Hivatalos személy által elkövetett közokirat hamisítás


Szomorú örökös # 2018.10.01. 15:40

F.Laca

erre mifelénk egy teljesen másik autóról (a rendszám alapján), s a lenyomozott tulajdonosáról írtam!

Hol írtál erről egyáltalán korábban?
Ide fórumozók járnak, nem gondolatolvasók. :-D

Szomorú örökös # 2018.10.01. 15:39

F.Laca

Micsoda?
Vegyes gyümölcs pálinka?

Már megint az a fránya szövegértelmezés, hogy még egyetlen mondatot sem vagy képes felfogni:

Én ezt írtam: már bőven megütötted a fenti jelzőt

A vegyes gyümölcspálinka ital és nem jelző!
Szerintem most hagyd abba az ivást, vagy az írogatást...vagy mindkettőt! :-)

Szomorú örökös # 2018.10.01. 15:37

F.Laca

azt én valójában lazán leszarom

Ilyet intelligens ember nem ír nyilvános fórumba!
Quod erat demonstrandum!

Szomorú örökös # 2018.10.01. 15:35

F.Laca

Kispofám!...

Úgy gondolom, soha nem őriztünk együtt kecskét, hogy ezt a hangnemet megengedd magadnak sem velem, sem mással. Azt hiszem attól még, hogy önkéntes főokosnak tartod magad itt a fórumon, még lehetsz tisztelettel a többi fórumozó felé. Azonban te már többször is átlépted ezt a küszöböt sajnos. És senkivel szemben nem engedheted meg magadnak, hogy „leküldheted gyufáért”, meg hasonló nagyképű lenéző szövegek. Attól, hogy egy vén trotyli vagy, még lehetsz intelligens, utóbbi ugyanis tanulható folyamat, nem a születéssel alakul ki automatikusan. A bunkóság sem a korral jár, de félek, hogy te ezt már fiatalkorodban elsajátítottad és inkább már egyre súlyosabb a helyzet. :-O

Szomorú örökös # 2018.10.01. 15:02

F.Laca

Agyilag elég zokni lehetsz!

Én csak lehetek, de max. akkor, ha a te utadat járom. :-D

Ne keverd már az almát a körtével ... legfeljebb csakis pálinkánál. Aztán persze Vegyes gyümölcs lesz belőle.

Te, aki folyamatosan piáról beszélsz, szerintem már bőven megütötted a fenti jelzőt,
azaz te már nem csak lehetsz, hanem már régen az is vagy! :-)

Szomorú örökös # 2018.10.01. 14:59

F.Laca

Három helyről lett lekérdezve, és mindhárom helyen az volt rá a válasz - KI VAN VONVA A FORGALOMBÓL!

Már megbocsáss, de aki szövegértéssel küzd, az nem én vagyok. Kezdettől fogva követem ezt a témát és nem csak a közepén kotyogok bele értelmetlen hülyeségeket leírva.

Ez volt a kérdező első posztja:

Stage 2018.09.18. 21:58
Üdv. A közteresek elvitték az autómat, mert nem volt rajta műszaki.

Utána később ismét ugyanazt ismételte:

Stage 2018.09.20. 00:30
Volt rajta rendszám, műszaki viszont nem. A helyi rendelet szerint ez így érvénytelen hatósági jelzés, nem állhat közterületen, illetve állhat, 10 napig, vagy utána is ha fizetek napi 4200 forintot de ezt igazolni kell.

Tehát a jobb vagy a bal kisujjadból szoptad ki, hogy ez a jármű ki van vonva a forgalomból? :-)

Szomorú örökös # 2018.10.01. 04:35

F.Laca

Képzeld csak el azt a tényt, hogy a lakcímkártyával igazoltan helyben lakóknak az autójukkal leparkolni - nálunk a kerület összes közterületén! - INGYENES!. Akár hiszed, akár nem!

Mondom én, hogy nettó hazugságot állítasz. Meglepődnék rajta, ha még a megállni tilos és a várakozni tilos tábla hatálya alatt is ingyen várakozhatnának a kerületed lakói csak azért, mert oda szól a lakcímkártyájuk. :-)

És akkor még egyszer: nem a befizetett gépjárműadó dönti el, hogy te ott ingyen várakozhatsz, hanem az oda szóló lakcímkártya. Te előbbit állítottad, ami megint nettó hazugság.

elképzelhető, hogy annak is csak nemfizetés okán lett kivonva a kocsija a forgalomból, így a rendszáma rajta volt!

