Online jogi tanácsadás


varszi # 2015.06.09. 11:11

Az autó a sofőr édesapjának a tulajdona az üzembentarto a söfőr vezette az autót.Én utasként voltam az autóban.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.06.09. 11:04

Nem hallgatsz el valamit? Kié volt az az autó? Ki az üzemeltetője?

Arnold94 # 2015.06.09. 09:19

Üdv!
Legyenszives valaki megválaszolni egy kérdést fontos lenne. Ha én az 5 személyes autómmal 3-4 migráns-t (menekültet) Szegeden felveszek és Pesten kirakom őket, pénzért. És esetleg tetten érnek. Úgy mire számíthatok? Pénzbírság, közmunka, felfüggesztett börtön, letöltendő? Előtte teljesen büntetlen voltam. Igazából itt a legfontosabb hogyha más súlyosbító tényező nincs akkor megúszhatom-e elsőre letöltendő nélkül?
Köszönöm szépen válaszát Arnold

varszi # 2015.06.09. 07:39

Üdv.Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki beül egy ittas vezető mellé az autóba és tudott is róla hogy az illető már ivott,közben a sofőr balesetet okozott úgy hogy egy súlyosabb sérült is van,akkor az utasok jogosítványát is elvehetik-e.Esetleg milyen formában vonhatók ők felelősségre az ügyben?
Köszöm.

wers # 2015.05.26. 17:02

Erre úgy leginkább ott az okmányirodában kaphattál volna választ, miért küldték el KEKKH-nak, nem szokás, de oka biztos van. Az viszont biztos, hogy erről kellett kapnod egy végzést, annak indoklásából kiderül, mi az ok. Olvasd el.
Még azt tudom sejteni, hogy a rendőrség nem annak okmányirodának küldte meg, ahol a Z rendszámot kiadták, és azoknak oda kell küldeni, majd a KEKKH fogja az illetékes hivatalt megkeresni. De ez csak találgatás.

atttillla # 2015.05.26. 13:21

Tisztelt Fórumozók!

Èrvényes ideiglenes külföldi forgalmi rendszámmal közlekedtem Magyarországon, elvették a rendszámot illetve a két külföldi forgalmit. Helyesen jártak el? Joguk volt elvenni a forgalmi engedélyt is?

A rendörség elküldte a helyi okmányirodának, a helyi okmányiroda elküldte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának. Ök nekem nem adják vissza, csak a helyi okmányirodának. A helyi okmányiroda azt mondja kifutottam a 15 napos határidöböl.

Sajnos a két forgalmi engedély nélkül nem tudom forgalomba helyeztetni a jármüvet.

Segítségüket elöre is köszönöm!
atttillla

Sherlock # 2015.05.26. 12:10

Azt kérjed, hogy vörösrézben fizessen ki!

Dr.Attika # 2015.05.26. 03:56

Ha az elkövetéskor fk-ú volt azon nem lehet változtatni, mégha később nk-ú lett sem.

Donna333 # 2015.05.25. 20:28

Köszönöm Dr.Attika! Azt még meg kérdezném öntől.hogy ön szerint van valamennyi esélye annak,hogy az Fk.-át levegyék a fiú vallomása után,még most amíg nyomozati szakaszban van a dolog? Előre is Köszönöm!Tegnap rosszul írtam vád még nincs,csak gyanúsítottak!

Dr.Attika # 2015.05.25. 05:42

1-15 büntetési tétel nincs ezen bűncselekményeknél. Hogy mit val a fk. az mindegy, a lényeg, hogy mit tudnak bizonyítani. Ez így a leírtak szerint 5-10-es kategória.

