Kulcskérdés


misso # 2016.07.20. 13:41

kedves Kbs!

Nem értem a kérdését. Mármint, hogy neki elég egy kulcs?Mutatni szeretném érdeklődöknek az ingatlant a társam jelenléte nélkül! Ahogy teszi ezt ő is! A kulcsot ő magához vette édesapánk halála után és nem hajlandó adni belőle. Hidd el, hogy ő nem egyszerű eset sajnos, gyakorlatilag már nincs ember a környezetében akit még nem perelt be így vagy úgy. Az sem érdekli őt, hogy rendre bukja a pereket ezzel nem kevés költséget okozva saját magának.... Nem bizalom kérdése, gondolom Ön sem örülne ha lenne egy 40 milliós ingatlanban fél része és be se mehetne, ki se adhatná csak mert a másik fél szerint az úgy van jól, ha csak nála van kulcs.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.07.20. 13:23

én így be sem jutok ő viszont igen
Mert neki elég egy kulcs?

Öröm látni, mikor a felek ennyire bíznak egymásban.

misso # 2016.07.20. 09:52

Nincs haszonélvezeti jog rajta. Perelni nem szeretnék (egyelőre) mert az eladás a cél. Csak az a baj, hogy az eladásba elvileg ő is belement, de jön olyannal, hogy én nem mehetek be egyedül a házba és vevőknek is csak úgy mutathatom, hogy majd ő odahozza a kulcsot. Persze ezek után kérdéses, hogy aláírná-e a szerződést, de azt remélem ha van egy fix vevő és tudja hogy akár egy hét múlva ott csücsül tizeniksz millió ft a számláján akkor aláírja. De ugyanakkor lehet hogy csak megjátssza, hogy el akarja adni. Egyikünk sem lakik benne és nem is laktunk soha ott! Azért kérdeztem, hogy üres ingatlan után is lehet-e többlet használati díjat kérni abban az esetben ha nem ad nekem kulcsot és én így be sem jutok ő viszont igen, mert talán ezzel még sakkban tudnám tartani, de nem akarok hülyeségre hivatkozni. A többit köszönöm!

Bea1 # 2016.07.20. 09:13

Esetleg nincs a másik tulajdonosnak haszonélvezeti joga arra az ingatlanra?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.07.20. 08:06

Perrel. (Esetleg birtokvédelmi eljárásban, ha ez az állapot nem áll fenn egy évnél régebben.)

misso # 2016.07.20. 07:52

Jó napot mindenkinek!

Kérdésem: Van egy fél házam, amihez a tulajdonostársam nem hajlandó kulcsot adni. Egész pontosan nála van egy kulcs az egyik zárhoz és nálam a másikhoz, de nekem ez így nem jó több okból sem. Az ingatlan egyébként üres. Hogyan érhetném el, hogy adjon kulcsot. Ha én adok neki az enyémből, amit már többször felajánlottam neki és ő még sem ad az övéből "ráijeszthetek-e" azzal, hogy többlet használati díjat fogok kérni tőle? Üres ingatlan esetén is járhat ilyen díj? Nem ez a célom igazából, ha nem az hogy adjon kulcsot ő is, csak nem tudom hogyan érhetném el?