gyors választ szeretnék


Leiylau # 2010.08.23. 22:02

27/C. § (1) A szabálysértési nyilvántartó szerv a szabálysértési nyilvántartásba felvett adatokat a büntetést vagy intézkedést megállapító határozat jogerőre emelkedésétől számított három évig kezeli.

(2) Törölni kell a nyilvántartásból annak a személynek az adatait, akire vonatkozóan a nyilvántartási idő eltelt.

Leiylau # 2010.08.22. 19:03

KSB!
Köszönöm szépen az eddigi válaszaid, abban még pontosítanál, hogy akkor mit is takar lényegében, amit írtál:
"Egyébként nem törlik három év után a rád vonatkozó adatokat." A rám vonatkozó adatokban a szabálysértésem adatait is beleértetted vagy azt törlik és csak személyes adataimmal maradok a rendszerben?
mert ha úgy értetted hogy minden benne marad, akkor ez mit jelent:
"Az adatokat a büntetést vagy intézkedést megállapító határozat jogerőre emelkedésétől számított három évig kezelik." -ez állt a cikkben...
3 év eltelte után hogy "nem kezelik" tovább az adatot, mi lesz a változás az előtte levő időszakhoz képest?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.22. 15:55

bárki akár az interneten keresztül lekérheti a rá vonatkozó adatokat.
A vonatkozóakat. De nem a munkavállalójára; pláne nem arra nézve, aki csak pályázik nála.

(A rendezvényszervezőket is alaposan félreértetted. Nem úgy összevissza, bárkiről kérhetnek le adatot. Azt kérhetik le, hogy valaki el van-e tiltva. Semmi mást.)

Egyébként nem törlik három év után a rád vonatkozó adatokat. De nem ismerheti meg őket senki illetéktelen.

Leiylau # 2010.08.22. 13:30

http://hir3.hu/index.php?…
ezek szerint 3 év után teljesen törölnek a nyilvántartásukból? azt se fogják megtudni a lekérdezők, hogy valaha is benne voltam?
Tisztelt Kovács Béla Sándor!
Ezt a következő cikkből veszem:

http://www.sg.hu/…yilvantartas

itt a rendezvényszervezőknek is jogot ad már a lekérdezéshez, pedig csak egy rendezvényről van szó, akkor munkáltatói-munkavállalói jogviszony létrehozása is elég indok lehet előbb-utóbb az adatlekérdezéshez, hiszen ott egy állandó alkalmazott felvételéről van szó, akinek esetenként a cég vagyonát is kezelnie kell...

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.22. 07:34

Azért kérdezem ezt, mert mindenki számára interneten hozzáférhetővé szeretnék tenni a nyilvántartást
Ezt honnan veszed?!

Leiylau # 2010.08.21. 19:19

Tisztelt fórumozók!
Azt szeretném kérdezni, hogy a szabálysértés elévülése után (5 év után) még mindig szerepelni fog az eset a 2010.01.01-től létrehozott Központi Szabálysértési Nyilvántartásban? Ugyanis azt mondták, hogy magát a rendszert azért hozták létre, hogy többszörös szabálysértés elkövetése esetén együtt (halmozottan) bírálhassák az összes nyilvántartott ügyet, de annak elévülésekor ugyebár ez már nem lehetséges tehát a további nyilvántartása sem lenne indokolt, ugye? Azért kérdezem ezt, mert mindenki számára interneten hozzáférhetővé szeretnék tenni a nyilvántartást (a régi papír alapú nyilvántartással ellentétben) és attól félek, hogy hiába adok le tiszta erkölcsi bizonyítványt a leendő munkáltatómnak, a nyilvántartásból lekérve az adataimat (hiába évült el már a szabálysértés)sok­kal hátrányosabban fog kezelni, mint a többi munkavállaló jelöltet…

