Kulcskérdés


misso # 2016.12.15. 12:10

Nem tudom miért mondta ezt, pedig ott erősködtem, de azt mondta, hogy mivel nincs használati megosztás így ha leszedem a zárat és bemegyek akkor én az egészbe jutok be ergo a másik 1/2-ed részre elkövetem a magánlaksértést.... Ráadásul ezt a rendőrség vezetője mondta! Mindegy, most már ki van tűzve a tárgyalás, csak azt szeretném tudni, hogy Önök szerint felhozhat-e bármi olyan okot, indokot ami alapján a bíróság elutasítaná a keresetemet, tehát, hogy mondja ki a bíróság, hogy jár nekem kulcs? Bármilyen ötletet, elképzelést örömmel veszek! Köszönöm!

drbjozsef # 2016.12.15. 13:33

Én nem vagyok jogász, de ha bizonyítod - vagy elismeri -, hogy nem lakik ott, akkor nincs olyan indok, ami miatt az osztatlan közös tulajdonba Ő bejárhat, Te meg nem.
Esetleg tárol ott nagyobb mennyiségű aranyat? De még ekkor is bemehetnél, nyilván az ő vagyontárgyait nem tulajdoníthatod el, de neki meg nem kell a közösben tárolnia semmi értékeset.

Egyébként a tisztelt szervnek (hagynemondjamki) nem jutott az eszébe, hogy a másik félnek van kulcsa, bejár, és rendszeresen megsérti a Te magánlakodat (valójában persze nem, ahogy Te sem az övét)? Pont mert nincs használati megosztás, miért járkálhat ő a te feledben? (persze járkálhat, ahogy Te is az övében, ezért osztatlan)

MajorDomus # 2016.12.15. 22:34

Ez logikus.

Hivatkozz a polgári törvénykönyvre.

misso # 2016.12.17. 19:02

Tisztelt Drbjozsef!

Ezt én is felhoztam a rendőrnek, hogy dehát ő is bejár! Erre az volt a válasz, hogy de ő az én engedélyemmel, mert szerinte azzal, hogy én cserélem le a zárat azzal engedélyt adok neki és ezért az MÁS! Akár lehetne benne valami, de nagyon idegesítő ez, hogy mindenhonnan lepattintanak. Remélem a bíróság januárban megmondja a "tutit"! Nincs semmi a lakásban, tök üres! Eladás alatt áll, csak azért akarja akadályozni a bejutásomat, mert bár ő is el akarja adni, de presztízst csinál belőle, hogy ő hozzon vevőt (nem mondta, de ez egyértelmű a viselkedése alapján). Én nagyons oakt költök hirdetésre, jöttek is jó páran nézni, de mindegyiket elrémisztette a hülyeségeivel, ezért szeretném ha önállóan tudnám bemutatni a lakást az érdeklődőknek (elég nagy értékről van szó, nem állnak sorban a vevők). Szép estét és köszönöm a válaszokat!

misso # 2016.12.17. 19:03

Bocsánat kimaradt a NEM. "azzal, hogy én nem cserélem le a záramat"....

MajorDomus # 2016.12.17. 19:39

Tedd amit javasoltam.