lopásért kiszabható büntetés


ObudaFan # 2016.01.21. 15:40

Egyrészt a nevüket ide ne írd ki.
Másrészt ha tényleg nem jön meg a telefon és tényleg átvertek, akkor valószínűleg szabálysértési bírságot. Ha nem ez az első esetük, akkor elzárást.

cncsanyika # 2016.01.12. 09:40

Heló.azt szeretném kérdezni,barátommal ittasan elkövettünk egy betörést,érték kb 10ezer forint lehetett.mire számithatok?

bvcx # 2015.11.06. 16:10

heló azt kérdezném hogy egyik ismerősömmel bementünk egy elhagyatott házba onann kisebb értékben hoztunk el dolgokat büntetetlenek vagyunk mind 2 en mi lehet ennek a következménye?

iciripiciri # 2015.11.02. 12:10

Üdv a minap elkövettem egy bolti lopást (Tesco) 14990ft értékben.Milyen büntetésre számitsak börtön vagy bírság avagy figyelmeztetés be töltötem a 16 élet évem!!!!

asdtra # 2015.10.23. 08:57

Kedves Ügyvéd!
Teszkóban kasszásként édesanyámmal összejátszva 4 alkalommal összesen maximum 130000 Ft értékben követtünk el lopást. A biztonsági őrök által írt jegyzőkönyvben a bolti lopás, csalás, összejátszás szavak szerepelnek. Büntetlen előéletűek vagyunk, tettünket megbántuk. Mondták, hogy a rendőrség majd értesíteni fog.
Ebben az esetben milyen kimenetele lehet az ügynek?
Köszönöm!

folyami géb # 2015.10.23. 07:14

Magyarul azt akarod kérdezni, a lopás után meddig tehetsz feljelentést? Elévülési időn belül bármikor, de a bizonyíthatóság esélye az időmúlás növekedéséel fordítottan arányosan csökken. Mennyi az elvitt érték kb. összesen?

sennen50 # 2015.10.22. 18:12

Érdeklődöm, hogy egy lopás miatti feljelentés mikor évül el? Mert egy volt barátnőm felküldte valamiért az öccsét, az a haverjával jött és ameddig feltartott az öccs, addig a barát kirabolt, ellopta az arany fülbevalómat és még több apróságot. Féltem akkor feljelenteni,mert akkor monta el a volt barátnőm,hogy csövesek és bűnözők is lehetnek, mert keresi őket a rendőrség. De azóta sem tudok belenyugodni, hogy kiraboltak és nagyon sajnálom az arany fülbevalómat, ami anyutól volt emlék.Különben is szemétség, hogy megússza a két szemét bűnöző.Meg a volt barátnőm is benne lehetett,hisz tudta hogy csöves és tróger a tesója,mégis felküldte hozzám,hogy adjak oda neki valamit.

sennen50 # 2015.10.22. 18:12

Érdeklődöm, hogy egy lopás miatti feljelentés mikor évül el? Mert egy volt barátnőm felküldte valamiért az öccsét, az a haverjával jött és ameddig feltartott az öccs, addig a barát kirabolt, ellopta az arany fülbevalómat és még több apróságot. Féltem akkor feljelenteni,mert akkor monta el a volt barátnőm,hogy csövesek és bűnözők is lehetnek, mert keresi őket a rendőrség. De azóta sem tudok belenyugodni, hogy kiraboltak és nagyon sajnálom az arany fülbevalómat, ami anyutól volt emlék.Különben is szemétség, hogy megússza a két szemét bűnöző.Meg a volt barátnőm is benne lehetett,hisz tudta hogy csöves és tróger a tesója,mégis felküldte hozzám,hogy adjak oda neki valamit.

Shauny # 2015.10.18. 12:07

Tisztelt szakértők!

A minap a Tesco-ban vásárolva a kimenetelnél rajtakaptak egy kis értékű (kb 5200 Ft-nyi) lopáson.
A kihallgatásnál együttműködtem maximálisan, kifizettem mindent és beismertem mindent, előtte sose volt semmilyen bűncselekményem, szabálysértésem. Még azt is újra kifizettem, amit nem a Tesco-ból vásároltam (1-2 termék, de blokk híján igazolni nem tudtam).
Jegyzőkönyvet készítettek róla, amit aláírtam.
Szeretném kérdezni, hogy mire számíthatok: Csak egy pénzbüntetéses csekkre a postaládámban, vagy be is hívnak kihallgatni (hiszen beismertem)?
Milyen gyorsan fog az eljárás lezajlani? 21 nap múlva külföldre megyek és onnan nem tudok csak úgy hazaugrálni.
Tettem természetesen nagyon-nagyon bánom és eszem ágában sincs többet ilyet tenni!!!
Köszönöm előre is!

folyami géb # 2015.10.15. 19:32

Pénzbüntetés vagy próbára bocsátás.

albin # 2015.10.14. 18:11

Jó estét! Óriási hibát követtem el a napokban,eltulajdonítottam,munkahelyemről egy nagyobb értékű telefont,(200.000 ft ) rendőrségi bejelentés megtörtént,kérdés az hogy ha bebizonyosodik a dolog, mekkora büntetésre számíthatok,az előéletem,makulátlan.

