ösztöndíj visszakövetelés


Sasfioka # 2008.04.06. 11:59

Azonban a költségeit (az átutalás költségét) visszatarthatja ebben az esetben.
De hogy azon a költségen kívül még milyen "költsége" lenne a téves utalásból, azt nem igazán tudom...

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.29. 10:11

Jogos; vissza.

juhu # 2008.03.28. 14:36

Tisztelt jogászok!

Az alábbi, igencsak kusza ügyben szeretném segítségüket kérni:
Januárban diplomáztam x.y egyetemen. Az elektronikus tanulmányi rendszerükben elfelejtették bejegyezni ezt a tényt, így februárban tanulmányi ösztöndíjat kaptam. Erre felhívtam a figyelmüket, és ekkor visszafizettem az összeget. Telefonon beszéltem velük, az ott elhangzottakról megerősítő emailt küldtem nekik. Ebben kértem, hogy jegyezzék be a diplomámat, hogy ilyen ne forduljon többet elő. Valamint felhívtam a figyelmüket arra, hogy hasonló esetben mégegyszer nem fogom visszautalni a pénzt az adminisztratív és anyagi költségek miatt. Ezt ők tudomásul vették, a levélre a tanulmányi osztály vezetője egy "köszönjük, elnéztük" emaillel válaszolt.
A rendszerben nem végezték el a változtatásokat, és tegnap megint kaptam ösztöndíjat. Írtam a vezetőnek, hogy hivatkozva az előző levelemre ezt most nem fogom visszafizetni, és biztosítson arról, hogy e miatt semmilyen hátrány nem fog érni, az egyetem nem követeli vissza. Válasz nem érkezett, viszont a rendszerben kiírtak részemre egy ösztöndíj összegével megegyező követelést.
Kérdésem/kérdéseim a következők:

  • Jogos-e a követelés, vissza kell-e fizetnem a pénzt? Az első email elolvasásával és arra válaszolással szerintem tudomásul vették hogy nem fogok összeget visszautalni.
  • Ha nem jogos, akkor milyen törvényekre stb hivatkozhatok egy tanulmányi osztály vezetőjének írandó levélben (kész levélsablonnak is nagyon örülnék :))?
  • Ha jogos, akkor ki fogja nekem megtéríteni azokat a költségeket, amivel a visszautalás jár (anyagi és időbeni)?

Válaszokat előre is köszönöm!