ObudaFan # 2010.08.17. 08:45

cseeex

Ugye, hozzátartozóval kapcsolatban nem lennél köteles nyilatkozatot tenni, de a barát nem hozzátartozó. Ezek alapján tégy belátásod szerint. :)

csucsu05

Ha nagyon akarják, be.

csucsu05 # 2010.08.13. 12:16

Sziasztok,
kerdesem lenne az edesapam egy szerzödest kötött az UPC-vel egy ev hüsegnyilatkozatot irt ala. ra egy honapra vegleg elhagyta az orszagot nincs bejelentett lakasa nincs igazolvanya Austriaban el be tudjak rajta hajtani a telefonszamlakat? a felmondaser kb 47000 ft-ot kellene fizetni kicsit tulzasnak tartom
köszönöm a valaszokat
csucsu05

cseeex # 2010.08.13. 10:54

Sziasztok!

A napokban kaptam egy levelet a rendőrségtől, hogy elmulasztottam az elsőbbségadást a zebránál és nyilatkozzak az autó vezetőjéről, hogy el tudják indítani a szabálysértési eljárást. A sofőr barátnőm volt. A rendszámot csak felkarcolta két lelkes rendőr barátnőm elmondása szerint, fénykép videó ilyesmi nem készűlt.

Tanácsotokat kérném, hogy lehet e ezzel valamit csinálni még, vagy fizetés lessz a vége.

Előre is köszönöm!

Üdv: Cs

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.12. 12:50

Ezzel az eljárásjogi tudással okos dolog neked ellátni a képviseletet? Nem lenne jobb egy hozzáértő személyt megbízni?

(Ha esetleg te vagy az elkövetett szabálysértés elkövetője, akkor eleve nem járhatsz el képviselőként.)

ObudaFan # 2010.08.12. 10:45

Nem.

periklész # 2010.08.12. 08:49

Anyukám egy hónapja meghalt, megtaláltuk a végrendeletét. Kézzel írta, minden szabályos, egy dolgot kivéve. A testvérem születési évét 1 évvel elírta. 1964 helyett 1963, a többi adat jó.
Emiatt érvénytelen a végrendelet?

rencsi0205 # 2010.08.12. 08:45

Ez nem igy van. Ha valaki 50 millió tagi kölcsönt berak 3 vállalkozásba és a három ügyvezetö sajátjaként kezeli a pénzt és átvertek az strómanság. A tisztességes ember a stróman nem az aki ellopja a pénzt érdekes. Ja és nem adtam el magam és kikérem magamnak ezt a stróman dolgot. De semmi probléma majd jelentkezem önnél kérek egy idöpontot és a teljes anyagok átnézése után leszek kiváncsi a véleményére.

Dr.Attika # 2010.08.10. 17:32

Nem arról szól ez az oldal. Amit ön leírt abból az következik, hogy ön stróman és nem befektető.

rencsi0205 # 2010.08.10. 15:59

Nem adtam el magam! Félrevezettek , Átvertek mindent megpróbálok amit csak tudok tenni. Apeh, cégbiróság, rendörség. Nem értem megpróbáltam befektetni a pénzem,de ugy látszik a magyar jog azt védi aki lop, csal, hazudik. A tisztességes emberek akik megdolgoztak a pénzükért behuzzák ezek a csalók és senki nem tesz semmit. Persze az én hibám de nem értem hogy nem lehet tenni semmit minden bizonyitékom megvan hogy csalnak lopnak haazudnak. A 3 cég könyvelésébe vajon miért nem nézhetek bele. Na mindeggy ez az oldal arról szól hogy röhögnek más baján!

Dr.Attika # 2010.08.10. 13:17

"rencsi0205"! Az látszik, hogy Ön névleges tulajdonos. Nyilván pénzért eladta magát cégmahinációhoz. Most ébredt fel?
Nem hiszem, hogy ezen a fórumon valaki is aki jogász segítséget akar nyájtani.

rencsi0205 # 2010.08.10. 12:08

Tisztelt Kovács Béla Sándor!