ObudaFan # 2015.08.10. 21:00

Pénzbírságra lehet számítani szabálysértés miatt.

Dobson # 2015.07.24. 04:24

Szabálysértés, 5.000-50.000Ft bírság.

LONCI10 # 2015.06.13. 06:34

Kérem!
Miért nem válaszol nekem senki? Majd megőrülök az aggodalomtól, segítsenek! Köszönöm!

LONCI10 # 2015.06.05. 15:43

Segítséget szeretnék kérni. Kétségbeejtő anyagi helyzetben vagyok. Nagyon sokat dolgozom, de tiltás van a fizetésemen ( ami egyébként is nagyon kevés ) mert a volt élettársam nem fizeti a felvett hitelét és tőlem, mint kezestől havi ötvenezret vonnak le. Mire kifizettem a számláimat, 30 E forintom marad.
Sajnos abba a hibába estem, hogy egy vásárlás alkalmával őrizetlenül hagyott táskát találtam és kikaptam belőle a pénztárcát. 17 000 forint volt benne. Nagyon bántott a lelkiismeret, ezért megkerestem a tárcában a tulajdonos címét és postán visszaküldtem neki mindent, kivéve a pénzt. De a biztonsági kamera látott és most a Rendőrség beidézett. Nem akarom letagadni és nagyon szégyellem ami történt, nagyon megbántam. Szeretném tudni, hogy milyen büntetésre számíthatok?

Véleményem # 2015.05.11. 14:28

Karcsi7

Nem kell ügyvéd felesleges. A legrosszabb ami következhet ebből az az elzárás, de lehet pénzbírság is vagy akár figyelmeztetés vagy közmunka. Ha együtt működő és bevall mindent ahogy történt, az előélete tiszta, akkor figyelmeztetéssel is megúszhatja.

Karcsi7 # 2015.05.10. 05:53

Tisztelt Fórum! Szeretnék érdeklődni ,elkövettem egy bolti lopást 5 tábla csokoládét elraktam a táskámba és becsipogott a pénztárnál az egyiken az áruvédelmi eszköz. Azokat nem távolítottam el róla. Betegségemből kifolyólag kezeltek és táppénzből nem volt pénzem adni a gyógytornászoknak , masszőröknek stb gondoltam lopok nekik csokoládét, amit már utólag nagyon megbántam persze , Annyira zavarba jöttem a pénztárnál, hogy elő sem tudtam szedni azokat amikor megkértek nézzem meg mi lehet ami jelez . Végül kivettem a csokikat. Bekísértek az irodába ahol megvizsgáltak , mást nem találtak nálam hiszen nem is volt. Kérdezték élek e panasszal . Nem éltem vele, egyébként is teljesen leblokkoltam. A biztonsági fülkében amíg írta az őr a papírokat még idegességemben el is tettem egy tábla csokoládét a táskámba vissza , annyira zavarban voltam nem tudtam mit csinálok. Így rögzítettek 4 tábla csokoládét 2500 ft értékben a jegyzőkönyvben. Megkérdezték meg kívánom e utólag vásárolni, mondtam igen majd ki is fizettem azokat a pénztáránál utólag 2500 ft értékben . Később a biztonsági őr kereste az 5. tábla csokoládét amit sem én sem az őrök nem találtunk. Végül hazaengedtek . Otthon vettem észre hogy a táskámba tettem egy táblát ott bent a biztonsági irodába. Azt másnap reggel korán visszavittem az áruházba, hogy szeretném még kifizetni mert idegességemben eltettem a biztonsági irodába este a jegyzőkönyv felvételekor . Azt mondták nem kell kifizetni hagyjam ott és adtak egy kiegészítést a jegyzőkönyvhöz , hogy visszavittem egy tábla csokoládét másnap reggel 7 órakor ami még az áruház tulajdonát képezi. Most kaptam egy rendőrségi idézést meghallgatásra eljárás alá vont személyként szabálysértési ügyben. Nem tudom mit tegyek , fogajak e ügyvédet a meghallgatásra mert nem szeretnék hazudni ,hanem elmondom ahogy történt a dolog ,hogy el akartam lopni a csokoládékat . Még ilyen esetem nem volt és nem is akarom ,hogy legyen.
A kérdésem az lenne hogy mi a legrosszabb ami következhet , milyen büntetésre számíthatok és kell e menni bíróságra majd? A teljes lopási kár ha beleszámítom a visszavitt csokoládét is összesen 3500 ft . Az megtérült mivel kifizettem illetve egyet visszavittem mert nem engedték kifizetni. El is zárhatnak? Azt gondolom a legjobb út az egyenes út és nem hazudok a meghallgatáson. Kb milyen büntetésre számíthatok és fogadjak e ügyvédet vagy felesleges? Sajnos jelenleg azóta munkanélküli is lettem a tartós keresőképtelenségem miatt. Köszönöm a választ

kiss00 # 2015.04.09. 06:41

Tisztelt Agent Coupe!

