Ereszcsatorna


guba # 2008.06.06. 05:28

Szólítsd fel írásban, ha nem javítja ki a költségére javíttasd ki mással. Ha nem fizeti ki, pereld be. A hibás teljesítéssel okozott minden károdat is követelheted párhuzamosan.

Hollyl # 2008.06.05. 15:19

Addig ázik, de a kártérítést érte a mester fogja fizetni... Mert én tényleg megcsinálnám, ha értenék hozzá, ha fel mernék mászni a magasba, ha nem lennék már öreg ehhez és ha nem fizettem volna több millát azért, hogy jó legyen. És képzeld el, ha felmásznék megcsinálni, közben leesnék, eltörném a gerincemet, akkor aztán mehetsék bárhova kártérítést kérni: miért voltam olyan marha, hogy a mester helyett dolgoztam...

nanemaaa # 2008.06.05. 14:43

Jótállás, szavatosság létező fogalmak,....főleg, ha számla is volt az elvégzett munkáról. Azonban, ha a szavatossági kötelezettségének a mester nem tesz eleget, akkor mehetsz a bíróságra hibás teljesítés és szavatossági kötelezettség elmulasztása okán. Addig meg békésen ázik minden. sorry :-(((

Hollyl # 2008.06.05. 13:42

Jogilag semmit nem lehet csinálni? Biztassuk a mestereket a trehány munkára? Jótállás, szavatosság sincs? Tehetetlenek vagyunk? Mire fizettem ki több milliót? Iparkamara vagy ilyesmi sem tehet semmit?

Hollyl # 2008.06.05. 13:42

Jogilag semmit nem lehet csinálni? Biztassuk a mestereket a trehány munkára? Jótállás, szavatosság sincs? Tehetetlenek vagyunk? Mire fizettem ki több milliót? Iparkamara vagy ilyesmi sem tehet semmit?

matthiasi # 2008.06.05. 13:28

Hollyl -nak !

Hát ilyenek a mesterek !

Nálam 2 éve volt komplett csere. Nagyjából a megbeszélt árért, a megbeszélt módon.
De az utólagos javításból semmi nem lett!
Kétszer voltam a mesternél - kettő utcával lakik arrébb tőlem , nem jött !
Jelentéktelen igazítás lett volna, így végül magam igazítottam ki. Később, jó 1,5 évvel derült csak ki, hogy bizonyos odhatókötéssel kivitelezendő elemeket nemes egyszerűséggel oldhatalannal készített.
Na mindegy, ezt le kell nyelni.
De mi lett volna egy csak mobillal rendelkező vállalkozónál ?
Még rosszabb !

nanemaaa # 2008.06.05. 12:59

Oldalhatáron álló beépítési mód esetén max 50 cm kinyúlású eresz 2 m felett átlóghat. Erre jön plusz az ereszcsatorna.
De a csapadékvizet a saját telekre vissza kell vezetni.

bigdady # 2008.06.05. 11:50

Engem az érdekelne, hogy a kb 3 méter magasban lévő ereszcsatorna átlóghat-e a szomszéd telke fölé?

Hancikutya # 2008.06.05. 10:49

Szia,

Mikor csinalta, volt letraja? Vagy hogy maszott fel a tetore? Mert ha akko volt letraja, akkor valoszinuleg most is van... Menjen ki es csinalja meg, amit elrontott (vagy nem jol csinalt). Es kesz :).

Hancikutya

Hollyl # 2008.06.05. 10:29

Sziasztok!
Teljes tetőjavítást csináltattam tavaly októberben és az ereszcsatornát is kicseréltettem. A csatornát néhány helyen "elfelejtették" szilikonozni, ezért csöpög (folyik) a víz ezeken a helyeken. Mivel az előző csatorna tiszta lyuk volt, ezért cseréltettem ki az egészet új csatornára, és most pont a bejáratnál folyik a víz a legjobban, ami nem szép látvány, télen ráadásul a járdára fagy a lépcső előtt és életveszélyes ott járni. Olyan piti munka, hogy én is meg tudnám csinálni, ha nem lenne olyan magas a ház, ha értenék hozzá és lenne olyan magas létrám és nem volnék szédülékeny. Közben ismerősök azt is mondták, hogy a tankönyvekben le van írva, hogy a csatorna hány kanyart bírhat ki lefolyó nélkül. És nálunk úgy csinálták meg, ahogy régen volt és bizony több kanyart visz a csatorna, mint amennyit a szakirodalom előír.Számlát adott a mester, többször telefonáltunk is, mindig megígérte, hogy jön és megkérdezi, hogy van-e már olyan nagy létránk. De nem jön. Már cca fél éve hiteget. Tavasszal levelet is írtam neki tértivevényesen,de nem jelentkezett. Mit tehetek? Előre is köszönettel.