Közúti baleset okozása


Ius Strictum # 2009.11.06. 17:07

Magellán 28!

Nem vagyok ügyvéd...
Ahelyett, hogy a vonatkozó passzusokat citálnám eléd, annyit hadd mondjak el, hogy az anyagi kártérítés nem feltétlenül édesapádat terheli, az legyen a felelősségbiztosító gondja...

  1. A hölgy kérhet e kártérítést élete végéig a törésből adódó esetleges sérülésre? -hát, ha van olyan orvosszakértő, aki szerint ezzel valamilyen MARADANDÓ egészségkárosodást is szenvedett, akkor.
  2. Milyen magas összeget szabhatnak ki? -ez a hölgy jogi képviselőjének fantáziájától függ(-het)
  3. Ha túl magas az összeg, és nem tudja a balesetet okozó fizetni, milyen büntetésre számíthat? -a két tagmondat nem értelmezhető, csak külön-külön, ugyanis az egyik nem következik a másikból, pláne: lásd biztosító
  4. Ha a hölgyet a baleset hátráltatja a munkájában, esetleg ki esik a munkájából, a balesetet okozónak milyen fizetési terhekre kell számolnia? -biztosító
  5. Minden esetben kártérítési per lesz a dologból? -ha a hölgy talál egy jó képviselőt, akkor igen. Persze, ez nem azt jelenti, hogy ,,minden esetben".
  6. Mennyi időre vonják be a jogosítványát? -hááát, ez meg édesapád jogi képviselőjétől függ(-het)
guba # 2009.11.06. 16:42

A zebrát fokozott óvatossággal kell megközelíteni. Ha jól belátható volt a helyszín, a vétlenség eléggé esélytelen, de, az elkerülhetetlenség eldöntése szakértői kompetencia.

végrehajtó1 # 2009.11.05. 19:31

Valamelyik bírósági lapban olvastam hogy ha a gyalogos váratlanul lelép és elütik akkor a vezető nem minden esetben vétkes ha max.30 km/h sebességgel közelítette meg a zebrát.

De én laikus vagyok ,vannak e témában jártasabbak is nálam itt a fórumon...

magellan28 # 2009.11.05. 19:03

T. Jogászok, Ügyvédek!

A segítségüket szeretném kérni. Édesapám elütött egy hölgyet a zebrán, aki enyhe agyrázkódást és kulcscsonttörést szenvedett. Édesapám nem volt ittas, 35 el ment, a gyalogos hirtelen átszaladt előtte. Későn vette észre, a kormányt eltudta rántani, de sajnos megtörtént a baleset.
Kérdéseim a következők lennének:
Nyilván a kulcscsont törés 8 napon túl gyógyuló sérülésnek számít, milyen büntetésre számíthatunk?
A hölgy kérhet e kártérítést élete végéig a törésből adódó esetleges sérülésre?
Milyen magas összeget szabhatnak ki?
Ha túl magas az összeg, és nem tudja a balesetet okozó fizetni, milyen büntetésre számíthat?
Ha a hölgyet a baleset hátráltatja a munkájában, esetleg ki esik a munkájából, a balesetet okozónak milyen fizetési terhekre kell számolnia?
Minden esetben kártérítési per lesz a dologból?
Mennyi időre vonják be a jogosítványát?

Előre is köszönöm a válaszukat!


magellan