Ha figyelmesebben olvasnád a hozzászólásokat, akkor láthattad volna, hogy nem ki lett vonva a forgalomból, hanem szimplán nincs rajta műszaki vizsga. Ez esetben hiába van rendszáma a gépjárműnek, közterületen akkor sem tárolhatod végtelenségig, hanem csak néhány napig. Utána felszólítanak és ha akkor sem viszed el zárt helyre az járművet, akkor ezt ők teszik meg - persze jó pénzért. Sőt ha nem jelentkezik a kocsijáért, akkor értékesíteni fogják és ezt a tulajdonos maximum csendben tűrheti, mást nem tehet ellene. És teljesen jogszabályszerűen teszik mindezt! Még ha ez neked nem is tetszik.

Szomorú örökös # 2018.09.30. 18:35

F.Laca

nálunk a lakóhelyen a helyi önkormányzatnak az erre a célra létrehozott weboldalán kell igazolni az eredeti helybenlakást (lakcímkártya szám), és a súlyadó befizetést igazoló csekk nélkül bizony a parkolási engedély az egyáltalán NEM JÁR!

Ne keverd a szezont a fazonnal! Nyilván a lakcímet igazolni kell, mert anélkül bármelyik sarki fűszeres is kérhetne csak úgy, bemondásra. Viszont te azt állítottad, hogy a gépjárműadóért cserében parkolhatnak, ami nettó hazugság! A parkolási engedélyt - ami csak kedvezményes díjú, de nem ingyenes - azért kötik ehhez, mert azt szeretnék, hogy rendben legyen minden autónak a kötelező fizetnivalója. Ha nem fizeti be a súlyadót, akkor mellesleg egyébként is rövid úton kivonják a forgalomból és akkor úgy jár, mint Stage fórumtárs autóroncsával együtt.

Szomorú örökös # 2018.09.30. 16:29

Stage

Ingóságom nincs, munkabérből nem tudnak tiltani és öt év múlva ha nincs végrehajtási cselekmény elévül

Viszont arra is felkészülhetsz, hogy sem bankszámlád, sem befektetésed nem lesz ezalatt az idő alatt, mert folyamatosan zárolják az összeset, azaz egy huncut ganyi vasat se tudsz ezekről kivenni.
Kérdés: miből fogsz ezalatt megélni?

De hát akkor őszintén kimondom: így viselkedik egy igazi gerinctelen élőlény (szándékosan nem embert írtam) aki inkább a hatóságokkal packázik ahelyett, hogy megoldaná a problémát, amivel támadják.

Stage # 2018.09.30. 12:18

Nagy összegben erre ne fogadj. Ingóságom nincs, munkabérből nem tudnak tiltani és öt év múlva ha nincs végrehajtási cselekmény elévül.

drbjozsef # 2018.09.28. 06:34

Azt is.

Szomorú örökös # 2018.09.27. 20:07

Stage

tőlem egy forintot nem fognak látni, amit pedig értékesítősből "szereznek" pénzt költsék kemóra.

Kár, hogy így állsz hozzá, mert nagyot fogsz szívni. Ez nem „hagyatéki hitelezői igény”, amiért csak az „örökség” mértékéig felelsz. Ez adók módjára behajtható tartozás lesz, amit bevasalnak, erre jobb, ha felkészülsz. Ami miatt elidegenítési tilalom van rajta, azzal te egészen pontosan tartozol valakinek, tehát azt követelni fogja rajtad, amennyiben az értékesítés nem fedezi.

Stage # 2018.09.27. 17:18

Vadsuhanc idén, nem túl régen. Kösz oligaliga korrekt a válasz. Akkor váljon egészségükre az értékesítés, tőlem egy forintot nem fognak látni, amit pedig értékesítősből "szereznek" pénzt költsék kemóra.

