személyi jogok megsértése


monalisa1 # 2008.08.06. 20:07

Hidd el másnak is megvan a maga gondja, problémája, így ha mód van rá nem akar részesülni másvalaki szövegén "mosolyogni" - pluszban még.

Pszichiáter véleményét, javaslatát kellene kérni, hogy miként is lehetne a beteg embertársat a rendelésre elkisérni, azaz eljuttatni.

Mert ez a továbbaikra nézve akár jobbítólag is hathat.

Sem Neked sem a férjednek nem lehet könnyű...

Debobe # 2008.08.06. 19:25

Csak egy oldalt mutattam volna,abban név és egyéb nem szerepel,de ha nem akarsz egy jót mosolyogni, hát akkor nem...
A szakorvos egyébként nem hülyeség,főleg ha ilyen volt feleségek zavarják meg a jó alvást.Mint beteget sajnos nem lehet bejelenteni hozzá.Ő pedig nem veszi észre,hogy segítségre szorulna.

Tudod a "gyermek érdekében tette" mondat és a pénz sokmindent megmagyaráz.

monalisa1 # 2008.08.06. 19:01

Szerintem az külön vizsgálandó lenne, hogy az ügyvédje miért "partner" a levelekkel, hiszen mint jogász tudnia- látnia kellene, hogy meddig és nem tovább...

monalisa1 # 2008.08.06. 18:58

Megtisztelő a bizalmad, de elküldés nélkül is elhiszem amit állítasz - alkalmasint inkább kérdezd a szakorvost.

Nekünk is van egy "nehezen kezelhető" rokonunk, úgyszintén nem könnyű vele.

Debobe # 2008.08.06. 18:33

Monalisa

3 éven keresztül az ügyvédjén keresztül küldözgette a mondanivalóját.
"ügyfelem nevében kérem tisztelettel..."
Egyetlen egyszer (1 évvel ezelőtt) ő maga a bírónak írt egy "szép" levelet.Másolatban elküldték nekünk is.
Ha elolvasnád,akkor tényleg csak annyit mondanál: pszihiátriai eset a hölgy. (Hidd el.Ha kisdobos becsület szavadra ígéred,hogy nem adod tovább senkinek,akkor beszkennelem.Csak hogy higgyél nekem.)

monalisa1 # 2008.08.06. 16:51

Persze ha a bíróság nem állítja le, akkor senki se...

monalisa1 # 2008.08.06. 16:50

Debobe

Ha 3 éven keresztül szinte havonta érkezett újabb és újabb irásbeli zaklatás stb., akkor az kellő bizonyítékul szolgálhat a jogsértés elkövetésére - és mint ilyen a feljelentésre -, tehát vélem nem szükséges a jegyzőkönyv kért kiigazítása, amit aztán a bíróság vagy megtesz vagy nem.

A továbbiakban vélhetően már hetente fognak jönni a kéretlen levelei...

Szóval neked kell tudni, hogy felveszed-e a kesztyűt és harcba lépsz, vagy a remélt saját békéd érdekében hagyod az egészet a fenébe.

nagymarti # 2008.08.06. 08:55

Azt hallottam, hogy ha állásinterjún a leendö "fönöknek" az az elsö kérdése, hogy egy nönek van e párja, és mikorra terveznek gyerekeket, az már sérti a személyi jogokat? Ez igaz? Csak mert barátnöm eddig amilyen helyekre beadta a jelentkezését, mindegyik fönök megkérdezte. és mivel barátnöm nemrég házasodott, ezért hát gondolom egyértelmü hogy a közeljövöben szeretnének babát, bár ö azt mondta hogy nem. De ettöl függetlenül nem vették fel öt, egyik helyre sem, pedig képesitése lett volna.. Ötlet?

Debobe # 2008.08.06. 06:15

Még egy lényeges:
Ez az írásbeli zaklatás az utóbbi 3 évben szinte havi szintű volt (folyamatos).
Ezért lenne jó,ha a jegyzőkönyvbe belekerülne az ami elhangzott.Viszont a 30 nap akkorra eltelik.

"Én a helyedben hagynám az egészet a fenébe"
Hagyom. Pedig már ez volt az utolsó csepp a pohárban.

monalisa1 # 2008.08.05. 20:25

"Az előző zaklatások írásbeliek voltak." Ez bizonyítható, erre alapozva kell eldönteni a "hogyan tovább" kérdését, mert ami csak szóban hangzott el és nem lett azonnal jegyzőkönyvezve...

A bíróságok még jó egy hétig nyári szabadság miatt gyakorlatilag zárva vannak, a megszokott munkaritmus lassacskán csak majd, ergo "időben" ne várj semmiféle választ.

Én a helyedben hagynám az egészet a fenébe - nyugalmasabb lesz a következő hónapok sora -, legfeljebb ha lesz újabb zaklatás akkor arra már könyörtelenül lecsapnék.

Mindig is voltak-, vannak- és lesznek ideggyenge emberek, valamiképp ki kell tudni kerülni a látóterükből.

Monalisa
laikus hozzászóló

Debobe # 2008.08.05. 19:31

Azért,mert nem akarok mellényúlni. Mégiscsak a tárgyaláson hangzott el az utolsó zaklatás.Jelen volt a bíró, a férjem, a volt feleség és az ő jogi képviselője,valamint a jegyzőkönyv vezető és egy ismeretlen személy,gondolom joghallgató.hangfelvétel nem készült a tárgyaláson. A jegyzőkönyvbe kértük utólagosan az elhangzott kérdések pótlását,de még nem jött válasz.Mi van,ha a másik fél tagadja,hogy ezek voltak a kérdések?(Az előző zaklatások írásbeliek voltak.)
Van még 2 napom,hogy belül legyek a 30 napon és sűrgős átgondolni,hogy megtegyem-e ezt a lépést.

monalisa1 # 2008.08.05. 19:11

Ejnye no, Traffic érdemben válaszolt már azon topicbeli kérdésedre - az miért nem volt elég?!

