lopásért kiszabható büntetés


xinof # 2014.04.24. 08:49

Tiszteletem!

Lopáson kaptak a CBA üzletben,felvétel is készült.
Sajnos egymást követő 5 napról és minden látni a lopás.Szabálysértési eljárás történt és egy napra elzártak,gyorsított eljárással megtörtént a birósági tárgyalás amin 200Ft bűntetést kaptam.Ezzel a szabálysértési eljárás megszűnt,de bűntető eljárást inditottak ellenem mert sorozatos lopás volt,aminek az értéke 2000ft napota összesen 10000 ft.Az lenne a kérdésem mire számithatok?

BurgerKing # 2014.03.25. 22:02

Köszönöm.

Kenderice # 2014.03.25. 18:51

A helyi önkormányzatnál érdeklődj, vidd be a határozatot.
Helyben kell ledolgozni.

BurgerKing # 2014.03.25. 16:28

Tisztelt hozzáértők!
A büntetésem 60 óra közmunka lett, amelyet ha nem végzek el, szabadságvesztéssé alakul. Természetesen elvégzem, erről kérdeznék. Mi a határideje ennek vajon? Hol kell rá jelentkezni? Hogy kell érvényesíteni? Kinek és hol kell bizonyítani ha elkészültem? Ott is elvégezhetem ahol lakom, vagy abban a városban kell amelyiknek a hivatalából jött a papír? Ide semmi nincs írva, csak az hogy 60 órát kell, legalább heti egy napon. Viszont ez az ítélet 18-án született, ám a papírt csak 25-én vettem át a postán. Így már egy hetem ki is esett. Tudna nekem segíteni az, aki jobban ért hozzá?
Köszönöm!

BurgerKing # 2014.02.12. 21:33

Én is a tárgyalás elkerülésében bízom, igaz én csak 9990 Ft értékű terméket emeltem el, de rongálást is megállapítottak. Bízom benne, hogy nem kapok érte szabadságvesztést.

Agent Cooper # 2014.02.12. 19:48

Kedves RZSL!

Egy három éves szabadságvesztéssel büntetendő bűntettet követett el, de az nem jelenti, hogy szabadságvesztés büntetést fog kapni. Az ügyészségen is múlik, hogy mit fog kapni, de sokkal inkább a bíróságon.
Ha nem élt a lemondás a tárgyalásról lehetőségével, akkor lesz tárgyalás.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

BurgerKing # 2014.02.12. 16:22

Igazából én is erre lennék kíváncsi, hogy az ügyész dönthet-e a tárgyalás mellőzése mellett.

RZSL # 2014.02.12. 13:48

Tiszteletem!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Igazából inkább véleményekre, arról, hogy mi vár rám?
21 éves vagyok, nagyobb értékű lopást követtem el. (690000 HUF.) Büntetlen előéletű vagyok, nem volt még hasonló ügy sem a környezetemben.
A kihallgatáson vallomást tettem, beismertem bűnösségem.
Ma az utolsó papírokat is aláírtam a nyomózónál, aki azt mondta, hogy most már minden az ügyészségen múlik.
Milyen büntetésre számíthatok az enyhítő körülményeket figyelembe véve? Lesz-e egyáltalán bírósági tárgyalás, vagy az ügyészség is eldöntheti a büntetésem formáját?
A válaszokat előre is köszönöm!

BurgerKing # 2014.02.11. 22:07

Kedves Agent Cooper!
Köszönöm a választ! Nem követtem még el soha semmit. Remélm igaza lesz!
Üdv!

Agent Cooper # 2014.02.11. 21:43

Kedves BurgerKing!