Képzelje nem az elsö ügyvédemen vagyok tul csak a gazemberek le tudták fizetni az elsöt. Azért mert valaki be akarta fektetni a pénzét és nem tudta hogy gazemberek azért tettem meg a rendörségi feljelentést.

rencsi0205 # 2010.08.10. 12:04

Sajnos nem lehet leirni egy év történését pontosan ide. Büntetöeljárás folyik már mind a 3 cég ellen. Ez három cég az egyikbe a cégvezetö egy illetö a másik cégbe a lánya az ügyvezetö a harmadikban pedig a lány völegénye az ügyvezetö. Az elején minden rendben ment amig a tagi kölcsönöket beadtam de amikor nem tudtam több pénzt adni megváltozott minden.Az igazságügyi szakértöi véleményben minden benne van egymás között számlázgatás meg én kivettem 5 millió tagi kölcsönt ez van a könyvelésbe holott nekem nem adtak semmit 2.5 milliós üzemanyagszámla 1 hónap alatt bármibe is kezdtek bele egy cégautöval lehetettlen.Késöbb mint kiderült ez az illetö 15 évvel ezelött börtönben ült ugyanezért. Majd meglátjuk a rendörség mit tesz.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.08.10. 11:53

Sok cége van, és mindben gazemberekkel üzletel tízmilliós nagyságrendben. Ügyvédre viszont már nem futja neki. Van ilyen.

nandy # 2010.08.10. 11:51

Azt értsd meg, hogy a kölcsönt nem Kis Pistának meg a Kovács Jóskának adtad, hanem egy Kft-nek!

Ha a Kft fizetésképtelenné válik, akkor a tartozásokat csak a megmaradt vagyon erejéig tudják kifizetni. Elsősorban a felszámoló díját, munkabért, köztartozást... a tagi kölcsön utolsó helyen szerepel.
Szinte biztos, hogy buktad a pénzt. Egyetlen halvány esélyed lehet, ha be tudod bizonyítani, hogy a többi tag nem a kft érdekében használta fel az általad nyújtott pénzt, hanem jogosulatlanul a sajátjaként kezelte (azaz saját magára költötte...) De ez nagyon nehéz lesz!
A kétmilliós üzemanyagszámla önmagában nem jelent semmit! Lehet, hogy belevágtak egy nagyobb üzletbe, ami a végén nem jött össze, a pénz meg elment. Van ilyen.

Te viszont lehettél volna körültekintőbb, főleg, ha ekkora összegről van szó. Pl. elmehettél volna még előtte egy ügyvédhez.
Az meg egyenesen hülyeség, hogy rokkantként ne lehetne aláírási jogod...

nandy # 2010.08.10. 11:44

A múltkor még csak egy Kft volt, és csak 25 millió...

rencsi0205 # e-mail 2010.05.09. 16:03
Tisztelt Szakértö!

Ha van egy kft amelyben 40 %ban tulajdonos vagyok, van még két tag 40 és 20 %ban van egy ügyvezetö igazgató akinek semmi pénze az egészben. Van nekem egy lejárt tagi kölcsönöm 24 millió ft. Ki szeretnék lépni a kftböl de nem tudnak kifizetni és most jön a lényeg az ügyvezetö igazgató fel akart venni 18 millió hitelt persze nem az én tagi kölcsönöm törlesztésére de ezt sikerült megállitanom addig hogy felfüggesztették részükre a hitelt. Az lenne a kérdésem hogy a beleegyezésem és tudtomon kivül ezt felvehették-e ugy hogy nem irtam alá semmit. Fedezetnek egy 6 millió ft értékü földet raktak rá amin még a jelzálog jog még rajta van mert már a bank rá rakta. Csak az az érdekes, hogy a 6 milliós földet a bank hogy értékelte fel 56 millióra ugy hogy semmi érdekes nincs a földön. Érdemes egy pszáf vizsgálatot küldeni. Vagy ez nem hitelcsalás véletlenül? Köszönöm

