gyors választ szeretnék


bengelder # 2011.05.19. 08:31

Tisztel Jogsegély Fórum,

Fiam, aki egyben már jogerősen is gondnokoltam, cselekvőképességet kizáró gondnokság hatálya alatt áll jogerősen, valamint az ellene folyó büntetőeljárás során hozott nyomozóbírói határozatból kifolyólag háziőrizet kényszerintézkedés van vele szemben elrendelve.
Amikor a büntetőeljárást megindították ellene, akkor még folyamatban volt a gondnokság alá helyezési pere.
A büntetőügyben indítványoztuk az igazságügyi elmeorvos szakértő vizsgálatát, hogy kóros elmeállapot okán szüntessék meg ellene az eljárást. A szakértő véleménye szerint teljes tudatában volt bűncselekményének elkövetésekor annak súlyával, így ellene a büntető eljárást nem szüntették meg büntethetőséget kizáró okból.
A polgárjogi igazságügyi szakértő ellenben úgy találta, hogy cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezés az indokolt, valamint intézeti elhelyezése a javasolt.
Tehát a két szakérő véleménye teljesen ellentétes egymással.
A 188. § (1) Az ügyész határozattal felfüggeszti a nyomozást, ha
b) a gyanúsított tartós, súlyos betegsége vagy a bűncselekmény elkövetése után bekövetkezett elmebetegsége miatt az eljárásban nem vehet részt, értelmében az ügyésznek fiamról határozatban kellene döntenie arról, hogy mivel fiam elmebetegsége folytán cselekvőképességet kizáró gondonság haálya alatt áll, az eljárást fel kell függessze ellene.
Szeretném, ha fiam ellen a kényszerintézkedést megszüntetnék, és az eljárást felfüggesztenék.
Az ügyész az erre a törvényi helyre való határozati igényemet, mint törvényes képviselő által benyújtott indítványt elutasíthatja az igazságügyi elmeorvos szakértői szakvéleményre alapozva, vagy az a tény, hogy a Gondnokoltak országos listájára felkerült cselekvőképességet kizáró gondnokságga, kimeríti a fentebb említett Be.-beli szakaszt.
Kérem, segítsenek.
Fiam folyamatos orvosi kezelésre szorul, egyrészt elmebetegsége folytán, másrészt bélrendszeri daganatos betegsége miatt. A kényszerintézkedés megnehezíti mindennapjainkat, ami egy paranoid skizofrénnel való gondoskodás esetén amugy sem egyszerű.
Önöknek mi a véleménye arról hogy a fentebbi törvényi helyre hivatkozva inditványt nyújtok be az ügyészhez,
valamint mit tegyek, ha az ügyész elutasítja indítványomat, hol fellebbezhetnék döntése ellen.
Az egész ügy koncepciózusan csak ellene irányul, jogai szinte teljesen korlátozva és semmibe lettek véve a nyomozati szakasz során. Felelősségre vonható-e a továbbiakban a gondnokoltam?
Köszönöm előre is válaszukat
dr. Juhász Ferenc József

petrenko # 2011.02.21. 16:05

Tisztelt Fórumozók. A következőkre szeretnék gyors választ kapni. 2010 június 10- 30. közmunka le nem töltése miatt 21 napot voltam fogházban. Azt szeretném tudni, hogy kaphatok- e tiszta erkölcsi bizonyítványt, vagy ez a 3 hét szerepelni fog benne.Nagyon sürgős lenne a válasz, a munkahelyemen kérik az erkölcsit és nem tudom mi fog benne szerepelni? Bűntettesek nyilvántartásában szerepel? vagy nem szerepel? A le nem töltött közmunka átváltoztatása fogházban letöltendőre az szabadságvesztés-e, vagy közmunkának számít továbbra is, és így törvényi mentesség vonatkozik rám? Kérem a gyors választ. Köszönettel.

Frici 68 # 2010.09.20. 11:15

Miért kérném ő a párom.Nem akarnék neki rosszat soha.Üdülésnek egyáltalán nem nevezném inkább egy rémálom.Remélem nem fog rámenni a boldog családi életünk.Nekem inkább nagyon szomorú,hogy ilyen helyzetbe kerültünk.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.20. 11:11

Mondtuk: egyrészt fogják a börtönkeresetéből, másrészt a jogosult kérheti az állami megelőlegezést.

A gyerektartás pont egy olyan tartozás, amelyért a kötelezett élettársa, házastársa nem felel. (Ami azt illeti éppenséggel te kérhetnéd, hogy amíg üdül, neked is fizesse a gyerektartást.)

Frici 68 # 2010.09.20. 11:06

Mivel a párom a büntetését tölti gyermektartás elmulasztás miatt ezért ő nem tud fizetni.A bent töltött idő alatt ki fizeti helyette?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.20. 10:56

Miért kellene neked fizetned a tartásdíjat?

Frici 68 # 2010.09.20. 10:37

Most már igy nem értem ezt az egészet.Egyedül maradtam három gyerekkel,egy fizetésből élünk.Őt is nekem kell ellátnom és még a tartásdíjat is fizessem?Ha nem tudom fizetni a páromnak lehet ebből gondja?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.20. 09:11

Akkor viszont lehet kérni, hogy az állam előlegezze meg a különbözetet.

ObudaFan # 2010.09.20. 09:09

Kell. Vonnak abból is, de az aligha fedezi az egész összeget.