Ha korábban még nem követett el bűncselekményt, akkor valószínű, hogy nem kerül sor szabadságvesztés kiszabására.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

BurgerKing # 2014.02.10. 16:11

Tisztelt kérdező!
Érdeklődnék, hogy haladt-e az ügy azóta. Önhöz hasonló cipőben járok. Egy ruházati üzletből egy 9990 Ft értékű terméket tulajdonítottam el és rongálást is megállapítottak. Olvastam hogy ezért 2 évig terjedő szabadságvesztés is kiróható. Előéletem büntetlen, tettemet beismertem és együttműködtem a hatósággal. A kérdésem az volna az efféle ügyekben jártasabbaktól, esetleg olyanoktól, akik a jog területén dolgoznak, netán volt is már részük hasonló ügy lebonyolításában, hogy ilyen esetben nagyjából mire számíthatok, mi a tapasztalat. Számíthatok-e pénzbírságra, közmunkára, vagy bármi egyébre a szabadságvesztésen kívül.
Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Morning.glory # 2013.12.02. 05:54

Tisztelt Válaszadók!
Köszönöm a válaszokat,valamelyest megnyugtatóak.Bízom benne,hogy tényleg ennyivel megúszom ezt a nagy botlásomat.
Üdv.SZH

ObudaFan # 2013.11.30. 08:11

Azért ügyészi megrovásra nem számítanék.

pappcs # 2013.11.29. 21:41

törvény szerint 2 évig terjedő fogház szabható ki maximum. Gyakorlatilag maximum egy pénzbüntetésre lehet számítani...

az ügyész nem ítélheti el, de megrovást alkalmazhat. Még talán így járna a legjobban a gyanúsított.

ObudaFan # 2013.11.29. 15:00

Az ügyész nem dönthet. Ettől függetlenül tárgyalás mellőzésével a bíróság dönthet, és ha az neked is meg az ügyésznek is megfelel, akkor nem lesz tárgyalás.

vadász1971 # 2013.11.28. 19:04

Üdv!

Elzárást biztos nem fogsz kapni pénzbüntetés lesz belőle ez ami biztos.Énszerintem mivel elismerted elképzelhető hogy nem lesz tárgyalás az ügyész saját hatáskörén belül dönthet a bírságról.

Morning.glory # 2013.11.28. 06:21

Üdvözletem!
A segítségüket szeretném kérni. 2 hónappal ezelőtt - sajnos - az egyik Tesco áruházban lopást követtem el, mely miatt a helyszínen jegyzőkönyv lett felvéve. A tegnapi napon kaptam egy levelet, melyben megadták a szabálysértési ügy adatai, mivel áthelyezték az eljáró rendőrségre az ügyet. Ebben az szerepel, hogy tulajdon elleni szabálysértés körébe tartozó lopást követtem el (értéke: 9.990,-Ft). Külön írják, hogy az elkövetés dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás, mivel a kemény áruvédelmi eszközt, valamint a vonalkódot eltávolítottam a termékről, ezért bűncselekmény gyanúja merült fel.
A helyszínen - miután egyértelművé vált, hogy lebuktam - elismertem a lopást, együttműködő voltam a biztonsági őrökkel, a felvett jegyzőkönyvet aláírtam. Még soha nem követtem el semmilyen vétséget, büntetlen előéletű vagyok. Most se tudom, hogy miért követtem el ezt a nagy hibát, rettenetesen megbántam. Családom van, kis gyermekem, munkahelyem.
Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy az ügyben számíthatok-e tárgyalásra? Milyen büntetésre számíthatok? Olvastam, hogy ilyen esetben elzárás is lehetséges, ezért vagyok megilyedve.
Figyelembe veszik-e azt, hogy büntetlen előéletű vagyok, megbántam a tettemet, és, hogy kis gyermekem van?
A választ előre is köszönöm!
Üdvözlettel: SZH

Agent Cooper # 2013.10.11. 05:22

Kedves machina!

Az ártatlanságot soha nem szükséges bizonyítani, mindig a vádlónak kell a bűnösséget igazolnia. Azonban gondoljon bele a helyzetébe, komolyan el tudja képzelni azt, hogy bárki is hinni fog Ön az ártatlanságában? Hogy arról ne is beszéljünk, hogy ha büntetőjogilag (illetve a lopás szabálysértése miatt) nem vonható felelősségre a bizonyítottság hiánya miatt, attól még elképzelhető, hogy olyan belső szabálysértést követett el, amely alapján fegyelmi úton Önnel szemben felléphetnek. Egyébiránt nem látom annak a lehetőségét, hogy hosszú távon is Ön ennél a cégnél dolgozzon, hiszen idő kérdése csak, hogy megtalálják a módját az eltávolításának.

