parkolás a társasház udvarán: szabad a vásár?


hpanka # 2008.06.05. 10:58

Köszönöm, eddig értem, de a tház határozatát (ha meghozza) hogyan tartatjuk be? Semmilyen eszközünk nincs erre, a tilosban járók pedig nevetnek a markukba.

A birtokvédelemről elolvastam hogy mit jelent, de ez hogy jön ide most?

ObudaFan # 2008.06.03. 18:39

Speciel KRESZ táblát nem rakhattok ki, de a társasházi közgyűlés döntarról, hogy ki hogyan használhatja a parkolót. A gépkocsikat megint nem szállíthatjátok el, de a jegyzőtől birtokvédelmet kérhettek.

hpanka # 2008.06.03. 11:48

Kedves Fórumozók, Szakértők,
társasház zárt udvarán történő parkolással kapcsolatosan kérdeznék Önöktől (Tőletek).

Szeretném megtudni, hogy a társasház zárt udvarának bejáratára a lakóközösség kirakhat-e kresz-táblát, (Behajtani tilos, vagy esetleg Megállni tilos) , illetve Behajtás csak engedéllyel -feliratú figyelmeztető táblát valamelyikét.

Illetve érdekelne még, hogy elszállíttathatjuk-e (és ha igen, kivel) az illetéktelenül bent parkoló autókat.

A probléma ugyanis, hogy a társasház tulajdonosainak fejenként 1 db parkolóhely jár, azonban a két lépcsőház egyikében lakó albérlő családok (inkább klánt mondanék...) kiszorítják autóikkal a tulajdosonok gépkocsijait.

Olyan módon teszik ezt, hogy lemásolják a nekik átadott, lakásonként 1 db távirányítót, így barátaik, rokonaik, stb. egy-két hétre, éjszakára, stb. parkolnak az udvarunkon.

Éjszakára csak a kerten kívül tudunk megállni, és mivel a környék nem éppen nívós, nem szívesen hagynánk kinnt az autókat.

A társasházi alapító okiratban benne van, hogy csak a tulajdonosok parkolhatnak a kertben, ők is csak egy autóval – szankcionálni azonban már nem tudjuk azokat, akik nem így tesznek - mivel nem tudjuk, mihez van jogunk. (A közös képviselő sem tájékozott ebben a kérdésben).

Kérem, amennyiben lehetséges írja meg nekem, milyen jogos eszközökkel élhetünk.
Tisztelettel: H. Tímea

PS: arra gondoltunk, talán egyforma, a tulajdonos és a közös képviselő aláírásával, valamint rendszámmal ellátott parkolókártyát adnánk ki minden lakáshoz (1-1 darabot), így kiszűrhető volna aki "belóg". De aztán mit tehetnénk?