Frici 68 # 2010.09.20. 07:14

Egy ügyvéd válaszára lenne szükségem!A párom jelenleg tartás elmulasztás miatt fogház büntetését tölti.Amíg bent van kell-e tartásdíjat fizetnie? Bent dolgozik abból vonnak tartásdíjat?Vagy esetleg utólag kell kifizetnie? Nagyon fontos lenne a válasz,amit előre is köszönök!

ObudaFan # 2010.09.19. 19:35

A feljelentést nem lehet visszavonni. Ha nem szabálysértés lenne, hanem vétség, akkor helye lenne közvetítői eljárásnak. Így sajnos nincs.

Antoin # 2010.09.19. 13:37

Tisztelt Fórum!

Rongálás miatt feljelentést tettem a szomszédom ellen (aki a kis kutyám ugatása miatt ragasztott papírt az ajtómra, így megrongálódott a technokol ragasztó miatt a 7 pontos biztonsági ajtó).

A rendőrség jegyzői hatáskörbe helyezte az ügyet, akik 30-100 e forintig terjedő pénzbírság megfizetésére ítélheti a szomszédomat.

A szomszéd a feljelentés visszavonására kért ( a 3 napon belül esedékes személyes meghallgatás előtt), cserébe ő nem jelent fel nem megfelelő kutyatartásért.

Mit kell feltétlenül beleírni a megállapodásunkba, hogy a későbbiekben ne jelentsen / jelenthessen fel a szomszéd (hisz az ő ügye ejtve lesz már, de a kutya lehet még ugatni fog...) -esetleg a kár megtérítésére kötelezni ha feljelent?-vagy az ejtett pénzbírságot kérném szerződés szegési díjként?

Szóval hogy biztosíthatom ki magam, hogy ő a jövőben a feljelentés visszavonásért tényleg nem fog feljelenteni?

(természetesen én is igyekszem a kis kutyát gyorsan hozzászoktatni hogy ne ugasson)

Köszönöm.
A

ObudaFan # 2010.09.19. 13:18

Neki kötelessége kifizetni. Ha nem, végrehajtják.

kovacsz # 2010.09.16. 18:19

Elég lenne egy helyre.

Szandraa # 2010.09.16. 17:59

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy ha van egy adott fiú,aki fiatalkorú,és csoportos rablásért lesz a tárgyalás,de a papíron rajta van,hogy megbánta,és ittas állapotban tette a dolgot,nincs priusza és nem visszaeső,fel­függesztettje sincs,akkor mire számíthatunk?
Remélem értitek mit szeretnék tudni!!
Várom sürgős válaszotok!!!!

kovacsz # 2010.09.16. 07:02

Feljelenteni feljelentheti, majd "védekezhet" a küldött e-maillel és a még nála lévő matricával. :-)

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.16. 06:56

Inkább csak biztatási kár, a csalásban legalább a károkozás szándékának jelen kell lennie.
De a lényeg a lényeg: tényleg vissza kellene utalni.

kovacsz # 2010.09.16. 06:49

Te voltál az eladó, elkérted az utiköltség felét, majd nem mentél el a megbeszélt találkozóra?
Ezt követően olyan talákozóra hivatkozol amit előre nem beszéltetek meg?
Az a minimum, hogy visszautalod a 4500 Ft-ot az átvert illetőnek, aki feljelenthet csalás szabálysértéséért.

FordFiesta # 2010.09.15. 22:45

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.

Megismerkedtem egy teszveszes illetővel, egy adás-vétel csere után, beszélgettünk majd személyes találkozót beszéltünk meg. az uti költség felét kértem, hogy fizesse ki, meg is tette, a megbeszélt napon nem tudtam elmenni, de rákövetkező héten elmentem,persze csak e-mailbe szóltam neki, hogy indulok hívjon majd fel, hovamenjek pontosan.

Nem hívott nem találkoztunk, és követeli vissza a pénzét most, persze üzemanyagra költöttem és autópálya matricára melyről a blokk is meg van.

Rendőrséggel fenyegetőzik.

4500 Ft-ról van szó.

E helyzetbe készüljek valamire, vagy kiröhögik a rendőrségen?

Válaszotokat Köszönöm!

bringa01 # 2010.09.15. 20:12

feljelentettema srácot nem envetitk komoylan vették a dolgot majd alakul és irok megint. az első lépés megvolt

kovacsz # 2010.09.11. 17:44

Simán elrendelik a nyomozást a feljelentés alapján.

végrehajtó1 # 2010.09.11. 13:09

tehát nemtudom iylenkor mit tehetnék mit tenne a rendőrség ha feljelenteném az illetőt?

Nem mindegy?

Jelentsd fel vagy nyomoznak vagy elutasítják a nyomozást.Írásban tedd meg.A többi már nem a te dolgod.

bringa01 # 2010.09.11. 12:41

az hopgy meg agyürü nem arany pesten derült ki a zaciba!

bringa01 # 2010.09.11. 12:40

Msn.esemailes bezségletések mind megvannak ő már direkt ugy jött ide hogy átakart verni msn.es beszélgetésekben is tudadta velem h nema rany stb minden bizonyiték van és tanuk is 1 honapja én nyomoztam utánna ne tudtam kideriteni a pontos cimét meguntam felejelentem kész és ksözi a segitséget!

bringa01 # 2010.09.11. 11:43

én nem erre kerestem választ!