Szomorú örökös # 2018.09.27. 16:37

F.Laca

a főváros kerületeiben az ott helyben lakóknak (akik a gépjárműadót oda fizetik be) mindenféle ilyen kedbvezmények járnak

Ez mindenütt így működik - nálunk is - hogy ha ott laksz egy parkolási övezetben, akkor kedvezményes parkolóbérlet jár neked, de csakis oda, abba az utcába, ahol laksz, bárhol máshol már csak piaci alapon állhatsz meg. És nagyon rosszul tudod, ez nem az oda befizetett gépjármű adó miatt van így.

Vadsuhanc # 2018.09.27. 15:59

Társasházak saját parkolóját tekintve feltétlenül.

.."mindenféle ilyen kedbvezmények járnak!.."

Pontosan milyen kedvezmények és ezeket a kedvezményeket milyen jogszabály biztosítja?

Vadsuhanc # 2018.09.27. 15:14

Kedves Stage!

Szóval mikor hallgattak ki Téged a közterület felügyelők ellen tett feljelentés kapcsán?

oligaliga # 2018.09.27. 13:05

Ugyanazt mondjuk másként.

alfateam # 2018.09.27. 13:01

Az elkobzásnak is értékesítés a "folytatása"

oligaliga # 2018.09.27. 12:52

alfateam

Az csak ok, a hatósági árverés már okozat... :)

A kérdező jobban tenné, ha inkább megoldaná az autó sorsát, ahelyett, hogy a hatóságokat csuklóztatja.

alfateam # 2018.09.27. 12:49

A Btk.-is beidézheted az elkobzást...

oligaliga # 2018.09.27. 12:43

stage

Erősködés helyett:

Ptk., 5:41. (4) A dolog tulajdonának hatósági határozattal vagy hatósági árverés útján való megszerzésével megszűnnek a harmadik személynek a dolgot terhelő jogai, kivéve, ha a hatósági határozattal vagy hatósági árverés útján szerző e jogok tekintetében nem volt jóhiszemű.

Kommentár: „Hatósági határozattal való szerzésmód esetén a tulajdonszerzőnek nem kell vizsgálnia a vagyontárgyra vonatkozó korábbi tulajdonjogot, a tulajdonjog esetleges korlátait, jóhiszeműsége esetén tulajdonossá válik. A szerző által megszerzett tulajdonjog terjedelme nem igazodik a korábbi tulajdonos tulajdonjogának terjedelméhez, illetőleg akkor is tulajdonjogot szerez, ha a hatósági határozat kötelezettje nem volt tulajdonos. A szerző fél általában tehermentes tulajdont szerez, a vagyontárgyat terhelő jogok megszűnnek.

alfateam # 2018.09.27. 12:25

Elvagy tévedve. (megint)

Stage # 2018.09.27. 12:09

Értékesíteni csak iratok nélkül tudja, ha szétbontja, az elidegenítési és terhelési tilalom kiterjed az autó megbontására is. Ha ők ketté vágják és leadják vasba, az zártörés lesz és újabb büntető feljelentést fogok tenni.

drbjozsef # 2018.09.27. 06:32

Az autóst megilleti befizetett adója után a díjmentes, avagy kedvezményes parkolási jog.

Ja, meg az első éjszaka joga, és a pallosjog is.

Szomorú örökös # 2018.09.27. 05:24

F.Laca

Van például az autó, és lejárt neki a műszakija, ám mégis közterületen parkol. - Naés? Ha a helyi önkormányzat befogadta a tulajdonostól a helyi gépjármű súlyadót (ami ugyebár egy jó ideje már inkább teljesítmény-adó), akkor attól kezdve nem tehet ellene, hogy - bár van a kocsin rendszám, de lejárt a műszakija! Egyszerűen semmi köze hozzá. Az autóst megilleti befizetett adója után a díjmentes, avagy kedvezményes parkolási jog. Érdekes módon pont azon a közterületen, ami ugyebár a közé!

"Köszönjük Emese!" :-)

A forgalomból kivont, lejárt műszaki érvényességgel, vagy hatósági jelzéssel – forgalmi rendszámmal – nem rendelkező jármű közterületen, a Fővárosi Közgyűlés 30/2010 (VI.4.) Rendeletének 49.§-a, valamint Budapest Főváros IV. Kerület Újpest Önkormányzat 17/2015 (V.29.) Rendeletében meghatározottak alapján, főútvonalon egyáltalán nem, mellékútvonalon érvényes közterület-használati hozzájárulás nélkül, legfeljebb 15 nap időtartamban tárolható.