Donna333 # 2015.05.24. 21:21

Üdv! A kérdésem a következő lenne! Az ismerősöm előzetesben van 6 hónapja,új pszichoaktív anyaggal való visszaélés a vád.ez 1-5 tétel.De közben be vádolták a feleséget is,így lett bűnszövetség 2-8 tétel és még plusz a fiát aki akkor még fiatalkorú volt ezért rá nyomták az Fk.-át is,szóval most úgy néz ki a dolog hogy 5-15 tételben van!Tárgyi bizonyíték semmi,csak egy pár tanú akik ellenük beszéltek!Szóval a kérdésem az lenne,hogy ha a fiú beismerő vallomást tenne,hogy ő amit tett azt a szülei tudta nélkül tette stb. akkor az Fk. lemenne az apáról,van ennek esélye??? Bármilyen véleményt és tanácsot nagyon várok! Köszönöm!

Dr.Attika # 2015.05.19. 18:39

Nézze! Elég bagatell a történet, de a büntetés-végrehajtási intézetekben nem csak az elítéltek zakkannak meg, hanem a foglárok is.
Egy védenci beszélőn voltam és ugyanott látogatás is volt. Várom, hogy az őr kiléptessen, de közbe beszél valakivel telefonon és végig kellett hallgatnom. Diszkurzus lényege az volt, hogy a beszélőről visszatérő elítéltnél a foglár egy darab rántott húst talált. Felelősségre vonta az elítéltet, hogy tiltott dolog van nála, aki azzal védekezett, hogy a látogató helységben lévő automatából vette a hozzátartozója a rántott húsos szendvicset és a zsemlét megette, de a rántott húst magánál tartotta a későbbiekre. A fenti foglár arra kérte a lentit, hogy ellenőrizze, hogy valóban van-e az automatában rántott húsos szendvics.

Szilárd21 # 2015.05.19. 17:02

Olyan kérdésem lenne, hogy az ismerősömmel olyan történt, hogy épp szállításban volt, vissza ért a börtönbe. És megvádolták, hogy egy BV-s zoknit lopott! És hogy azt a kis műhelyébe rejtette! Már maga a story itt elég fura, mert mért oda rejtené, mit kezd vele ott? Majd mondták neki, leveszik munkáról lehet és fegyelmit is kap lehet majd kerül át egy olyan körletbe ahol keményebb emberek vannak! De könyörgöm, mért lopna zoknit, amikor be van neki küldve kintről vásárolt, és bármit megkap nem kell neki lopkodnia! És a kedvezményeit is félti!

Holnap fogja megbeszélni, ezt az incidenst!

Most ha fegyelmit kap ezért, akkor a feles kedvezmény ugrik? Illetve minden bármiféle kedvezmény?

Önök szerint, ha feltételezhető hogy valaki, kiakart vele szúrni, mennyi az esélye, hogy ezért fegyelmit kap, és őt büntetik, mind amellett, hogy egy hétig szállításba volt és erre ért vissza?

Köszönöm!

Adrienn29 # 2015.05.14. 19:21

Kelvin: félreértés van,mert nem én kértem,hanem a párom volt felesége,hogy nehogy tönkre menjen miattunk a gyerek,holott én vagyis mi készültünk ki a viselkedése miatt..persze a volt feleséget is valaki egy vendége okosította fel,amúgy ez részéről csak vihar volt egy pohárban..

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.05.14. 18:34

A lényeg, hogy igyekszel a helyzetet normálisan megoldani. A "normális" kategória meg személyenként eltérő. Neked ebbe a kategóriába belefért volna az is, hogy a gyerekre bírósági távoltartást kérj.... Szerintem ez azért annyira nem normális. :)