Tovább: http://www.jogiforum.hu/…23/19802.2.0#…

rencsi0205 # 2010.08.07. 11:24

Ja és mindenröl bizonyitékom van:
_diktafon -internetes e-mailek, igazságügyi szakértöi vélemény minden ami igazol engem és még csak le se foglalták a könyvelést és semmit nem tesznek.

rencsi0205 # 2010.08.07. 11:22

Van 3 cég mind a 3-ban 40% os tulajdonos vagyok 50 millió tagi kölcsönt raktam be a cégekbe aláirási jogom nincs mert le vagyok százalékolva és a cégvezetö azt monda nem lehet. A cégek könyvelését nem adják ide a cégbiróság már kötelezte rá öket. Az egyik cég 4 havi könyvelését láttam ami számviteli szabály megsértése, a hónap alatt 2 milliós üzemanyagszámla és még sok hasonló szerepel benne. Elindult egy rendörségi ügy ami bünszövetkezetben elkövetett csalással visszakerült megyéröl kisvárosba pedig 50 millióról beszélünk. Az ügyvezetés végig hitegetett és nem engednek semmibe beleszólni de már az 50 millióból nincs semmi. Meghalgatták a tanukat az ügyvédünket, igazságügyi szakértöt és nem történik semmi. Beraktam 50 milliót diktafonos felvétel van róla hogy azt már sosem látom. Nem történik semmi. Ez az ügyvezetö 15 éve ezért ült börtönben. Kozbe felvettek 15 millió hitelt már abból sincs semmi. Kérdezem én mi a teendö kihez lehet fordulni se ügyvéd se a rendörség nem tesz semmit pedig már adnak el mindent a cégböl pedig csak a tagok egyhangu döntésével lehetne. a magyar jog a csalókat védi. Ez csak nagyvonalakba irtam le de ha van valakinek valami ötlete hogy hova és kihez fordulhatnék megköszönném!

attigirbi # 2010.08.06. 22:16

Ha feljelentést kívánsz tenni, tedd meg minél előbb,ha nem akkor hagyd a dolgot.

Ha feljelented könnyű testi sértés vétsége miatt,akkor erre nyilatkoznod kell,továbbá ezt nem vonhatod vissza,mivel ez magánindítványos bcs. Szóval, feljelented - mivel bent történt a lakásban,gondolom senki más nem látta az esetet és a férjed val.színűleg - rosszabb esetben - nem tesz beismerő vall.-t,tehát lesz 1 állítás, 1 tagadás + az állításod "mellett" van orvosi látlelet vagy vmi hasonló a sérüléseiddel kapcs.-ban -> a rendőrségen ki fognak hall.-ni téged sértettként, a férjedet gyan.-ként,továbbá "felkérnek" egy IÜ-i orvosszakértőt, h a laletek,ill. a bántalmazás "körülményei" alapján állapítsa meg,h az ütés(ek)/rúgás(ok) alkalmasak lettek volna 8 napon túli sérülések keletk.-re is. Ha a szakvélemény megállapítja,h igen,továbbá ha a keletk. sérülések pl. eleséstől... nem keletk.-hettek volna, akkor a kts vétségét át kell min.-ni súlyos testi sértés kísérletének bűntettére,tehát a férjeddel közölni fogják, h módosítják a korábban közölt gyanúsítás szövegét és a rendelk.-re álló adatok alapján + a szakértői vél. alapján lesz, "1 rb. súlyos testi sértés kísérletének bűntettével megal.-an gyan.-ható."->tehát ebben az esetben,hiába mondja, h ő nem ütött/rúgott meg téged,az orvosi szakvélemény "melletted" fog szólni.

kovacsz # 2010.08.01. 12:12

Akkor csak verjen nyugodtan tovább?
(Nem pótmagánvád, "csak" magánvádas eljárást)