árvasági ellátás


deakgyuri # 2005.06.28. 12:29

Ez tulajdonképpen egy 3 éves érettségire való felkészítő osztály, legfőképp idősebbek járnak ide akik már végeztek szakmát esetleg, vagy valamilyen ok miatt nem volt lehetséges az érettségi megszerzése.

Kála # 2005.06.28. 11:00

Biztos, hogy a menyasszonyodnak előnyös lenne az, ha 14 évesekkel kezdené el a gimnáziumot nappalin? Ha jobban utána gondoltok, az esti tagozat lehet, hogy egyébként is jobb megoldás.

deakgyuri # 2005.06.28. 10:30

Egy olyan kérdés!
Menyasszonyom most végzett el egy szakmunkásképzőt, és szeretne tovább tanulni nappali tagozaton.

Érettségizni szeretne, de az a választ kapta, hogy az iskola befelyezése előtt betölti 23. életévét és akkor pedig el kell tanácsolniuk az iskolából, mert csak az járhat nappali tagozatos képzére aki a tanulmány utolsó éveében tölti be a 23.évét, tehát ha az utolsó évében lesz max. 23éves.

Ez valóban így van?

Lehet-e ez ellen valmit tenni?

csufi99 # 2004.11.21. 13:42

Az árvaellátás max. 25 éves kor betöltéséig jár, ha nappali tagozaton tanul valaki. Szerintem hiába fellebbezel. Próbálkozzz inkább méltányossági kérelemmel a tanulmányok befejezéséig, nem tudom van-e esélye. Az összes többi körülmény nem számít, amit leírsz- csak az életkorod.

lkate # 2004.11.20. 21:05

Arra lennék kíváncsi, hogy amennyiben 25 éves leszek a következő hónapban, de nappali tagozaton tanulok jogosult lehetek-e az árvasági ellátás további folyósítására, ha:

  • szüleimtől nem kapok pénzügyi támogatást a megélhetésemhez,
  • próbáltam a szakmámban elhelyezkedni, de nem sikerült (ezért tanulok másik szakmát)
  • nappali tagozatos tanulmányaim mellett magánvállalkozóként próbálom megélhetésemet biztosítani (sajnos az így keresett pénz a megélhetésemhez nem elég).

Ha van esélyem, hogy megkapom az árvasági ellátást, milyen formában kell a fellebezés megírni, hogy elfogadják a Nyugdíjfolyósítónál?

Köszönettel


LK