Debobe # 2008.08.05. 18:32

Kedves Monalisa és ObudaFun!

Szeretném a véleményeteket kikérni a másik témában:

Feljelentés
http://www.jogiforum.hu/forum/21

monalisa1 # 2008.08.05. 17:53

Az érthető, hogy a biztonság az első, de nem lenne célszerübb ha a kamera - vagy akár több is - a bejáratot pásztázná és az ügyfélteret, valamint hátulról az eladót - vagyis a vevő kerülne ott is szembe a kamerával. (A bankokban stb. ekként van, és ha nekik ez megfelelő!...)

ObudaFan # 2008.08.05. 17:15

Hát az attól is függ, hogy mi az indoka annak, hogy éppen feléd néz, mit tartanak meg a felvételből és mennyi ideig, stb.

Vicus012 # 2008.08.05. 10:26

Üdvözlöm!
Szeretném megkérdezni hogy az ha a főnököm bekamerázza az üzletet és a kamera egész nap engem néz akkor az nem személyi jogsértés??Bocsánat ha hülyén fogalmaztam de igy sikerült!!
Előre is köszönöm a válaszát..

mvoros # 2008.07.15. 19:39

Üdvözlöm Önöket !

Segítségüket szeretném kérni.Édesapám sajnos ez év májusában elhunyt.BM nyugdíjas volt,de úgy néz ki a dolog,hogy akkor már nem számít embernek a volt határőr,ha már nyugdíjas.A neki járó végtiszteletet is alig akarták megadni(nem is adták meg csak egy részét),38000Ft-os telefonszámlát bonyolítottam,mire a "focilabdát" megállítottam.Tudomásom szerint Édesanyámnak járna a temetési költség térítés,illetve temetési segély.A "focilabda" megint mozgásban van,vagyis megint a BM dob az ORFK-ra ,majd a humán főosztályra,majd a dandártábornokhoz és így tovább.Édesanyámmal együtt kis nyugdíjasok vagyunk,megélhetési gondjaink vannak,nem értem miért nem adják meg ami jár?
Kérem Önöket legyenek segítségemre!!!!

Köszönöm előre is Tisztelettel mvoros

ObudaFan # 2008.07.15. 18:38

A helyi bíróságon lehet feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen.

Főlökött # 2008.07.07. 15:11

Tisztelettel

"engedélyem nélkül letölti a fotóimat az internetről egy nyilvános oldalról"

Nyilvános oldalról való letöltéshez nem kell engedély. Feltöltéshez igen, ha a feltöltött képeken más is szerepel, akkor főleg.

Javaslom az eljárás megindítását a feltöltő ellen, feljelentés formában, mivel Ő a hunyó, nem a letöltő !
A letöltő azt tölt le, amit akar......kivételekkel, de ez nem tartozik ebbe a kategóriába, max akkor ha a képen 18 év alatti gyermek látható, vagy más borzalmak.....

--------------------
  • Lökött
_Wasp_ # 2008.06.25. 00:05

Szeretném megkérdezni hogy ha valaki az én engedélyem nélkül letölti a fotóimat az internetről egy nyilvános oldalról és azokat bizonyítékként akarja felhasználni a bíróság előtt azzal nem sérti-e meg az én személyi jogaimat??” nem hinném... milyen személyiségi jogra gondolsz pontosan? (ezt úgy kell érteni, hogy NEM!)

Illetve ezért beperelhetem-e?
persze. bárkit be lehet bármiért perelni. Más kérdés, hogy a bíróság helyt ad-e a keresetnek. (lásd az előző pontot)

A képeken más személyek is szerepelnek,az ő jogaikat is sérti?Ők is tehetnek feljelentést?

Ők viszont hogyne tehetnének feljelentést, sőt mi több, pert is indíthatnak nem vagyoni kártérítés megfizettetésére!

Mármint ellened természetesen. hiszen te követted el a jogsértést azzal, hogy az engedélyük nélkül publikáltad a fotóikat, és ezzel ki tudja mit követtél el... (ez ugye a fotók tartalmától függ)

(ha az ismerőseid jóváhagyták a fotók közzétételét, akkor senkinek nem sérült semmilyen joga.)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.24. 21:03

Ugyan. Egyrészt túl sokat nézel a tévében ködevő emberjogászokat, másrészt azt, hogy azok a fényképe
k mire bizonyítékok, mire nem, neked kell tudnod. Mi ugyanis nem láttuk őket, és azt sem közölted, hogy mit szeretnének igazolni velük.

Katic2 # 2008.06.24. 20:44

Üdv!
Szeretném megkérdezni hogy ha valaki az én engedélyem nélkül letölti a fotóimat az internetről egy nyilvános oldalról és azokat bizonyítékként akarja felhasználni a bíróság előtt azzal nem sérti-e meg az én személyi jogaimat??Illetve ezért beperelhetem-e?
A képeken más személyek is szerepelnek,az ő jogaikat is sérti?Ők is tehetnek feljelentést?E­gyálltalán ezt fel lehet használni ellenem a bíróságon?A képeket a tudtom nélkül kinyomtatták és bizonyítékként csatolták!