Internetes csalás!


Slime # 2013.02.19. 11:39

Kedves Agent Cooper!

Nagyon szepen koszonom a segitseget! Megmondom oszinten hogy nagyon ketsegbe voltam esve es persze ostoroztam is magam a butasagom miatt de most felcsillant egy kis remeny. Meg egy tenyleg utolso kerdes a feljelenteshez csatoljam be az email-okat amiket valtottunk illetve a bankszamlakivonataimat amik bizonyitjak hogy utaltam de nem kaptam semmit?

Udv.

Slime

Agent Cooper # 2013.02.19. 11:43

Igen, mindenképpen, a feljelentésben lehet rá utalni (pl. mellékelem az e-mail üzenetváltásainkat, az átutalási bizonylat másolatát, stb.). Ezeket a dokumentumokat a bíróság az eljárás későbbi szakaszában majd okirati bizonyítékként értékelheti.


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

AudistaA4 # 2013.02.22. 22:59

helló Agent Cooper!

Kíváncsi leszek mire mennek a Rendőrök az infókkal amit leírtam,mert van tel.szám(ami még a mai napig kicsöng) és számlaszám is amin eltudnak indulni volt cím is de az szerintem kamu,de szóltam a helyi Körzeti megbízottnak nézzen arra címre,remélem elkapják az ilyen aljas csalókat,milyen naiv volta Uram istenem!Ha esetleg nem kapják el akkor szakmát váltok :)

Agent Cooper # 2013.02.25. 16:49

Elkapják, de mire vége lesz, addig nem kevés idő fog eltelni :)


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

AudistaA4 # 2013.02.25. 19:15

a facebook Svindlerek listája közzétette az állítólagós csalót aki engem is behuzott a csőbe itt az elérhetősége:http://www.gaborgsm.hu/index.php?…

nekem mondjuk nem ez a tel.száma van meg,30/3041323 de ez mit sem változtat a helyzeten.
10104961-64339862-00000009 Budapest Bank fiók 8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 2.
A csaló erre a cimre hivatkozik :Bihari Csabáné Anna ,Csány Petőfi Sándor u 32,Iszkaszentgyörgy Cseresznyefa u. 19

kevin2013 # 2013.02.25. 22:47

Helló.nos az én sztorim föl raktam az aprod.hu-ra egy iphone 4s készüléket 68ezer ft-ra és elég sokan hívtak (BE JELENTEM NEM VAGYOK CSALÓ ÉS NEM IS LESZEK AZ)hívot engem egy bizonyos F.Márió aki Hódmezővásárhelyen lakik hogy ő neki kell a készülék küldjem el neki utánvétellel nem alkudott semmit hanem azt mondta rakjam föl neki.föl is raktam neki utánvétellel 2013.02.08-adikán 2013-02-11 meg kapta és ki is váltotta föl hívot hogy ő neki nem tetszik klón a készülékem stb mi közben én is vásároltam itt az aprod.hu 57000ft-ér mondtam figyelj én nem tudtam hogy klón a készülék küld vissza azt mondta ő nem küldi megy a rendőrségre másnam írt smst hogy küldjem vissza a pénzt mondtam ha meg kapom vissza küldöm aztán azt mondta a készülékemet le foglalta a rendőrség és a pénzt is le foglalta a rendőrség .nem hagytam annyiba föl hívtam a postájukat és az igazgatóval beszéltem ő azt mondta a pénz úton van nem kaptam semmit föl hívtam a Hódmezővásárhelyi rendőr kapitányságot azt mondták semmi le foglalás nem volt csodálkozom hogy azóta ma már 2013.02.25 és semmit nem kaptam se a pénzt se a telefonomat .az lenne a kérdésem hogy a rendőrség le foglalhat e pénzt a postáról vagy sem ? valamint ha tényleg le is van foglalva és rendőr ügy lesz akkor mit mondhatok hisz nem tudtam hogy klón én sem .előre is köszönöm a választ ...

bromi # 2013.02.26. 14:24

Itt inkább az a kérdés hogy mi történt a pénzel, hiszen ha átvette a csomagot utánvétellel, akkor ki kellett fizetnie, amit a postának már továbbítania kellett volna feléd.
Viszont ha a posta igazgatója azt mondta, hogy a pénz úton van, akkor a postán kell keresni.

