor azokkal a hatalmas bizonyítékokat tartalmazó papírokkal akár a WC-t is meglátogathatod. Bár szerintem akár kezdheted is. ;-)

Ott aztán ellehet a saját becsületével

Neki lesz, no de neked utána mi marad? Egy papír, hogy becsületsértésben elítéltek. Jó esetben megúszod egy kis próbára bocsátással, rosszabb esetben járhatsz havonta a pártfogóhoz, hogy jó kisfiú voltál a hónap során, még rosszabb esetben sérelmi díjat ítélnek meg a közös képviselőnek...és ne aggódj, azt ő kapja a saját zsebébe, nem a társasház. Mellesleg ha próbaidő alatt tovább mocskolod vagy bármi más törvényelleneset elkövetsz ellene - vagy bárki más ellen - akkor már súlyosabb büntit is kaphatsz, akár le is csukhatnak.

Ha már ennyire azt hiszed, hogy ő egy bűnöző, akkor csak hajrá, legfeljebb előbb-utóbb te leszel az, és még hivatalos papírod is lesz róla.

Szomorú örökös # 2018.09.26. 05:03

F.Laca

Bőven elég, ha az érintett házban tudnak róla. Meg persze az a néhány ügyvéd, amely foglalkozik a témával.

Mivel itt folyamatosan gyalázod a közös képviselőtöket, ez az állítás már bőségesen megbukott. Hogy is szokta mondani a rendőrség? Nyomozati szakaszban nem adhatnak ki információkat. Te nagy valószínűséggel pont ezt teszed. Mellesleg az igazad nem bizonyított, tehát javaslom, hogy inkább ne teregesd ki tovább a történetet, mert a végén még rosszul jöhetsz ki belőle. ;-)

Mivel pedig neveket én soha sehol sem említek, lehet bátran mondani azt reá - a téma teljes egészében "ismeretlen elkövető elleni".

Mivel a sajátodat nem sikerült eltitkolni - mint ahogy az IP címedet se tudod - így eléggé gáz. És mivel többször is említetted, hogy a saját közös képviselődről írsz, így egyértelműen beazonosítható az illető. Bőven elég, ha a házból bárki ezt elolvassa - vagy akár maga az érintett közös képviselő, akinek felhívják rá a figyelmét - és te ott fogsz állni a korlátnál, mint vádlott.

Többek szerint pedig az "úr" hamarabb megy sittre mint én

Csak azok a „többek” nem gyalázzák nagy nyilvánosság előtt az illetőt. Mellesleg engem anno az ügyvédem arról tájékoztatott, hogy még akkor is lehet rágalmazás, becsületsértés, ha az állításomról bebizonyosodik, hogy igaz. Szóval továbbra is azt javaslom, hogy állj le, mert megütöd a bokádat.

Szomorú örökös # 2018.09.25. 18:22

F.Laca

Én csak eléggé közismert és nagyon általános tényeket ismertetek

Érdekes, itt rajtad kívül ezekről senki nem tudott semmit, tehát még a végén kiderül, hogy mégsem annyira „közismert”. Viszont a lényeget mégis elfelejted:

Rágalmazás Btk. 226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

  1. aljas indokból vagy célból,
  2. nagy nyilvánosság előtt, vagy
  3. jelentős érdeksérelmet okozva

követik el.

Szerintem éppen te itt a 2/b pontot is simán kimerítetted.

Szomorú örökös # 2018.09.25. 18:18

F.Laca

ilyenekkel nálunk már a közös képviselő is bepróbálkozott

Nyilván nem alaptalanul. Ha sokáig áskálódsz ellene, akkor nyugodj meg, meg fogja lépni azt, amit beígért.

én utoljára mozigépész tanfolyamot ezeddig a honvédségnél láttam

No látod, ennyi kettőnk között a különbség, én ott is maradtam jó fiú és egyszer sem sikerült bekerülnöm.

Bizony, bizony elég bizonyíték összejött arra

Hogy elítéljenek, ahhoz már sok is. De ha csak ülsz és vársz, akkor nem lesz bajod, azonban ha tovább kavarod itt ellene a sz@rt, akkor nem úszod meg, az tuti.

Szomorú örökös # 2018.09.25. 16:10

Stage

Oké, belövi a fórum alapján az ip címet, kiadja a szolgálató melyik előfizető nevén van. És? Hogy fogja bebizonyítani azt, hogy Ő ült a gép előtt, ő ütötte le a billentyűn az entert, és nem egy családtag?

Az illető - mint írtam - saját nevének rövidítésével regisztrált ide, ráadásul többször is elismerte, hogy a saját közös képviselőjéről állítja azt, amit. Innen kezdve tök mindegy, miről beszélünk.