ali81@gmail.hu # 2015.05.14. 18:09

Üdv!
Jelenlegi munkahelyemen, ahol 1,5 éve dolgozok tegnapi nappal felmondási jogommal éltem, amit közös megegyezéssel kértem. Telefonon közölték, hogy "felmondás a munkavállaló részéről" címmel mehetek a papírjaimért. (eltekintenek a felmondási idő letöltésétől)
Előzőleg sajnos nem tudtam, hogy létezik az azonnali hatályú felmondási lehetőség a munkavállaló részéről is. Be lehet ezt nyújtani akkor, ha a munkáltató akarja nekem meghatározni a felmondás módját?
Előzménye az, hogy a munkáltató, a szerződésemben foglaltakkal ellentétben először egy havi, majd három havi munkaidőkeretre módosította a szerződést egyoldalúan a heti 40 órás szerződésünkkel ellentétben. Valamint megkövetelte a 12 órán felüli munkavégzést és ezt követően rövid váltásban kérte megjelenésemet egy órával korábbra ráadásul.
ekkor gondoltam arra, hogy nem akarom ezt tovább folytatni. Lehetőségem van még erre a fajta felmondásra amikor megyek leszámolni?
Vagy fogadjam el amit "felkínáltak"

folyami géb # 2015.05.14. 17:40

A gyereket bírósággal távoltartatni... ez volt a gondolkodás gyümölcse. Nagy ész, nagy önkritika.

Sherlock # 2015.05.14. 13:46

Nekem is úgy tűnik, hogy itt nem a gyerek az összeférhetetlen. Borzasztó, hogy ott nem tudott gondolkozni a nő, te viszont... hát igen...

Adrienn29 # 2015.05.14. 13:16

Nem szégyellem magam,mert nincs miért,neki kéne szégyellni ahogy viselkedik és ahogy tönkre teszi az apukája kapcsolatát a viselkedésével.Mindig mindenben a kedvében jártunk.Vittük programokra törődtünk vele sokat e téren és semmi köszönte nem volt benne csak azért mert a szülők nem nevelték meg anno.Nem kapott nevelést.Én sokáig nem szóltam bele a nevelésébe,de most másfél év után telt be a pohár,mikor egy bizonyos incidens után engem mint felnőttet számon kért,hogy miért nem akarok x dolgot és a stílus nem volt mindegy.A családban mindenkit utál a gyerek és mindenki tudja hogy kezelhetetlen ,örökölt egy csúnya természetet az anyja ilyen egyébként.Úgy hogy nem érzem magam hibásnak és főleg nincs miért szégyellenem magam úgy gondolom én az apukájával levő kapcsolatomra igyekszek vigyázni és a megszületett babámnak az érdekeit szem előtt tartani,hogy ő ne egy hisztis légkörbe nevelkedjen.A Szita Bence estét ne hasonlítgasd hozzám,mert ott a nő gondolkozni sem tudott..én azért igyekszem a helyzetet normálisan megoldani,de azért ami sok az már sok(k). Ezzel be is fejeztem itt az írogatást.Senkinek nem tartozom magyarázattal.

folyami géb # 2015.05.13. 19:09

Szegény Szita Bencének is ez volt a bűne.

folyami géb # 2015.05.13. 19:09

Szegény Szita Bencének is ez volt a bűne.

Bori Bori # 2015.05.13. 18:02

Adrienn, nem szégyelled magad egy kicsit se?

mgabi # 2015.05.13. 17:52

én is nagyon rosszul kezelhető gyerek lennék egy ilyen gonosz mostohánál

Szomorú, hogy már úton van az újabb " nem kívánatos gyerek"

Adrienn29 # 2015.05.13. 17:20

Persze,hogy az apa akarja látni hiszen a gyermeke.Most egyenlőre nem jön ide hozzánk pár hétig..de utána ha bármikor jönne egyértelmű,hogy én és a pici elmegyünk itthonról arra az időre,mert jelenleg én már látni sem bírom,másfél év után most telt be a pohár a viselkedésével.Beleszól a felnőttek dolgaiba és irányítani próbál.Nem beszélve arról,hogy számon kérő.Azért még maradjon GYEREK,hiszen az is.

Adrienn29 # 2015.05.13. 17:17

8 éves..de nagyon egy arrogáns,erősen hangulatváltozó,szélsőséges személyiség.Járatják pszichológushoz is.