AudistaA4 # 2013.02.27. 19:49

A csaló erre a cimre hivatkozik :Bihari Csabáné Anna ,Csány Petőfi Sándor u 32
Illetve a http://www.gaborgsm.hu/ re hivatkozik amit az előbb rosszul fogalmaztam meg,mert a csaló a gaborgsm-re hivatkozik ami,de persze az ÜZLETTULAJDONOSNAK SEMMI köze hozzá!

Agent Cooper # 2013.02.27. 22:59

Kedves AudistaA4!

A rendőrség dolga, hogy kibogozza a szálakat.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

kissafi # 2013.02.28. 21:43

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy kb 1 hónapja akartam venni egy iPhone 4S-t találtam is expresszen felhívtam az eladót megbeszéltük hogy átutalok neki 35000 forintot és ő küldi a telefont. Pár nap múlva írt, hogy lehúzták egy telefonnal ezért nem bízik senkibe és, hogy utaljam át a maradék 65000 forintot én mondtam h nem fogom max még 15000-ret és akk ott a telefon árának a fele. Majd kerek 9 napig eltűnt!! De aztán jelentkezett! Arra hivatkozott, hogy bevitték a sittre mert lement azért a telefonért mit nem fizettek ki neki. Én akkor mondtam, hogy inkább el állnék a vásártól mert nem tetszik már az egész. Bele ment és mondta, hogy megy és befizeti a pénzt 1-2 napon belül. A 2. nap hív, hogy beszélt egy ügyvéd vagy valami jogi képviselő haverjával és mivel 8 napon nem jeleztem neki, hogy el állnék a vásártól ezért nem köteles vissza fizetni a pénzt de ,h tudtam volna neki jelezni míg ő állítólag bent volt a sitten (fogdába asszem) én naponta vagy 5-ször hívtam de nem vette fel, vagy ki volt kapcsolva.

Valamit tudok még tenni az ügy érdekébe vagy hagyjam ennyibe???
Ez a 8 nap akkor is él ha valaki ellen ez idő alatt valami eljárás folyik és nem tudom vele felvenni a kapcsolatot??

Előre is köszönöm a választ és a segítséget, remélem érhetően írtam le!

Üdv! Patrik

dorog # 2013.03.08. 13:09

És nem hiábavaló a jogi forum valamint a facebookon a svindlerek listája...itt az eredmény ismét....http://mno.hu/kek_hirek/netes-csalokat-keritettek-kezre-1143562

dorog # 2013.03.08. 13:13

MINDENESETBE FEL KELL JELENTENI..A nyolc napos határidő az internetes online boltok vásárlásával kapcsolatos nem a szélhámosok védelmére...nyugodtan ballagj el a rendőrségre,mert csak igy van némi esélyed,nembeszélve arról hogy másokat ne tudjon ilyen álszent dumával megvezetni...

Norberth # 2013.03.12. 16:02

Tanácsát kérem:
Az ebay.de-en rendszeresen vásárolok, eddig csak pozitív tapasztalattal. Sajnos most belefutottam egy előre utalást kérő (ez jellemző külföldiekkel szemben, sajnos a paypal-al sokan visszaél(t/n)ek), azóta nem jelentkező eladóval. Az ebay felteszi a kezét, mert direktben utaltam a pénzt. Mit javasol, az eladó adatai alapján (neten próbáltam ellenőrizni, ott lakik a találatok és a helyi weblap szerint is) a német város rendőrségéhez forduljak postai úton feljelentéssel vagy Budapest rendőrséget keressem meg ügyemmel.
Válaszát előre is köszönöm!

oriontronic # 2013.03.13. 12:41

A PayPal-t is meg lehet próbálni.