Elég esélytelen, ha csak nem olyan hülye, hogy vallomást tesz, és ő maga ismeri be a bírónak hogy hibázott

Hát pedig az az egy esélye van, hogy megússza...bár először úgysem a bíróságon kell beismernie, hanem a rendőrségen, aki a nyomozást végzi. De tudod, ha ezt mind letagadja a hatóság előtt, amit itt állított, akkor szokták úgy nevezni az ilyen illetőt, hogy gerinctelen patkány, aki ha szorult helyzetben érzi magát, akkor azt hiszi, a tagadással megúszható a történet. És főleg eléggé gáz, ha még ráadásul egyedül is él, ez pedig nagyon gyorsan rá tereli az összes gyanút és csak súlyosbítja a saját helyzetét. ;-)

Egyébként okos ember ilyet nyilvános internetező helyen végez, azaz beül egy publikus wifivel rendelkező helyre és ott követi el, vagy járva az utcát keres egy olyat, ami nincs levédve, mert ott aztán végképp nem lehet megfogni. De nem akarok hozzá ötleteket adni. :-)

Stage # 2018.09.25. 14:39

Neeeem, kösz. :P

alfateam # 2018.09.25. 14:37

Talán ha előbb elolvasnád....

Stage # 2018.09.25. 14:32

Az hogy jön ide?

alfateam # 2018.09.25. 14:32

bizonyíthatóság problémája. Oké, belövi a fórum alapján az ip címet, kiadja a szolgálató melyik előfizető nevén van.

Olvasd el a fórum szabályzatot...

Stage # 2018.09.25. 14:24

Én értem, hogy mit mondasz, ha azonosítható személyt rágalmazunk az problémás. De ebből a konkrét bejegyzéséből én nem tudtam megállapítani melyik társasház közös képviselőjéről beszél, és így a nevét sem tudhattam. Tehát nem rágalmazott senkit, elhiszem hogy a korábbi posztjai aggályosak, de attól még tényleg lehet csibész a közös képviselő, és a csibészek ellen meg joga van harcolni. A másik a bizonyíthatóság problémája. Oké, belövi a fórum alapján az ip címet, kiadja a szolgálató melyik előfizető nevén van. És? Hogy fogja bebizonyítani azt, hogy Ő ült a gép előtt, ő ütötte le a billentyűn az entert, és nem egy családtag? Elég esélytelen, ha csak nem olyan hülye, hogy vallomást tesz, és ő maga ismeri be a bírónak hogy hibázott. A közvetett bizonyíték, hogy arról a címről érkezhetett a poszt, nem elég valakinek az elítéléséhez. szerintem.

Szomorú örökös # 2018.09.24. 14:53

Stage

Vitatkoznék! Az, hogy ő azonosítható az egy dolog. A "megrágalmazott?" fél viszont nem az

Ne vitatkozz inkább, mert én már sajna egyszer régen voltam részese ilyen történetnek. Azon a fórumon mindenki „azonosítóval” regisztrált, azaz nem név alapján. Én állítottam valamit - bevallom, hülyeség volt - az egyik fórumozóról, aki ezért magánindítvánnyal feljelentett és bizony ott álltam a bíróság előtt. Igaz az ítélet az egésznek a súlyát is mutatta, még csak priuszom se lett miatta - talán már az őrzött iratok között sincs meg ez a történet - de nem név szerint rágalmaztam meg az illetőt, mégis felkutattak érte és megállta helyét a vád, majd bűnösnek mondtak ki. Igaz az az illető anyagilag is le akart húzni ezzel, de az már nem sikerült neki, elhajtották. Azóta hidd el, nagyon meggondolom, hogy kiről mit írok le nyilvánosan. És ezért is írom azt, amit, azaz próbálom normális útra terelni azt, aki itt bárkit megrágalmaz.

Amit itt egyik-másik fórumtárs megenged magának, az simán megüti a rágalmazás mércéjét. És ne feledd, az a személy, akiről beszélünk, gyakorlatilag a saját közös képviselőjét - no meg a lakótársait - rágalmazza minden jogalap nélkül folyamatosan. Ergo akár csoportosan, akár egyenként is simán feljelenthetik érte, ha bárki magára ismer a történetben. De hát ezt valakinek az érdekeltek közül végre meg kellene lépni és akkor hátha kicsit letörnek a szarvai.

Stage # 2018.09.24. 14:25

Vitatkoznék! Az, hogy ő azonosítható az egy dolog. A "megrágalmazott?" fél viszont nem az. Legalábbis ebből a bejegyzéséből biztosan nem.

Szomorú örökös # 2018.09.24. 05:32

Stage

Akkor követne el rágalmazást a kérdező, ha a konkrét bejegyzéséből, a konkrét személy név szerint vagy más módon (pontos cím) azonosítható lenne.

Mivel a kérdező volt olyan amatőr, hogy nem egy beazonosíthatatlan névvel regisztrált ide, így simán belefér, hogy rágalmazássá minősüljön. Mellesleg ez a bizonyos kérdező nem először teszi ezt, hanem minden egyes lehetőséget megragad eme bűncselekmény (nem szabálysértés) elkövetésére. Szóval az ilyen megjegyzésekkel sokkal óvatosabban, ha nyilvánosan teszed, bár téged jóval nehezebb lenne beazonosítani szerintem.