Ha bűnössége bebizonyosodik, és szabálysértési eljárás indul tulajdon elleni szabálysértés miatt, akkor pénzbírságra számíthat.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

machina # 2013.10.10. 02:58

üdvözlöm!
sajnos tegnap lopáson értek a munkahelyemen!autó ellenörzéskor 9000ft értékű terméket találtak a kocsimban,nem is tudom hogy mért csináltam!?mikor elöre jeleztem hogy nekem van egy termék a kocsimban de nem innen vettem azt mondták hogy bizonyitsam a számlával természetessen ezt nem tudtam bizonyitani,igy jegyzőkönyv készült!az igazgató azt mondta hogy kettö verzió van :1.közös bele eggyezéssel felmondok vagy a biztonsági szolgálat kinyomozza ls feljelentenek!amit tudni kell hogy a termék rengeteg apró darabol álló törmelék jellegü falburkolo,ami jelen pillanatban is a gépi m2 állástól is több!tehát ha le kellene leltározni sokkal többet találnánk még igy is mint amit a gépi készlet mutat!Én kértem hogy leltározzuk le a terméket.de ezt nem teték meg!biztonsági szolgálat jegyzökönyvet készittet majd nekem is kellet irnom egy A4 lapra hogy mmi történt amiben én azt kértem hogy nyomozzák ki az ügyet a bizt.szolgálat emberei!A kérdésem ha az áruháznak megvan az a raktár készlete ami a gépi készlet is de én továbbra sem tudom bizonyitani a termék eredetét akkor vádolhatnak e?vagy ha kiderül hogy ludas vagyok akkor 9000ftnyi termék esetén mit kaphatok!magamról 31éves vagyok büntetlen elöéletü!

válaszukat e-mailban várom!

Zsófi18 # 2012.07.27. 19:02

Valaki segítsen! 2 hónapja egy étterem teraszán az asztalon felejtettek egy mobil telefont. Örültem, hogy végre szerencsés vagyok találtam egy telefont és haza vittem. A Sim kártyát eltörtem, az adatokat letöröltem. Pár óra telt el kiderült, hogy a teló a tulajé, a legnagyobb bökkenő, hogy a kert helységben videó kamera van. Valahonnan ismert, kis nyomozó munka során megtalált. A Faterom visszaadta a telót, kifizette a Sim kártya árát.Bocsánatot kért a nevemben, a tulaj örült, hogy nincs gond meg van a teló. Megnyugodtam, hogy ezzel lezárult az ügy. Soha nem csináltam ilyet, többet soha nem is fogok. Most derült ki, hogy miután megtérült a kára, visszakapta a telót feljelentést tett a rendőrségen.Valaki írjon valami okosat ezzel kapcsolatban!

nusi123 # 2012.01.10. 19:51

Üdv.!

Tegnap a C&A-ban "sikeresen" magamnál felejtettem egy 3600 ft értékű pulóvert, (amit nem fizettem ki) és így távoztam.
Be is csipogtam, majd hátravittek, elkérték a személyimet, a lakcímkártyámat és jegyzőkönyvet vettek fel. Együttműködtem, értelmetlennek találtam azt, ha elkezdtem volna arról magyarázni, hogy véletlenül maradt nálam..
Nem kaptam semmilyen tájékoztatást ennek következményeiről. Megszólalni sem mertem..
Ez az első eset hogy ilyen előfordult velem. 18 éves vagyok, tanuló, jövedelmem nincs.
Az lenne a kérdésem hogy milyen eljárást von ez maga után? Pénzbüntetés? Behívnak valamilyen kihallgatásra?
Továbbtanulásnál, esetleg később munkahelynél figyelembe veszik az ilyet?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.08. 17:00

Nem. (Ha pénzbüntetés, akkor se.)

Omlás # 2012.01.08. 16:00

Kérdésem az lenne, hogy amennyiben lopásért a bíróság pénzbírsággal súlytotta az elkövetőt, és jogerős, akkor az erkölcsi bizonyítványban ez már úgy szerepel, hogy büntetett előéletű az illető?

Köszönettel

Gabicsek # 2012.01.03. 21:22

Kérdésem még,hogy gyanúsítottként beidézhet e a rendőrség telefonon???

Beidézhet. A Be. lehetővé teszi.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.03. 21:18

Most nagyon félek ettől,hogy mi lesz az ügy kimenetele
Ne félj!