Agent Cooper # 2013.03.13. 13:08

Kedves Norberth!

Javaslom, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztályával vegye fel a kapcsolatot, tőlük megfelelő segítséget kap.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Norberth # 2013.03.13. 13:36

Kedves Agent Cooper,
Nagyon köszönöm segítségét!

Allerima # 2013.03.14. 22:54

Kedves Szerkesztőség!

Érdeklődni szeretnék egy elég hasonló eset miatt. Az egyik hirdetőoldalon találtam egy terméket. Elutaltam 7500 Ft-ot, hétfőn elvileg feladták elsőbbségivel, de nem érkezett meg. Mi ilyenkor a teendő? Napok óta nem válaszolt mikor kértem az ajánlott levél számát. Tegnap írta, hogy bocs, de nem volt itthon a húga, aki feladta, de amint hazaér megkérdezi és megírja. Nem írta meg. Este 10-kor írtam neki, hogy már biztos megjött a húga, írja meg, de azóta sem válaszolt.
Úgy tudom, hogy szabálysértésnek minősül.
Mit lehet tenni ilyen esetben?
A postán nem igazán tudtam érdeklődni, mert a számot nem küldték el és az elsőbbséginek (amennyiben feladták) legkésőbb máig meg kellett volna érkeznie.

A postán átnézték a leveleket, ott nem volt, de nem is tudnak utánanézni mert nincs meg a szám.

A hölgy e-mailcímét, nevét és számlaszámát tudom.
Tehát be lehet azonosítani, hogy kiről is van szó.

Köszönettel:
Allerima

Agent Cooper # 2013.03.15. 00:44

Kedves Allerima!

A rendőrségen feljelentést tehet, a rendőrség a szabálysértési eljárásban is köteles megállapítani az elkövető kilétét. De amennyiben nem csak az Ön sérelmére követett el ilyen bűncselekményt partnere (ami elég valószínű), akkor az üzletszerűség minősíti a cselekményt, és ebben az esetben bűncselekmény valósult meg.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

AudistaA4 # 2013.03.19. 22:05

mennyi időbe tellik megekeresni a tettest,mert a telefonja be van kapcsolva és egyszer fel is vette,de mindent tagadot.bemérik egyáltalán?komolyan ha nem fognak semiit kezdeni az üggyel akkor én is ezt csinálom....annyira elszomoritó hogy pont az ilyenekkel nem foglalkoznak amivel havi 2milliót is összelophat a csaló!

Véleményem # 2013.03.20. 10:26

AudistaA4

Nem valószínű, hogy bemérik... ez nem amerika. Ha meg is van a tettes a széles körű adatgyűjtés után akkor beidézik. Majd ha nem jelenik meg köröztetik. Rengeteg időbe telhet ez...

Agent Cooper # 2013.03.20. 11:13

Kedves Véleményem!

Honnan gondolod, hogy Amerikában bemérik? Mert megnyugtatlak, hogy Amerikában sem mérik be, maximum az amerikai filmekben.
Egyébként meg egy nyomozónak Magyarországon átlagosan 20-30 ügye van egyszerre, miért pont ez kapna prioritást. Egy ilyen ügyben általában 1,5-2 év alatt születik meg az elsőfokú ítélet (jó esetben).