5 éve meghalt a német tulaja aki örökölte megorokolte úgyszintén Németországban lakik és mivel az autón már nincs műszaki csak trailerer lehetne elvitetni így az meg kb annyiba kerülne mint maga az autó! Hát ezért maradt gazdatlanul Magyarországon ők ezt kitudakoltak megakartak venni de nem értek el a tulajt.
Nos ilyen esetben mire lehet számítani?

Agent Cooper # 2015.04.08. 21:00

Tisztelt kiss00!

Lehet, hogy nem is lopás, hanem jármű önkényes elvétele történt. Mondjuk azt nem értem, hogy a jelenlegi tulaja miért nem igazán akar vele foglalkozni...

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

kiss00 # 2015.04.05. 19:15

Nemrégiben két 19 éves fiatal ellopott egy 5 éve elhagyatottan álló kb 2,5 milliós autót tulaja német volt de elhunyt a jelenlegi tulaja nem igazán akar vele foglalkozni. Ám de mégis lebuktak az elkövetők bevallottak mindent a kocsi is meglett, elvileg együttműködőek voltak nem büntetett előéletűek.
Ráadásul ismerem őket két jó családból szármaró egyetemista.
Milyen büntetésre számolhatnak?
Vagy hogyan tudnának a legjobban kijönni az ügyből?
Segíteni szeretnék nekik!

Lendon # 2015.03.24. 17:28

Értem. A rendőrségen közvetítői eljárást kértem, de a sértett nem fogadta el azt, hogy havi részletekben törlesszem a pénzt. Ha eljutunk a bíroságra, ott köteleznek hogy fizessem vissza egy összegben az okozott kárt, plusz még meg is büntetnek? A fizetésem kb. megegyezik az okozott kárral, szóval ha egy összegben odaadom, a megélhetésem kerül veszélybe.

folyami géb # 2015.03.20. 13:34

Próba vagy pénzbüntetés.

Lendon # 2015.03.19. 06:29

Tisztelt Fórumozók!
úgy gondolom nagy bajban vagyok. novemberben mikor mentem levenni a fizetésem egy bizonyos bank előterében az atm automata mellett találtam egy majdnem 100ezer ftos összeget. Nagy hibámra elraktam. Vártam körülbelül egy hónapot, hátha valaki jelentkezik érte, de nem. karácsonyra elköltöttem. Kb. egy hete kaptam egy levelet a rendőrségtől, hogy lopás megalapozott gyanujával gyanúsitanak, és ma kell bemennem kihallgatásra. nagyon ideges vagyok. mire számithatok? nem voltam még büntetve, semmi ilyen ügyem nem volt. Tisztelettel Egy 26 éves elkeseredett Nő.

Véleményem # 2015.03.18. 23:42

Evykeeh

Már egy jó pont, hogy 2-3 nap után sikerült az ügyről bővebb információt szolgáltatnod. Nem egyszerű az élethelyzet amiről írsz, de nem egyedi. Valamilyen szinten mérlegelni fog a bíró, de nagy csodát nem kell várni. Nem ok nélkül ül most a párod, és korábban sem ok nélkül ült, ez nem javuló tendencia, nem arra mutat, hogy a társadalomban sikerült volna elhelyezkedni és egy jó utat járni. A kiskorú fiatalkorú fogalmak nem biztos, hogy a helyén vannak. Talán nem kiskorúként vagy anya... ha mégis akkor remélem elég támogató áll melletted, mögötted a párodat leszámítva, hogy a gyerekek sorsa ne legyen olyan mint az élettársadé. A helyesírás az betudható, hogy az iskola kimaradt és családalapítás történt, akár felelőtlenül akár nem.
Az ügyet még lehetne tovább pontosítani, hogy most akkor miért is ül az ember addig amíg tárgyalás nem lesz... van még a 3 év börtön mellett, után egyéb bűncselekmény, szabálysértés ami a számlájára írható...
A tárgyaláson jelen lehetsz, de ott önszántadból nem szólalhatsz fel csak úgy! Ezt írták is erre figyelj!

Evykeeh # 2015.03.18. 18:02

De az most lényeg telen hogy én terhes vagyok az senkinek se az érdeke nem végülis az az enyém és a páromé én ugy gondolom !
Vagy baj hogy elmontam aszt hogy én terhes vagyok ? Azért kösy a komentett .