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

oriontronic # 2013.03.20. 13:28

De hisz pont azért halmozódik fel ennyi ügye, mert nem oldja meg őket, nem?
Ennek az egyik oka persze mindenképpen az, hogy nincs rá lehetősége, a másik viszont az hogy nem él meglévőkkel.
Azért ha odateszi magát egy nyomozó, fel tud göngyölíteni egy ilyen ügyet, lehet hogy sok papírmunkával, talpalással, több munkával mint amennyit a munkahelyén elvárnak tőle, de ha nem csak azzal foglalkozik hogy a lehető legkevesebb munkát kelljen elvégeznie a fizetéséért akkor gördülékenyebben mehetne ez is. (az említett példánál maradva kimehetne a nyomozó a körözött személy bejelentett lakcímére és begyűjthetné akár egy igazoltatás keretében)

Nyilván nem lehet rajtuk számon kérni, mert mindenki ezt csinálja a saját munkahelyén, és ezt csinálná rendőrként is. De a rendőröknél, orvosoknál, ügyvédeknél meg kellene oldani ezt valahogy, mert rengeteg ember élete múlik közvetlenül azon, hogy hogy végzik a munkájukat.

Szerintem egyébként egy ügyvédnek vagy jogásznak van a legkevesebb oka panaszkodni a fizetésére, és a munkája nehézségére RELATÍVE a magyarországi helyzethez - mondjuk egy háziorvoshoz vagy egy útaszfaltozó munkájához/fizetéséhez - képest.
Hozzáállás kérdése (és nem a fizetés nagyságáé)

ati90 # 2013.03.20. 14:52

Jó napot kívánok!

A segítségüket szeretném kérni. Körülbelül 2 éve vásároltam egy kínai cégtől eredetinek árult karórákat, amikről azt állították, hogy egyenesen a gyárból jönnek, csak sokkal olcsóbbak. Kinézetre is pontosan olyanok voltak mint az eredetiek, garanciát is adtak hozzá. Nagyjából 60 db-ot rendeltem, amiből körülbelül 40-50 db-ot értékesítettem egy online aukciós oldalon (darabját 3-4000 ft-ért). Pár héttel ezelőtt feljelentést tettek ellenem termék hamis megjelölése miatt. A kérdésem az lenne, hogy milyen büntetésre számíthatok, illetve mit tudok tenni annak érdekében, hogy csökkenthessem, az esetleges büntetés mértékét? (Gondolok itt arra, hogy azon kívül, hogy beviszem a NAV-hoz az eladó hirdetését) Még egyetemre járó diák vagyok, esetleg ez az ügy érintheti a hallgatói jogviszonyom?

Véleményem # 2013.03.20. 17:46

Agent Cooper

Bocsánat, a filmekre gondoltam...

oriontronic

Nem azért, hanem mert kevesen vannak és mellette más feladatokat is kapnak... Persze ez személy függő is, hogy ki hogy áll hozzá mint nyomozó. Vagy 24 órájában ezen gondolkodik vagy a 8 órában. 8 órában nem tud csodát tenni az ügyekben. De ha mellette még időt szán rá akkor esetleg jobb eredményei lesznek, ezt meg nem sokan vállalják be önként, hogy a szabad idejükből menjen el ez az idő.
A záró jeles gondolatod nagyon jó! Kár, hogy ők nem így gondolják...
Sok múlik a hozzá álláson. De egyes beosztásokban X összegért nem vállal kockázatot a nyomozó hogy körözöttet fogjon el. Van aki megteszi persze, de szerintem a többség nem. Dolgozhat kétszer annyit, de túlórát nem fizetnek neki általában, akkor miért törje magát, ha egy fix fizetése van gyakorlatilag. Ha teljesítmény béreznének akkor lehet hogy többen oda tennék magukat...

AudistaA4 # 2013.03.24. 09:07

Kedves oriontronic!

ez egy nagyon jó hozzászólás és mennyire igaz,az ember jóformán semmit nem tehet ha egy ilyen helyzetbe kerül.ha azt nézzük akkor biztos lesznek olyan ügyek amiket meg sem fognak oldani,ha ennyi időbe telik.szomorú,hogy akik ezt a pályát választják mint a nyomozás,csak azt várja,hogy leteljen a 8 óra és menjen meccset nézni,de tisztelet a kivételnek.de nem akarok senkit becsmérelni ki hogy végzi a munkáját.